Pôrod s vcestnou placentou. Aké máte skúsenosti?

csina
27. aug 2009

Viem, že zopár tém o placente preavia tu už je, ale nepodarilo sa mi nájsť, skúsenosti mamičiek, ktoré už rodili s touto diagnózou. Ja mám preavia marginalis, 1,5 cm na bránke a na prednej stene. Stále sa ukľudňujem, že sa mi ešte možno rastom maternice vytiahne, ale za posledný mesiac sa nepohla... 😒 Hrozí mi, že budem rodiť sekciou, ale mám veľké obavy, ako prebieha takýto zákrok s placentou vpredu, tade totiž vedú rez a bojím sa, aby mi to nejakým spôsobom nezmrvili, vraj hrozí vykrvácanie bábätku...Prosím, každá skúsenosť je pre mňa dôležitá, ak ste boli na tom podobne ako ja a porodili ste, napíšte mi. Vďaka..

csina
autor
28. aug 2009

Naozaj nemáte skúsenosti s touto diagnózou, to nie je veľmi povzbudivé... ☹

mary74
31. aug 2009

csina j a som rodila s placentou praevia pred 15 mesiacmi , mne sa bohužial placenta neposunula/a dúfala som že sa posunie/ a rodila som sekciou.Pred porodom som bola upovedomená že mi hrozí masívne krvácanie a budú mi musieť zobrať maternicu , ale našťastie sa nič také nestalo. Pred porodom som asi od28 týždna nepravidelne špinila . V 34. týždni ma hospitalizovali pre časté špinenie a malinká sa mi narodila v 35. týždni predčasne našťastie bola v poriadku a dnes sa z nej veľmi tesím je zdravá a už ani nie je poznať ,že je predčasne narodené dieťa. Toť moja skúsenosť s placentou praevia, užila som si s ňou ale našťastie všetko dobre dopadlo. Prajem ti ,aby ti všetko dobre dopadlo a neboj sa . Ak sa ma chceš ešte niečo spýtať kludne mi napíš rada odpoviem

valhali
1. sep 2009

ahojte, ked som zacala toto tehu,tak som mala placentu v predu. Na poslednom usg zistili,ze sa zacina posuvat dole, ale zatial branku neprekryva. Tento mesiac mam ist zase na usg,ci sa placenta posuva hore,alebo dole. Tak som zvedava. Prvy porod som mala sekciou,tak ak by placenta klesla,tak by bola zase sekcia.
To som nevedela,ze ked je placenta v predu,tak je rizkantny cisarsky kvoli silnemu krvacaniu 😕 😝 Este ma to nenapadlo studovat o tom,lebo zatial nie je nic definitivne, do konca tehu sa moze poloha zmenit,ale ked som teraz natrafila na tu temu,tak asi zacnem o tom citat viac

valhali
1. sep 2009

aha, nasla som link na konikovi, taka tema tu uz je...idem citat
https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre