icon

Podozrenie na zaostávanie v raste na ultrazvuku

limno
Včera o 17:43

Ahojte, v 28+2 bolo zistene, ze hlavicka a stehenna kost zaostavaju tyzden a brusko dva tyzdne. Vaha babatka tak vychadzala iba na 974 g. Na dalsiu kontrolu musim cakat dva tyzdne. Vsetko ostatne bolo v poriadku.
Prosim naozaj iba o podobne skusenosti. Velmi totiz zalezi v akom tyzdni je taketo zaostavanie zistene a aky je pomer medzi meranymi castami. Stanovili vam automaticky podozrenie na SGA?

nikuskaa92
Včera o 17:46

@limno moja bola tiez stale mensia aj do nemocnice ma poslali na tyzden, nakoniec narodena 3kg

anonym_5fe527
Včera o 17:55

@limno no ja som mala tiež rozhádzané miery riadne len si nepamätám presne a nič dieťa zdravé a teda veľmi veľké 4,5 kg ale prenášala som

marhulka13
Včera o 20:59

@limno ja som mala tento problém pri dcere. Bola výrazne menšia, častejšie som bola sledovaná. No napokon sa narodila s váhou 2400 g, ale úplne v poriadku .

riamia91
Dnes o 03:48

V 36.týždni na utz v nemocnici mi tiež povedali, že hlava a stehenná kosť týždeň menšia, bruško 2 týždne... Druhá dcéra sa narodila s rovnakými mierami ako prvá v termíne 3200g. Stačí, že je bábätko trošku inak otočené a už môžu byť tie miery skreslené.