Pomohol vám Detralex na varixy v pošve počas tehotenstva?
Ahojte, v 2.tehu sa mi od 5. mesiaca objavili krcove zily v posve, pobolievaju pocas dlhsej chodze a statia. Najskor dr. netusil o co ide.. Predpisal mi gyn. detralex a ze by sa mal brat 3 mesiace. Moja mamina ho uzivala na krcove zily na nohach, ale nepomohlo jej to... Nechcem zbytocne chemiu, ale zase ani nic zanedbat. Vraj sa zily v posve po porode stiahnu. Ake mate skusenosti? nechali ste to niektora tak bez liekov a po porode samy zmizli?
@jeny266 ja to mam ako keby obcasne,neboli ma to stale.vobec neviem extra odsledovat ze kedy ...vacsinou tusim po chodzi,ked idem deti vyzdvihnut do skolky a skoly,to mi trva uz asi 40 minut chodze,lebo idem ako slimak
@jeny266 cize tebe to vidi na maternici na ultrazvuku? musis to mat viac citlive, bolestivejsie lebo je to maternica,ja to mam asi iba zvonku...mam to ako napuchnute,zvacsene,hrbolcekove zily pri posve,ci tam niekde,na lavej strane.tebe to diagnostikovala asi tym ultrazvukom.....
@pieksamaki Ano presne,ja to ma m okolo maternice,nie z von.Niesu viditelne z von,len ultrazvukom.To co mas ty,ta s apo porode hned vstrebe a zmizne 🙂 Drzim palce.
@jeny266
Ahoj,aj ja ti drzim palce,aby bolesti neboli take intenzivne,asi ti to budu po porode operacne riesit, ja som mala raz po porode hematon,ktory sa tvoril zo sitia.to boli bolesti,si to nejako tak predstavujem,ze asi take mas bolestive,ked pises,ze to mas pri maternici.to mas omnoho narocnejsie ako zily z vonku.veru mi to museli zoperovat po porode,lebo lokalne nepomohlo.mna caka 5 porod po sebe od 2010,manzel hovori,ze to mam zo sladkosti🙂,ale vies ,neda sami fungovat pri tak malych detoch bez obalovania si nervov....moj manzel je taky teoria bio,ale nevie si predstavit tu pracu okolo deciek.....
Tak sa popytaj na moznosti liecenia potom.....po porode.velmi drzim palce.
Ja som mala varixy ale zvonka od 6mesiaca..Dr mi dala tiez detralex ale nevidela som dake zlepsenie, posledny mesiac tehu som nevládala ani chodit ani spat ani sediet ako som mala spodok opuchnuty poduska medzi nohami.. Dr kazala upozorniť na to pri pôrode lebo vraj keby robili nastrih a trafia tie varixy môžem extremne krvácať.. Cca mesiac po pôrode sa same nastatsie stratili..
Ahojte, ako to mate teraz s tymi varixami? Ja prve tehu nic, cez druhé tehu sa mi urobili asi od 4 mes, do vtedy som ani len netusila, ze bieco take existuje a cez tretie tehu sa mi spravili hadam hned. Nic som nemohla urobit hadam bez toho, aby som si nedala pauzu a nesadla si. Na nohach nemam ziadne. Dr mi na to nic nedal počas tehu, ze mi to aj tak nepomoze, vypytala som si lieky od ineho dr, ale veru fakt nepomohli, nazov uz nepamatam. Rodila som normalne, ze to problem nie je pri rodeni, ze ak by aj praskli, tak ze ich zasiju. Zmizli hned po porode. Ale! Som rok po tretom tehu a brutalne ma bolia cez menstruaciu. Nenavreli tak, nie sú také hnusne vystupene, ale citim ich teda dobre. Co s tym robite? Googliac co s tym, narazila som na kvapky Valovič - Femi, mate niektora skusenosti?

@pieksamaki Ahoj,ano bolestive.Mavam dost bolesti,aj pri menzese som mavala a dost silne ☹ Popravde,mne sa vytvorili po porode,pocas tehu vobec ziadne provlemy.Len potom.Ani som o tom netuslila.Uz som aj ja tehu a veru bolesti podvruska mam dost silne.Aj ty?