PN v tehotenstve
Ahojte , je ti nejaká zdravotná sestra alebo iný zdravotný pracovník ? Chcem sa opytat v ktorom tYzdni tehotenstva ste šli na pn , ďakujem 🙂
@esterka13 ahoj na som Pôrodná asistentka pracujem na pôrodných sálach a na PNku som šla od 7tt. Keďže na sálach nieje ľahká práca a predsa sa robia 12tky denne aj nočné čo tehotné robiť nemôžu. 🙂 ak si zdravotný pracovník tak si myslím že gynekológ nebude mať problém tá vypísať 🙂
@dominika532 ahoj presne to som myslela ja robím na internom odd taktiež 12tky denna nocna tak preto sa pytam lebo v práci neboli nadšení keď som im povedala že chcem ísť na pn ale u mna je prvoradé to čo vo mne rastie
@esterka13 no tak určite by som šla na PN na internom oddelení nieje vôbec ľahká práca… ja svoju prácu milujem ale drobec mi je určite prvoradý a nestojí mi práca zas natoľko zato aby sa dačo stalo a potom by som to ľutovala takto si doma aspoň oddýchnem 🙂 držím palčeky 🥰🥰 a v kolkom si tt?
@mamula20 mne tiež vychádza pekná PNka. A ešte keď si k tomu prirátaš tehotenské každý mesiac 200€ na ktoré ma nárok tehotná žena od 13tt., ak ma odrobene 270 dni tak fakt nic nestratí tým že pôjde na marodku. A materská sa ráta ak sa nemýlim od hrubej mzdy platu 🙂
@mamula20 nie nie teraz je to od 13tt. ako keby príspevok od štátu každý mesiac ti sociálna pošle ešte k Pnke plus tých 200€ Vlastne môže to byt až do výšky 333€ asi podľa hrubého platu sociálna to vypočíta a pošle ti rozhodnutie. Aspoň tak som to pochopila.
Tak tak... Tehotensky sa vyplaca az do dna porodu... Od toho 13tt... Vedia to aj spätne poslat ak niektora si to este nevybavila.... To vyplaca socialna poistovna... 829€ po narodeni dietat vyplaca urad prace socialnych veci a rodiny ak sa nemylim
Hned ako mi dr potvrdila tehotenstvo a som velmi rada, ze som bola hned od zaciatku na pn
A co sa tyka penazi, dostavam aj s tehotenskym skoro rovnako ako by som pracovala (rozdiel do 30€) , neoplati sa mi pracovat a som doma v klude..

Nedávno som tu písala k rovnakej otázke. Kamoška tehotná po 40, celé tehotenstvo pracovala.