Používanie liekov na tlak v tehotenstve. Aké máte skúsenosti?

gabulka15
16. jún 2011

Caute , snazime s priatelom o babetko ale este kratucko (2mesiace ) , ja uz 4 roky sa liecim na vysoky tlak a beriem lieky moxogammu (ranno) a vecer mam gopten . docitala som sa ze sa nesmie pouzivat pocas tehotenstva a dojcenia . mate niekto skusenosti s tymato liekmi ked ste sa snazili otehotniet alebo pocas tehotenstva? Mam este jeden vazny problem , zijem uz 2 roky v agnlicku , vzdy predtym som si davala lieky predpisovat na slovensku u mojej lekarky , ale teraz som sa rozhodla , ze pojedm tu v anglicku si predpisat co nieje problem tu v anglicku ti lieky na zaklade dokladou predpisu ale skor by som potrebovala asi ich nahradit alebo co , som uplne zufala kedze nemozem ist svojej lekarke na slovensku . vdaka za odpovede

desszi
16. jún 2011

@gabulka15 mozem len jednu otazocku? Skusala si bojovat proti vysokemu tlaku upravou zivotospravy? Moj partner mal uz v mladosti vysoky tlak, samozrejme hned dostal za hrstku liekov, ktore vsak odmietal brat a dal sa na delenu stravu - odvtedy ma tlak v norme. Ja by som to riesila touto cestou - uprava stravy (a nemusi to byt prave delena strava), bylinkove caje, rekreacny sport (nie silovy, ten tlak zvysuje), vynechat biele jedy - biela muka, biely cukor, sol. Samozrejme lieky sa nesmu vysadit zo dna na den, najlepsie by bolo konzultovat to s lekarom, aby si bola pod dohladom a ak by zmena zivotneho stylu zaberala, vynechat lieky.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre