Potrat v 21. tyzdni prosim poradte mi 😔
Ahojte, musim, ano, musim ist na potrat v 21. tyzdni, lebo zdravotny atav mojho synceka je velmi zly. Nema geneticku chorobu, ale je nezvratny jeho osud 😭 Idem si k vam po radu. Tie, ktore ste to museli podstupit. Prosim, mozete mi napisat aky ne postup? Co ma caka? V stredu sa mam hlasit na prijem. Doma mam dvojrocnu dcerku a najradsej by som bola cim skor pri nej. Lekar mi pisal, ze nemusim prist na lacno. Ako to vlastne prebieha? Kedy vyvolaju porod? Je mi na umretie a keby bola aspon mala nadej, aby moj syncek prezil, tak to podstupim, tak prosim sa nepytajte, ci sa neda este nieco urobit. Keby ano, urobim to. Min. rok som prisla o babatko pri mimomaternicovom, takze to posledne, co by som chcela podstupit, je takato strata. Prosim, napiste mi tie, ktore ste takuto bolest museli prezit. Dakujem velmi.
@magimary utocia tu na vas ine mamicky, ale myslim ze treba informovat pri tak zavaznej veci o vsetkom, pani ma pravo vediet ze aj takto to moze prebiehat. Pocula som aj o inych zenach, kde sa to skomplikovalo a muselo to byt potom naozaj tazke zvladnut. Prave preto by som si radsej zvolila aby dietatko prirodzene umrelo, samozrejme vsetko pod dohladom lekarov, radsej takto ako citit ako pomaly prestava kopkat lebo mu pichli nejaku latku a keby sa to este skomplikovalo a dietatko by bojovalo dlhsie, tak to by som neuniesla.
@adnil30 Ja na vašom mieste na potrat neidem, mala by som výčitky do konca svojho života. Čo čítam, dieťatko žije , cítitie pohyby. Žiadny lekár nemá právo zobrať niekomu život! On mu ho predsa nedal. Aj keď to vyzerá, že možno nebude zdravé, a možno aj horšie. Držím Vám palce, nech sa akokoľvek rozhodnete, tak aby ste si to do konca života nevyčítali :( :(
@adnil30 prosím vás co je vášmu malému keď sa to ma takto riešiť?.... Veľa krát povedali mamičkám že budú mať postihnuté dieťa atď atď... A nakoniec tak nebolo.... Toto je strašne ja si to neviem ani predstaviť ale ten zákrok by asi nedala a asi by nedala ani čakať na smrt dieťaťa... Neviem ja už by bola asi na psychyatri... nemožme vám do toho absolútne nič hovoriť! Vy sama musíte vedieť co a ako..... Len viem jedno ak keby bolo len 5%...zo 100% že môže dieťa žiť ja idem do toho!!!!
@taskataska veru, ludsky hyenizmus nema hranic, ked doktor posle na smrt dieta! Hyenizmus je prizerat sa, ako ti dieta spalene solou v bolesti umiera a nik mu nepomaha, lebo vlastne kazdy chce, aby uz umrelo. To je hyenizus. Mamicke nebude lepsie, ked to zazije nepripravena. Takto aspon vie, co ju caka. A moze sa rozhodnut. Nie to mat pred ocami do konca zivota.
@adnil30 ahoj zazila som presne to iste co ty,,porodila som ziveho chlapceka v 23tt,,mal t18 nedokazala som sa na neho radsej ani pozriet.Doktori mi vraveli ze je to tak lepsie.Uz mas potom??Bolelo ma to presne rok myslim psichycky fyzicky vobec,iba ten porod bolel ale len chvilu.Drzim ti palceky a ja mam zdraveho syna tie deti nas drzia v takychto chvilach ale my zeny sme silne.A vobec nepocuvaj tie reci ze si ho mala nechat zit,,presne takto to boh chcel ukoncit trapenie a zit dalej😊
Ja sa cudujem ze sa tu pri takejto bolestivej veci viete niektore hadat za blbosti ako sliepky
@adnil30 veľmi ti prajem, aby si to zvládla ✊. Neviem si tvoju bolesť ani predstaviť 😢. Plakala som pri tvojich príspevkoch a to sa ani nepoznáme.. veľa sily prajem!
Moja zlata, ja sama som si také niečo chvalabohu odzit nemusela, ale mam vo svojom okolí maminky, ktoré toho ušetrené neboli.. Ja ťa len chcem virtuálne silno objať, a veľa síl popriať, je mi jasné, že je to jedno z najťažších rozhodnutí v živote.. Zároveň má strašne mrzí, na akej nulovej hodnote je empatia niektorých žien, dotahovat sa v tak smutnej téme, to ti asi veľa nepomôže... Myslím na teba,ahoj 🙏🙏🙏🙏
@kurciatenko1
@kurciatenko1 určite jej napisala inu možnosť,a nechce ju trapiť,ale jej opisala ako sa to da,aj z menšiou bolesťou,lebo nevieš čo pride potom,ked bude citiť posledne pohyby toho babätka,a je určite inač znšať prirodzenu smrť
Nechápem....Veď už len to, že mamička sa musí rozhodnúť...Obdivujem ženy, ktoré to dokázali doviesť do iného konca. Ja sama som to nedokázala, bolelo to, veľmi to bolelo, ale stojím si za tým, ze to bolo správne rozhodnutie. A môj anjelik v nebičku určite vie, že mama to nespravila len tak, z rozmaru. Že jej to zobralo kus srdca a že nikdy nezabudne. Ženy nesúďte, skúste podporiť a vyjadriť ľútosť, povzbudiť...
Myslim, ze je to zbytocne rozoberat. Mamicka sa uz rozhodla a ziadne slova uz jej rozhodnutie nezmenia...
Ak sme tu niektore veriace, radsej sa namiesto dalsich slov za nu pomodlime, aby ju Boh zahrnul vsetkou svojou laskou, ktoru k nej prechovava. Asi mal s nou i dietatkom ine plany, ale to nic nemeni na Jeho tuzbe po cloveku. Aj teraz (mozno o to vacsmi prave teraz) ju tuzi objat svojou laskou, starostlivostou, uzdravujucou milostou. Tak sa pomodlime, nech aj ona sa tomuto uzdraveniu dokaze otvorit a nacerpat u Neho silu, ktoru potrebuje!

@magimary... sice nevyjadrovala ste sa, ale zato ste napisala, ze pani chce spravit presne takyto, podla dasich brutalny zakrok, pocas jeho zivota... Pritom mate tu vobec overene ci sa robi rovnako? Co ak uz teraz ma problemy, ze trpi? Citali ste vsetky aj co pisala aj neskor autorka? Ona toto vsetko vie a spravila by vsetko aby nemusela... Chcela len vediet priebeh a aktualne skúseností z pohladu zien, ktore jej lekar nepovie.