Počkali by ste na výsledky screeningu?

6. nov 2023

Babo raď 🙏😆 prosím o radu. Čakali sme s mužom s oznámením tehu rodine až do prvotrimestrálneho screeningu (nesúďte, špinila som prvý trimester a nechceli sme to zarieknuť), teraz ho už máme za sebou, ale výsledky z odberov krvi budú až ďalší týždeň. Usg dopadol super, pán doktor zhodnotil, že bábätko vyzerá b úplne v poriadku, nosová kostička prítomná, všetky orgány vyzerajú byť v poriadku a v norme. No a my sme tak nadšený, že by sme o tom informovali rodinu hneď, ale moja dilema je, či ešte čakať na tie výsledky týždeň alebo keď dopadlo vyšetrenie dobre, tak by ste nečakali? Dajte čo by ste robili 🙂 Ďakujem.

martinka13
6. nov 2023

Ak máš pocit, že bude lepšie počkať, tak počkaj. My sme tiež čakali po jednej nemilej udalosti. Každý to pochopí.

autor
6. nov 2023

@martinka13 Práveže teraz ani neviem sama...Brala som to tak, že po screeningu a po vysledkoch, ale dnes keď to dopadlo dobre, tak mám chuť sa už podeliť o to aj s ostatnými, no neviem, som dnes veľmi neistá. Asi sa na to vyspím.

viky2612
6. nov 2023

Keď ste dokázali čakať doteraz tak ten týždeň už prejde ako voda. Nie je na tom nič zlé počkať, tiež sme oznámili až po prvom screeningu po zlej skúsenosti. Ale ak už ste nedočkaví tak oznámte, myslím, že sono napovie viac ako výsledky krvi, ktoré sú väčšinou iba predpokladom niečoho čo môže byť ale nemusí.

autor
6. nov 2023

@viky2612 ďakujem za radu 🙏 veď to si tiež hovorím, že to už zbehnee, tak či sa neoplatí…
Ale na druhej strane hovorím, to čo píšeš ty vyššie, že usg dopadol dobre a neviem, či sa nemám nastaviť pozitívne a riadiť tým, lebo sám dr. nám hovoril, že všetko vyzerá byť v najlepšom poriadku a že krvné výsledky sú len vyhodnotením mojho veku a krvi. Zopakoval mi to asi 3x, tak neviem😅

luckajozko21
6. nov 2023

AJ keby boli dobre vysledky screeningu a zaroven aj testov, tak na dalsi den po oznameni rodine to z nejakeho dovodu 'nemusi dopadnut'. Je to jednoducho tak a dufam, ze to nebude vas priprad (ani nikoho ineho). Ak mas taketo nutkanie to povedat, tak povedz. Urob radost sebe aj rodine. Precitaj si to s akym nadsenim to pises...😇 Ak budu tvoje vysledky zle, tak ti nasadia lieky a bude sa to riesit. Nekaz si teraz radost <3

autor
6. nov 2023

@luckajozko21 ďakujem veľmi pekne za pekné slová❤️ uvedomujem si to plne, že celé tehotenstvo sa môže niečo zomlieť, ale idem sa nastaviť pozitívne a budeme veriť, že to všetko dopadle najlepšie ako sa dá🙏❤️ veľká vďaka

michaela329
6. nov 2023

Ja som mala sono u svojho Dr. v poriadku, výsledky viac menej v norme a facka prišla až po morfo sone a trisomy testoch. Takže ja už budem čakať do poriadnych testov, nie tých u obvodneho - ak sa ešte podarí. Tie sú dosť chybové.

autor
6. nov 2023

@michaela329 ja som ale nebola u obvodného, ani u svojho gyn., bola som na špecializovanej klinike, ktorá vykonáva prvotrimestrálny, druhotrimestrálny a 3.trimestr. usg….bol to prvý veľký kombinovaný screening (usg + odbery), ktorý sa vykonáva do 13tt, následne druhý v 20tt a potom v treťom trimestri….

295anicka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
6. nov 2023

@295anicka jooj to je zlaté🙏😅🥰 ďakujem…idem na to, ale ešte si musíme teda definítvne povedať, kedy to oznámime😅 nemôžem rozhodnúť len ja aj za muža

michaela329
6. nov 2023

Tak to už je väčšia istota.

luteam
6. nov 2023

Necakala by som tie tripple testy su dost od veci vychadzaju pozitivne kazdej druhej aj ked je babo ok

autor
6. nov 2023

@luteam ďakujem pekne za názor 🙏

luteam
6. nov 2023

Drzim palce 🙂

autor
6. nov 2023

@luteam asi to povieme už tento týždeň 🙏 ďakujeme pekne❤️

bluecapybara
8. nov 2023

Nastav sa pozitívne a teš sa, keď im to oznámiš. Hoci aj o dva týždne. Ja čím viac čakám, tým viac sa teším popravde. Podľa mňa nič nepokazíte tak, či tak.

any_soj
8. nov 2023

My by sme nečakali, ale my sme nečakali ani do screeningu, neveríme na zarieknutie 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre