PN v tehotenstve
Ahojte čo ste na PN idete niekam cez leto na 2-3 dni?
@janinah ze zjavne by tych kontrol malo byt ovela viac 🤣🤣🤣 ja tiez len z kazdej strany v poslednom case citam ako zeny pocas celeho IVF ak ho absolvuju ostavaju pn, hned od nasadenia liekov a potom aj cele tehotenstvo rovno potiahnu. Nemyslim rizikove, ale take klasicke normalne. Nepochopim asi nikdy. Ved preco? Naco? A zdaleka nie vsetky maju nezvladatelne prace, casto kancelarske prace.
@lujza_ ale ty nemusis akceptovat, ze zamestnavatel ta nema kde preradit, to je jeho problem.
@lujza_ ale SP toto moze vyhodnotit ako ucelove.... Tam nikoho nebude zaujimat, ci sa poznas s niekym osobne.
Ja som cele tehotenstvo prelezala...a veru nebolo jedno ci doms, ci na plazi.... Pretoze v pripade potreby, tu doma bola zdravotna starostlivost dostupnejsia, plus klimaticke zmeny by mi neprospeli.
Jednoducho, v tomto pripade nemas narok na nemocenske, pretoze toto ma riesit zamestnavatel. Ale zatial to prehliadajú.... Ale stat toto tolerovat nrbude vecne a zacnu to prehodnocovat, pretoze sa to velmi zneuziva
@lujza_ to,že o náhrade príjmu nie je ani reč by určite vedel zhodnotiť inšpektorát práce, to je povinnosť zamestnávateľa ak ťa nie je schopný počas tehotenstva preradiť na inú, vhodnú prácu. Lekár pokiaľ nie je dôvod,nie je povinný ti vypísať PN. A keď ju takto ukončis a opäť začneš, SP môže osloviť posudkoveho lekára s dotazom či je PN opodstatnená a nutná
@lujza_ ale mali by to riesit, lebo sa to neprestane zneuzivat. Na Slovensku mame velmi stedry sociálny system a v jednom kuse ho budu ludia zneuzivat. Strasne neznasam takychto spekulantov, ako si ty! Lebo na vas doplacaju ludia, ktori naozaj pomoc potrebuju, mozno to raz spoznas. A nebojis sa komplikacii? Mala si niekolko biochemickych tehotenstiev a ides svoje nenarodene dieta ohrozit? Si natolko sebecka? Kvoli dovolenke?
Dievcata prosim, ako to je. Moze sa ist von len cez vychadzky, to mi je jasne. Ale napriklad ak potrebujem surne do obchodu alebo lekarne, aj ked je to mimo vychadzok a mam blocek, akceptuju to? alebo povedia ze mame sediet doma a ist len cez tie hodiny? Nerada by so riskovat, som stastna ako blcha ,ze som na PN a neohrozujem svoje babatko zbytocnymi pracovnymi stresmi. Dakujem

@janinah ja sa na jednej strane cudujem tym zenam ze sa neunudia k smrti doma, na druhej strane lekarom ze vypisuju bezdovodne PNky. Tehotenstvo pokial nie su komplikacie predsa nie je choroba ani dovod na PN. Mam za sebou 2 IVF, nemala som PN ani jeden den, pracovala som normalne do nastupu na MD a to som nemala sedavu pracu ale cele dni pomaly na nohach, bezne v praci nachodenych 25 000 krokov 😁😁 a klasika nahanacky, stresy.