icon

Pozitívny skríning v prvom trimestri

magnumka11
9. sep 2025

Ahojte, mate prosim skusenost, ze vam vysiel pozitivny prvotrimestralny skrining a nakoniec bolo dieta zdrave? Mne to lekarka pred par dnami oznamila a caka ma trisomy test, aby sa to potvrdilo alebo vyvratilo. Velmi sa bojim a som z toho znicena, pretoze sme sa dlho snazili o dieta a nakoniec sme museli ist na ivf a teraz takato sprava 😔 lekarka mi tiez povedala, ze ona si mysli, ze to system vyhodnotil iba kvoli mojmu veku, kedze uz mam 34 rokov. Koncim 16 tyzden a nechcem sa vzdat mojho vytuzeneho a vymodleneho zlaticka 😔

Strana
z2
simca115
9. sep 2025

@magnumka11 nestresuj sa zbytočne ešte keď ti lekárka povedala že to systém vyhodnotil kvôli veku 🙂

magnumka11
autor
9. sep 2025
@simca115

@magnumka11 nestresuj sa zbytočne ešte keď ti lekárka povedala že to systém vyhodnotil kvôli veku 🙂

@simca115 to si ona iba mysli, ze kvoli veku. Mozno ma tym chcela utesit, lebo videla na mne, ze ma tato sprava uplne znicila.

natinka36
9. sep 2025
@magnumka11

@simca115 to si ona iba mysli, ze kvoli veku. Mozno ma tym chcela utesit, lebo videla na mne, ze ma tato sprava uplne znicila.

@magnumka11 ahoj urcite si pockaj na dalsie testy, budem ti drzat palce! Byva to naozaj kvoli veku.
Mne tiez dr minuly tyzden povedala kadejake spravy no vcera ma na morfe upokojil takze som rada. Verim ze to bude aj tvoj pripad ❤️

simca115
9. sep 2025
@magnumka11

@magnumka11 poznám dosť žien čo takto naplašili a reálne o nič nešlo , drzim palce uvidíš že to dobre dopadne

30majka71
9. sep 2025

@magnumka11 a ktoré presne parametre sú vyššie?

maury
9. sep 2025

Ahoj, počkaj si na ďalšie testy. Viem, čo prežívaš, tiež som mala prvý pozitívny a viem čím sme si prešli, kým boli výsledky trisomi testov. Nakoniec bolo všetko v poriadku. Držím palce a užívaj si tehotenstvo

anonym_c2b180
9. sep 2025

@magnumka11 mám kamosku kúsok staršiu od teba, tiež jej takto "niečo" vyšlo, nakoniec jej z amniocentezy vyšlo všetko ok a má krásne zdravé bábo.
Nehadz flintu do žita, ďalšie testy vám povedia viac

kiki68
9. sep 2025

To tripple test? Lebo ten je naozaj nespolahlivy, mala si v 12-14th kombinovany test? Ten na aspon dobre organove sono ked uz. Ja by som isla v tehu akobvzdy hned do Nifty/ Trisomy tej vyssej rady a mas pokoj.

mandrewa
9. sep 2025

Ahoj, ja mám 35 a rovno som šla na trisomy, tie obyčajné tripple testy som si ani nedávala robiť, vyšiel by mi skreslený výsledok. Takto som mala kľud.

adabise683
9. sep 2025

@magnumka11 mne vysla pravdepodobnost na downov syndrom 1:60 a asi tiez kvoli veku (38) a faktu ze som bola tiez na IVF ..to uz nejak tak automaticky hadze "do zlych cisel" ... niekde som citala ze tusim v Rakusku uz tie testy ani nerobia bo to nema spravnu vypovedaciu hodnotu na konkretne babatko ale je to viac menej len statistika ... mne uz tusim v 12.tyzdni spravila lekarka taky podrobnejsi ultrazvuk kde vsetko vyzeralo ok ..ale tiez som si pre pokoj duse dala spravit trisomy a neskor aj dalsi podrobny morfologicky ultrazuk ..vsetko nastastie ok a bambulka sa narodila zdrava ...drzim palce 🍀🍀🍀

isofixmaxicosi
9. sep 2025

Ja som bola 3x tehotná a vždy mi vyšli tieto
testy zle. V poslednom tehotenstve z dvojičkami som si zaplatila NIFTY . Všetky moje deti sú zdravé,na odber plodovej vody by som nešla.

