PN počas tehotenstva
Momentálne som v tehotenstve na PN ale dala mi vychádzková dobu 2 h doobeda a 2 h poobede nedá sa to nejako spraviť aby som mala aspoň dlhšiu túto dobu alebo neobmedzenu?
Si na pn z nejakeho dovodu asi nie?
@anonym_autor nie, máš PN, to znamená, že máš dovolené len 2+2 hodiny denne. Kľudne ti nemusí dať žiadne. Neobmedzené vychádzky sú už dávno zakázané. Ak ti nič nie je a vládzeš fungovať, nezneužívaj PN a ťahaj do práce! Chvalabohu, už začali ženy na PN konečne kontrolovať z SP, veľa takých ako ty je vychcaných.
@anonym_autor nie, máš PN, to znamená, že máš dovolené len 2+2 hodiny denne. Kľudne ti nemusí dať žiadne. Neobmedzené vychádzky sú už dávno zakázané. Ak ti nič nie je a vládzeš fungovať, nezneužívaj PN a ťahaj do práce! Chvalabohu, už začali ženy na PN konečne kontrolovať z SP, veľa takých ako ty je vychcaných.
@anonym_2e413c presne
@anonym_autor Nie, nedá. Ak ti nič nie je, utekaj do roboty.
@anonym_autor dalo by sa zrejme 4 h v kuse ak by to pomohlo
Mas kludovy rezim ked si na rizikovom. Ci? Ked by si mohla cely den trajdat hore dole, to by si mohla zajst aj do roboty a po robote trajdat kolko sa ti raci. Ked mas ucelovu PN, tak ju zrus a mas cely den pre seba, stravis ho ako chces.
@anonym_autor dalo by sa zrejme 4 h v kuse ak by to pomohlo
@1andrea111 pri rizikovom? vazne? tak potom asi nema rizikove teho.
Počas tehotenstva mi viac krát hrozila hospitalizácia, napr pre vysoký tlak a na PNma dr nedal, .bola som rada ak som hľadala odrobiť 6h došla som 🏠 a hneď som spala. A tebe sa máli 4h?
Hlavne, že nám treba konsolidovať...
Hlavne, že nám treba konsolidovať...
@anonym_95d2f1 fiktivne PN treba riadne skonsolidovat a skontrolovat. a zrusit tehotenske konecne
Neobmedzene vychadzky dnes maju len pacienti s terminalnym ochorenim a psychiatricki pacienti, prave preto, ze sa to casto zneuzivalo. Pri inej diagnoze je velmi zriedka mozne mat vychadzky neobmedzene.
@anonym_95d2f1 fiktivne PN treba riadne skonsolidovat a skontrolovat. a zrusit tehotenske konecne
@anonym_4b3321 no veď prave, na toto sa mala vláda zamerať. Nie na jednej strane šetriť a na druhej strane peniaze utekajú...
@anonym_autor ak si na rizikovom nemas sa co premavat po meste hore dolu sle byt doma a oddychovat
Ja som nastastie mala neobmedzene vychadzky ale ja mam gynekologa perfektneho, napisala som si tam aj prechodnu adresu aj trvalu adresu a v podstate som pre institucie bola nedohladatelna aby ma skontrolovali
@anonym_4b3321 no veď prave, na toto sa mala vláda zamerať. Nie na jednej strane šetriť a na druhej strane peniaze utekajú...
@anonym_95d2f1 uplne suhlasim. ale oni vraveli ze SP este len zacne s upravami tak uvidime.
@anonym_autor ak si na rizikovom nemas sa co premavat po meste hore dolu sle byt doma a oddychovat
Ja som nastastie mala neobmedzene vychadzky ale ja mam gynekologa perfektneho, napisala som si tam aj prechodnu adresu aj trvalu adresu a v podstate som pre institucie bola nedohladatelna aby ma skontrolovali
@anonym_3119a0 ty si tu este aj radu dala....👏
@anonym_3119a0 ty si tu este aj radu dala....👏
@anonym_4b3321 moj gyndos ma vsetko na haku, mala som rizikovu pracu tak som sa hodila na pnku a vyriesil to takto takze v podstate som si rpbila co som mohla
Ale pokial by som bola rizikova sedim si na zadku
@anonym_95d2f1 uplne suhlasim. ale oni vraveli ze SP este len zacne s upravami tak uvidime.
@anonym_4b3321 vážne? No som zvedavá... Lebo toto je už nonsens čo sa tu deje...
@anonym_4b3321 vážne? No som zvedavá... Lebo toto je už nonsens čo sa tu deje...
@anonym_95d2f1 ano pocula som tak.
ja som bola na rizikovom, ale z dovodu veku, s doktorom som sa dohodla, že som mala 3 hod doobeda a 2 hod poobede. Ak si na rizikovom nie z dovodu možnosti potratu, tak si myslím, že by sa dalo nejak dohodnúť s lekárom.
ja som bola na rizikovom, ale z dovodu veku, s doktorom som sa dohodla, že som mala 3 hod doobeda a 2 hod poobede. Ak si na rizikovom nie z dovodu možnosti potratu, tak si myslím, že by sa dalo nejak dohodnúť s lekárom.
@anonym_79f989 ja som na PN ale len kvôli ťažkej práci inak donedávna som do nej chodila....to mi tu hovorí tá pravá čo mala napísane 2 pobyty a nevedeli ju nájsť však???
Prečo sa nechávaš oberať o peniaze? Bolo treba ísť za zamestnávateľom a požiadať o zmenu prac. zaradenia vhodnú pre tehotné.
@anonym_79f989 ja som na PN ale len kvôli ťažkej práci inak donedávna som do nej chodila....to mi tu hovorí tá pravá čo mala napísane 2 pobyty a nevedeli ju nájsť však???
@anonym_autor riadne si sa potom nechala obabrať, lebo stačilo požiadať zamestnávateľa o inú vhodnejsiu pozíciu, keďže si tehotná a nemôžeš ju vykonávať podľa seba- tak asi súdim, že si si povedala. Dostala by si plat a bola doma. No ale blbo sú to vyriešila, čo už. Len dodržuj vychádzky
Prečo sa nechávaš oberať o peniaze? Bolo treba ísť za zamestnávateľom a požiadať o zmenu prac. zaradenia vhodnú pre tehotné.
@janai1 jasne a každý zamestnávateľ ju necha doma a plný plat 🙈🙈snívate s nami v tomto state
@janai1 ja som bola na živnosti takže nič také mi umožnené nebolo:/
@anonym_65587d stačí postupovať podľa zákona. Ale tak ľudia sa radi nechajú ojebabrávať lebo zákonník práce je pre nich španielska dedina
@janai1 Ako SZČO nemáte nárok na ľahšiu prácu, ale máte možnosť prerušiť alebo obmedziť činnosť podľa vlastného uváženia, prípadne ísť na PN alebo neskôr na materské. Ste sama sebe „šéfom“, preto sa na vás tieto ustanovenia Zákonníka práce o preradení na ľahšiu prácu nevzťahujú.

@anonym_autor ak na rizikovom PN mas predsa mat kludovy rezim. ci si vymyslena PN? ze neobmedzenu, si robis prdel. tak bud si na rizikovom alebo nie si a mas potrebu behat cele dni po vonku, dalsia spekulantka.