icon

Podozrenie na potrat. Viditeľný je iba gestačný vačok

mirola
11. okt 2017

Ahoj, bola by som rada keby sa ozvali hlavne zeny, ktore maju s niecim podobnym skusenosti. Ale za kazdy prispevok budem vdacna. Momentalne som sa vratila od lekara dost rozhodena. V nedelu pred tyzdnom som mala dostat menstruaciu, ale uz niekolko dni predtym som mala dost velke bolesti hlavne v noci. Z toho dovodu ani neviem preco som si spravila t.t., ktorý bol pozitivny. Taktiez aj vsetky dalsie 3 potom.. ziadny duch ale uplne silne ciarky, snad este silnejsie ako tie kontrolne. S malou dusickou som isla hned na druhy den k lekarovi. Ten mi potvrdil graviditu s odhadom podla poslednej menstruacie na 6 tyzden, podla ultrazvuku na 5/6 konkretne sprava znela : " echo plodu - 5,2 mm, plus mi nasiel dve cysty 4 a 3 cm. Z toho dovodu mi dal lieky Duphason 3x1. HcG hodnota bola 1620 a objednal ma na dnes na kontrolu a potvrdenie gravidity.
Behom tyzdna ustali bolesti a tie neskutocne krce, ktore som mala hlavne v noci. Zo zaciatku som mala aj neuveritelne bolestive a citlive prsniky, teraz su bolestive stale, ale tak uz inak... viac otazeli, ako keby sa trosku zvesili a pri stlaceni su velmi citlive, alebo ak mi naskocia, no nie je to uz az taka ukrutna bolest ako predtym. vtedy by som ruky lamala tomu kto sa ich dotkol, teraz zvladnem jemne stisnutie.
Dnes som teda bola zas na ultrazvuku a ako hladali vsetci dvaja lekari aj sestricka tak nevedeli nic najst, respektive nasli iba gestacny vacok... ale nevedeli najst plod v nom... aspon tak nejak sa vyjadril lekar, no teda to co nameral pred tyzdnom nazval v sprave Echo plodu - PPV.
Teraz neviem ci to co nameral pred tyzdnom bol tiez gestacny vacok, alebo nieco ine... vobec sa k tomu nevjadril - mali ste aj vy takuto skusenost ? ze najprv Vam na prvom ultrazvuku nameral nieco co nazval plod a potom na dalsiom vravel, te vidi len gestacny vacok ?
Objednal ma zas na pondelok, lebo ma podozrenie na potrat s tym, ze ked beriem ten dphaston, ze ten hormon moze zivit ten vacok, ale jeho obyvatel tam nie je... HcG mi nebral, ze v pondelok. No co vam poviem skoro som sa rozrevala ked som odchadzala. Hned potom som volala svojmu gynekologovi, ktorý je pn lebo mi uz cez den vyvolaval, ze co... ze mi bolo povedane, ze ma stale beru za tehotnu, ale nasli len gestacny vacok a tvarili sa skor akoby som bola po potrate, pytali sa ma na tehotenske priznaky, kde som mala pocit, ze mi ustupili bolesti a viac menej v pondelok mi nento fakt chcu potvrdit, alebo vyvratit.
Na to mi on povedal, ze nech nestresujem, ze som len v 5 tyzdni podla ovulacie, a boh vie kedy som vlastne otehotnela... no beriem to ako le utechu od dobreho znameho...
preto sa pytam... ake mate vy s tymto skusenosti, s niecim podobnym.. lebo babo sme velmi chceli a ja teraz klasicky sedim doma a revem do vankusa...
aj ked bolesti stale mam.. ale velmi jemne... a prsniky ma bolia tiez, ale menej.... straste sa pozorujem ....
Dakujem pekne

Strana
z2
reni1512
12. okt 2017

@mirola si naisto tehotna 🙂 blahozelam...podla hcg urcite a ak je zltkovy vak tak bude aj bejby lebo vyzivuje babatko teraz...uvidis nabuduce budete vidiet uz bublinku 🙂! drz sa

reni1512
12. okt 2017

a .... super ze si sla inde... pretoze moje prve dieta bolo mimomaternicove a druhe potrat, tak ako u teba cize viem presne co si prezivala, no comment za niektore pristupy

inna19
14. nov 2017

Ahojte. Potrebujem poradiť. Som v 5tt, včera som bola u Dr. a povedal mi že vidí plod ale nevidi gestacny vak. Je to vobec možné? Máte s tím niektorá skúsenosti? Podla neho to vyzera na potrat, mám prist o týždeň či sa tam nieco zmenilo alebo nie. Viete mi s tím poradit? Dakujem.

