icon

PN počas tehotenstva

Dnes o 11:13

Ahojte, boli ste niektora na pnke od začiatku tehotenstva? Kvoli velkym nevolnostiam, bolestiam chrbta atd..vypisal vas gynekolog alebo obvodný? Ja mam psychicky narocnu pracu, aj na nohach, v zdravotnictve a teda prichadzam do styku s vela ludmi+ tie priserne nevolnosti.

ivik4
Dnes o 11:20

Ja.. je to uz davno ale tusim gynekolog 🤔. To sme hned vedeli ze musim byt PN

autor
Dnes o 11:34
@ivik4

Ja.. je to uz davno ale tusim gynekolog 🤔. To sme hned vedeli ze musim byt PN

@ivik4 a bola si na pnke az do nastupu na matersku?🙂

ivik4
Dnes o 11:35
@anonym_autor

@ivik4 a bola si na pnke az do nastupu na matersku?🙂

@anonym_autor hej

danniiee8
Dnes o 11:44

Aj mňa vypísal hneď. Sám od seba mi to navrhol, keďže podľa neho nebolo v mojom prípade vhodné, aby som chodila do práce. Hneď od prvej kontroly kedy bolo potvrdené, že som tehotná. Kolegyňa mala podobné ťažkosti ako ty + nevhodná práca a ju jej mudr odmietla vypísať tak šla vez obvodného na PN s krížami.

mogaa
Dnes o 11:47

@anonym_autor môže ťa vypísať a nemusí...tehotenstvo samo o sebe nie je choroba, teraz sa PN aj viac kontrolujú či posudkovým lekárom opodstatnenosť ale aj SP dodržiavanie liečebného režimu....

martinkatinka
Dnes o 11:47

Ja som bola, ale kvoli tomu, aby sa tehotenstvo udrzalo. Lezala som prakticky do 8 mesiaca, sj v nemocnici. Pracu som tazku nemala, tych par vystav by za mna vtedy niekto vybavil.
Nevolnosti som mala do 14.tt a to som ani nebola schopna pomaly na kontrolu ist.

anonym_e3932e
Dnes o 12:09

Ja som tiež pn od začiatku tehotenstva ale koli udržaniu plodu, krvacala som na začiatku v 5tt a od tedy som pn až do materskej. Nevolnosti som nejako extra nemala

anonym_1ae13b
Dnes o 12:52

Áno ja som bola kvôli veľkým nevolnostiam , vracala som aj 10x za deň , normálne ma gynekologicka vypísala ... A ináč nieje zdravotníctvo aj ako rizikové povolanie ? Kamarátka išla automaticky keď je sestrička pri chorých

lilinka88
Dnes o 16:12

Pre nevoľnosti ťa môže vypísať gynekológ, ale predpokladám,že tie ti nebudú trvať až do nástupu na materskú, čiže aj PN by mala trvať, len kým je na ňu dôvod a je opodstatnená. Pokiaľ máš prácu ohrozujúcu tehotenstvo, máš požiadať zamestnávateľa o preradenie na inú vhodnú prácu, ak takú nemá, je to prekážka na strane zamestnávateľa a ostávaš doma s náhradou mzdy.
Do materskej môžeš byť PN ak je na ňu opodstatnená diagnóza

janinah
Dnes o 16:52

Odporucam sa porozpravat s gynekologom,ale nie stýlom,ze chces byt cele teh.PN.Zatial.kym ti nebude lepsie čo sa nevolnosti týka.Potom v 2.trimestri sa mozes citit celkom fajn,zamestnavatel je povinny ťa preradiť na nerizikovu pracu a mame predsa ochranne pomôcky,ak sa bojiš infektu od pacientov.Teraz PN kontroluju ako besní a ja vravim,ze konečne.Nepredbiehaj udalosti,aj financne to bude lepsie,ak budes aj v praci nakolko sa bude dať.

tinka3435
Dnes o 19:20

Áno od tretieho mesiaca pri prvom dieťati a musí ti dať pn gynekológ