babi2345
10. sep 2025

@magnumka11 ahoj, sesternice vyšli krvné testy ze babo ma niečo. Išla na combinovany Trisomy a a vyšlo jej všetko negatívne, mala33 rokov. Babo sa zdravé narodilo. Po Trisomy ak vyjde niečo ešte môžeš ísť na odber plodovej vody uistiť sa. Ja som mala 34a dala som si spraviť v júli 12+2 TT, bolo všetko negatívne trisomy stalo 450eu. Veľa šťastia 🤞🤞🤞

any_soj
10. sep 2025

@magnumka11 a prečo by si sa mala vzdať svojho vytúženého vymodleneho dieťaťa? Čo presne ti tam vyšlo?

magnumka11
autor
11. sep 2025
@30majka71

@magnumka11 a ktoré presne parametre sú vyššie?

@30majka71 downov syndrom 1:260. Ostatne su zevraj v poriadku.

magnumka11
autor
11. sep 2025
@natinka36

@magnumka11 ahoj urcite si pockaj na dalsie testy, budem ti drzat palce! Byva to naozaj kvoli veku.
Mne tiez dr minuly tyzden povedala kadejake spravy no vcera ma na morfe upokojil takze som rada. Verim ze to bude aj tvoj pripad ❤️

@natinka36 chcem tomu verit aj ja. Dnes som bola na trisomy testy a teraz cakat iba na vysledky. Toto budu najdlhsie dni v mojom zivote 😔

magnumka11
autor
11. sep 2025
@adabise683

@magnumka11 mne vysla pravdepodobnost na downov syndrom 1:60 a asi tiez kvoli veku (38) a faktu ze som bola tiez na IVF ..to uz nejak tak automaticky hadze "do zlych cisel" ... niekde som citala ze tusim v Rakusku uz tie testy ani nerobia bo to nema spravnu vypovedaciu hodnotu na konkretne babatko ale je to viac menej len statistika ... mne uz tusim v 12.tyzdni spravila lekarka taky podrobnejsi ultrazvuk kde vsetko vyzeralo ok ..ale tiez som si pre pokoj duse dala spravit trisomy a neskor aj dalsi podrobny morfologicky ultrazuk ..vsetko nastastie ok a bambulka sa narodila zdrava ...drzim palce 🍀🍀🍀

@maury ahoj, ja som bola dnes na trisomy testy, dala som si tie najdrahsie,
@adabise683 ahoj, ja som dnes bola tiez na trisomy testy a teraz cakat cca 8 dni na vysledky. Ja som si dala tie najdrahsie, aby sme mali vsetko vysetrene, kedze sme mali to ivf. Modlim sa, aby vsetko dopadlo dobre a moje male zlaticko bolo zdrave.

magnumka11
autor
11. sep 2025
@any_soj

@magnumka11 a prečo by si sa mala vzdať svojho vytúženého vymodleneho dieťaťa? Čo presne ti tam vyšlo?

@any_soj downov syndrom 1:260 mi vysiel. Lekarka mi povedala, ze ak vyjdu aj trisomy testy pozitivne, tak sa musim rozhodnut ci budem chciet chore dieta alebo si ho dam zobrat 😔

magnumka11
autor
11. sep 2025
@babi2345

@magnumka11 ahoj, sesternice vyšli krvné testy ze babo ma niečo. Išla na combinovany Trisomy a a vyšlo jej všetko negatívne, mala33 rokov. Babo sa zdravé narodilo. Po Trisomy ak vyjde niečo ešte môžeš ísť na odber plodovej vody uistiť sa. Ja som mala 34a dala som si spraviť v júli 12+2 TT, bolo všetko negatívne trisomy stalo 450eu. Veľa šťastia 🤞🤞🤞

Za aky cas ti prisli vysledky? Mne povedala dr ze cca 8 dni.

kiki68
11. sep 2025
@magnumka11

@any_soj downov syndrom 1:260 mi vysiel. Lekarka mi povedala, ze ak vyjdu aj trisomy testy pozitivne, tak sa musim rozhodnut ci budem chciet chore dieta alebo si ho dam zobrat 😔