lenuliatko
15. nov 2017

@inna19 treba vyčkať. Všetko js este uplne malikne, meni sa kazdym dnom, ledva daco vidno. Neviem, ale podla mna je hlupost, ze vidi plod a nie gestacny vak, ved, v com by ten plod bol? Zavisi aj na kvalite ultrazvuku, uhla snímania,... Kluud, nestresuj, za tyzden moze byt všetko krasne vidiet.

inna19
15. nov 2017

@lenuliatko ved ani mne sa to vobec nezdalo co mi hovoril. Ale den pred tim som bola na pohotovosti a tam mi povedali že tam vidia nieco ale je to strašne malinké. A na druhy den mi dr. povie že tam tiez nieco vidí, ale nevidi gestačný vak. Už len dufam ze o týždeň tam uvidí to čo ma, lebo cakanie je hrozne. Ale dakujem ti za odpoveď 🙂

mirola
autor
15. nov 2017

@inna19 ja ked som bola v 5tt. tak videl len bodku, tu som videla aj ja, ale vobec sa nevyjadril o tom "co to je" len mi potvrdil tehotnost "bodka" je vraj zvacsa viditelna ak je HCG vyssie ako 1000. No a ak nad tym rozmyslam mozno to aj nazval plod. Lebo ono to v podstate je zarodok plodu a este to dalej nerozlisoval. O tyzden a pol na to uz chcel potvrdit, ze plod sa vyvija spravne a vtedy videl len gestacny vak.. povedal mi, ze to vyzera na potrat lebo ci mam nejake priznaky tehotenske povedala som, ze nie iba ma trosku bolia prsia a poslal ma domov. To bol stvrtok. V paiok u druheho lekara uz bilo srdiecko videl zltkovy vak aj gestacny. Mozno mal lepsi ultrazvuk, mozno viac trpezlivosti hladat. Hlavne bol o poznanie pozornejsi a empatickejsi ako ten predtym. K tym tehotenskym priznakom este len tolko, ze ziadne nemam ani som nemala. Sem tam ked som hladna mi je trocha nevolno a bola som do 9tt citliva na pachy. Ale vsetko je zatial v poriadku. Tak na tvojom mieste by som este nerobila paniku. Mna to velmi tazilo, tak som si hned vybavila dalsieho lekara a ta radost bola naozaj pre celu rodinu velka. Tak ak sa aj ty tym stresujes odporucam ist na dalsie vysetrenie.

inna19
15. nov 2017

@mirola ja som mala hcg 883.Ale najhorsie na tom je to že on sa ku tomu nevijadril poriadne, len mi povedal že to vyzera na potrat a mám prist o týždeň. Že šance su velmi malé aby sa to zlepšilo. To ma dost nastrašilo. A tehotenske priznaky som ani ja ziadne nemala, kebyze si nespravim test tak do teraz ani netuším že som tehotna.... No uz len dako prezit tento tyzden a dufat že v pondelok to bude dobre.

mirola
autor
15. nov 2017

@inna19 a kde si bola u lekara?
Mne povedal tiez ze to vyzera na potrat a ze mam dojst v pondelok na kontrolu a potom kyret. Povedal to s kamennou tvarou ani okom na mna nepozrel lebo videl ze ma to vzalo. Nedal mi ani spravu, ani sa so mnou nebavil, ani mi nic nevysvetloval. Uz ma hnal prec. Hovorim, ak naozaj nevies ten tyzden vydrzat, tak bud chod na este jedno sono k nejakemu sukromnikovi, alebo chod na pohotovost. Staci ak povies, ze mas bolesti a spravia ti sono. Ale pockala by som aspon do piatku. Teraz malinke rastie velmi rychlo. Aby nieco bolo vidiet. Ja som mala V 5 +5 tt hcg 21280, ale ani to nic nemusi znamenat. Ta benevolencia je velka.

