Pozitívne testy z genetiky
Ahojte mám otázku keďze som prvorodička a ešte som sa s stým nestretla ..niečo mi vyšlo pozitívne ale neviem presne čo ..doktor sa tiez nevedel vyjadriť...budú mi robiť 3d sono aby to zistili? Viem že nikto to odtiaľto nevie presne ale len sa.pytam lebo zajtra mám ísť a furt mi to chodí po rozume a chcem sa opýtať z genetiky zistia aj pohlavie ? Ďakujem každému🙃
@ildiko36 18-19 tt
Ahoj genetikou myslíš asi Triple test, či? Ja som mala pozitívne výsledky pri prvom tehotenstve ( raštep brušnej steny), bolo to vidieť aj na sone. Musela som absolvovať odber plodovej vody aby sa vylúčili iné možné VVCH a z odberu určili aj pohlavie. Neviem aký postup ti odporučil lekár, či sono alebo amnio.
@lilly2303 neviem on len povedal že sa mám zajtra zastaviť po telefone mi nevedel nič povedať..
A ideš ku svojmu gynekológovi alebo na genetiku? Ja som bola na konzultácii u genetika
Na sone ti uz pravdepodobne pohlavie povedia...aj z nifty testov sa da urcit pohlavie..ak myslis trisomy testy tie myslim nie...ak myslis ale konzultaciu na genetike tak ti nepovedia pohlavie..celkovo mam pocit ze zbytocne cele vysetrenie ktore vzdy skonci amniocentezou..zavisi co presne myslis..aka genetika? To co sa berie odber v 16tt?
No áno tá v 16 tt...mám ísť len k svojmu gyn
Tak tam ti pohlavie nepovedia 🙂 tam ti povedia len pomer co k comu vyslo..a preco pozitivne (vobec sa kvoli tomu netreba bat nakolko su to tabulkove vypocty). Urobi 3D sono a asi ti odporuci nifty testy ktore su skoro 100% alebo prinajhorsom amniocentezu..zavisi co uvidi na sone 🙂 ked ti bude robit sono a xhxes pohlavie vediet tak sa popytaj uz asi uvidi 🙂
Uz v 18tt vydno pohlavie aj cez sono, len nie kazdy lekar vie povedat a zalezi aj na tom v akej polohe lezi babetko

Záleží v ktorom si týždni, aby bolo vydno pohlavie na sono..
Zatial by som nepanikarila, vela zien mala pozitivne vysledky a mali zdrave deti..Mne cele tehotenstvo na sk ukazovali vysledky pozit .na toxoplazmozu,,uz som aj na infekcnej bola na vyšetrenie, dobre že ma na potrat neposielali že dieta mozno nebude zdrave, v nemecku som zaplatila za vysetrenie a vsetko bolo ok