Podozrenie na zaostávanie v raste na ultrazvuku
Ahojte, v 28+2 bolo zistene, ze hlavicka a stehenna kost zaostavaju tyzden a brusko dva tyzdne. Vaha babatka tak vychadzala iba na 974 g. Na dalsiu kontrolu musim cakat dva tyzdne. Vsetko ostatne bolo v poriadku.
Prosim naozaj iba o podobne skusenosti. Velmi totiz zalezi v akom tyzdni je taketo zaostavanie zistene a aky je pomer medzi meranymi castami. Stanovili vam automaticky podozrenie na SGA?
@limno no ja som mala tiež rozhádzané miery riadne len si nepamätám presne a nič dieťa zdravé a teda veľmi veľké 4,5 kg ale prenášala som
@limno ja som mala tento problém pri dcere. Bola výrazne menšia, častejšie som bola sledovaná. No napokon sa narodila s váhou 2400 g, ale úplne v poriadku .
V 36.týždni na utz v nemocnici mi tiež povedali, že hlava a stehenná kosť týždeň menšia, bruško 2 týždne... Druhá dcéra sa narodila s rovnakými mierami ako prvá v termíne 3200g. Stačí, že je bábätko trošku inak otočené a už môžu byť tie miery skreslené.
Presne merania su len do 12.tt. To mi uz potvrdilo niekolko dr.
Nasledne su uz merania iba orientacne. Ziadne vacsie. Mensie.
Proste sa rodia deti ktore maju 2,5kg. A 4kg. Jasne ze nemozu mat rovnake miery v brusku.....
@limno ja som mala tento problém pri dcere. Bola výrazne menšia, častejšie som bola sledovaná. No napokon sa narodila s váhou 2400 g, ale úplne v poriadku .
@marhulka13 A ste aj vy skor mensia? Lebo s muzom vobec nie sme nizki, ani nikto z rodiny. Preto mi to robi starosti
@marhulka13 A ste aj vy skor mensia? Lebo s muzom vobec nie sme nizki, ani nikto z rodiny. Preto mi to robi starosti
@limno práveže vôbec. Ja mám 173 cm a muž je o niečo vyšší. Dokonca ja som v rodine najnižšia. Dcéra je inak doteraz drobnejšia a to už bude mať 13, ale výškovo je ok

@limno moja bola tiez stale mensia aj do nemocnice ma poslali na tyzden, nakoniec narodena 3kg