inna19
15. nov 2017

@mirola Aj mne to oznámil len tak ako by mi oznamoval normalnu vec. Este mi povedal že on neni pesimista ale realista. Ved dako to už do pondelka vydržím, aj tak nezmenim to čo sa ma stáť.

mirola
autor
20. nov 2017

@inna19 no co ako si dopadla, je vsetko ok?? nejak som si na teba dnes spomenula a kukam uz je to tyzden. Ja idem k dr zajtra.

inna19
20. nov 2017

@mirola Ahoj. No ja som nedopadla dobre, este stále krvácam a dr. povedal že potrat ☹ ale netreba ma čistiť našťastie. A vraj sa hneď možeme začal znovu snažiť, kým je maternica pripravena tak to pojde lahšie. Tak som zvedava, ale už sa bojím že dopadnem rovnako... Tak držím palce aby bolo všetko ok 🙂

mirola
autor
20. nov 2017

@inna19 tak to ma mrzi, dala by som bola ruku do ohna, ze si taky pripad ako ja. Ale asi to tak jednoducho malo byt.
Poznám vela žien, ktoré po potrate mali hneď deti a už bolo všetko ok. Tak držím palce aby to dopadlo a aby sa zadarilo čo najskor..

inna19
20. nov 2017

@mirola No aj ja som dufala do poslednej chvíle. Ale aspoň už viem na čom som, lebo ten týždeň neistoty bol hrozný. A už mám aj lieky od bolesti tak mi je lepsie. Ja som bola prekvapena ked mi dr. povedal že sa máme začať snažiť čo najskor, že je to tak najlepšie.. . A ďakujem, dufam že 2x to už dopadne dobre. Inú možnost si ani nepripúšťam 🙂

petrlka
12. jan 2019

Ahojte chcem sa spytat gestacny vak sa objavuje len v tehotenstve? Alebo ho ma kazda zena viditelny a len v tehotenstbe rastie? Dakujem

mirola
autor
12. jan 2019

@petrlka len v tehotenstve.

petrlka
12. jan 2019

@mirola dakujem pekne 😊

zuja14
19. mar 2023

@lenuliatko stará diskusia toto uz, ale nedá mi sa nevyjadriť.
prosím ta, toto čo je za blbosť že utz škodí a že kvôli tomu sa plod ďalej nevyvíja?? Veď to by tu žiadna z nás nemala deti potom. Ja som bola na utz veľmi skoro ešte 4+3 prvé tehu, a všetko sa vyvíjalo normálne aj keď som následne bola ešte na viacerých utz.
Takze ak sa niečo stane, tak to určite nie je následkom skorého utz, ale skôr iných okolnosti..

marta_93
14. jún 2025
@lucinocka

@mirola bola si velmi skoro na ultrazvuk... pockaj 2 tyzdne este, ak nebude nic vidno je to jasne...plod sa moze vstrebat do tela, ak sa mu zapchaju cievky , ktorymi dostava vyzivy na zaciatku...ja som mala aj plod aj srdce a v 12 tt len prazdny gestacny vak... s tym nic neurobis, mozes len pockat...drzim prsty

@lucinocka môžem sa spýtať robili vám kyretaz ?

marta_93
28. jún 2025
@jaja102

Mám skúsenosť.dva krát.raz ukončili tehu v 11 tyzdni a raz v 10.oba razy bol len vačok,ktory rastol,ale bez embrya

@jaja102 dobrý deň môžem sa spýtať boli ste na kyretaz alebo sama ste sa vyčistila ??

scarletka34
28. jún 2025
@marta_93

@jaja102 dobrý deň môžem sa spýtať boli ste na kyretaz alebo sama ste sa vyčistila ??

@marta_93 ja som sa sama vycistila odmietla som kyret

marta_93
28. jún 2025
@scarletka34

@marta_93 ja som sa sama vycistila odmietla som kyret

@scarletka34 aj ten gestacny vak z vás vyšiel ??

scarletka34
28. jún 2025
@marta_93

@scarletka34 aj ten gestacny vak z vás vyšiel ??

@marta_93 áno vsetko . Išla som na kontrolu keď som prestala krvácať. Vsetko somna pekne vyšlo. Ale bolo to silné krvácanie strašne

Strana
z2