@magnumka11 musela by si najprv na amnio, Nipt nie je disgnosticka metoda este, je to stale iba komercny test ( hoci spolahlivy)

magnumka11
autor
11. sep 2025

Dakujem vam za podporu, velmi to teraz potrebujem. Vase slova mi davaju nadej, ze vsetko bude v poriadku 😊❤️

simca115
11. sep 2025
@magnumka11

@magnumka11 chápem čo prežívaš , len bábätku nerobí dobre takýto stres , uvidíš všetko dopadne dobre

babi2345
11. sep 2025
@magnumka11

Za aky cas ti prisli vysledky? Mne povedala dr ze cca 8 dni.

@magnumka11 dostala som sms o 6dni ze výsledky sú hotové, hneď som volala lekárovi a povedal výsledok. Ale áno aj mne tak povedal gyn ze max do 8 dní budú výsledky.

any_soj
11. sep 2025

@magnumka11 1:260 je veľmi malá pravdepodobnosť 🙂 úplne bežne tu píšu ženy, že mali 1:50, aj ešte vyššiu pravdepodobnosť, a napriek tomu dieťa bez downovho syndrómu.
Každopádne niečo iné ti chcem aj povedať ...
Ľudia, ktorí majú skúsenosť vzťahu s človekom s Downovým syndrómom (nie že tam a tam som videl, alebo učil som a podobne, ale že mali s niekým vybudovaný aspoň kamarátsky vzťah) - napríklad aj táto mama - hovoria, že áno, je to šok sa dozvedieť, ale v takom prípade - nečítajte všeobecné informácie, ale čítajte konkrétne príbehy. Táto mama píše, že keby sa mohla vrátiť späť do dňa, kedy sa dozvedela, že jej dieťa má DS, plakala by znovu, ale tentokrát od šťastia.
https://www.facebook.com/downovsyndrom.sk/photo...
Inak ak by si náhodou v budúcnosti potrebovala - super vec je Platforma rodín. Ponúkajú aj laické poradenstvo - mamy, ktoré prešli poradenských výcvikom, a samé majú dieťa buď s nejakým syndrómom, autizmom, alebo nejakým zdravotným znevýhodnením. Vieš si na stránke vybrať, ktorá ti je sympatická, a ktorá sa venuje oblasti, ktorú chceš prebrať, a ozvať sa jej... 🙂 https://www.platformarodin.sk/poradenstvo/peer-...

V Bratislave mám kamošku, pred pár mesiacmi porodila dcérku, ona má DS. Ak by si chcela, aj s nimi sa môžeš zoznámiť 🙂
Prajem ti veľa pokoja, lásky a radosti 🙂

adabise683
11. sep 2025
@magnumka11

@magnumka11 ja som mala 1:60 a je zdrava mala... mna hned lekarka ukludnovala ze to bude aj tym vekom a aj tym ze to bolo IVF..ze to statisticky hned hadze do zlych cisel ... drzim vam moc palce aby bolo vsetko v poriadku 🍀🍀🍀

jana005
11. sep 2025
@magnumka11

Dakujem vam za podporu, velmi to teraz potrebujem. Vase slova mi davaju nadej, ze vsetko bude v poriadku 😊❤️

@magnumka11 bábätku nerobí dobre ten stres čo teraz zažívaš. Tak nádych, výdych a kľud.
Mne vyšlo riziko 1:20 a drobec sa narodil zdravý.
Ja som amnio odmietla. Bola som iba na morfologickom ultrazvuku.
Ináč je naozaj zlé sa zbytočne stresovať.
Tie testy mali už dávno zakázať, sú úplne nepresné.

maury
12. sep 2025
@magnumka11

@maury ahoj, ja som bola dnes na trisomy testy, dala som si tie najdrahsie,
@adabise683 ahoj, ja som dnes bola tiez na trisomy testy a teraz cakat cca 8 dni na vysledky. Ja som si dala tie najdrahsie, aby sme mali vsetko vysetrene, kedze sme mali to ivf. Modlim sa, aby vsetko dopadlo dobre a moje male zlaticko bolo zdrave.

@magnumka11 ahoj drzim palce chce to pohodu aj kvôli tebe samej aj kvôli bábätku. To máš skutočne veľmi malú pravdepodobnosť, že sa narodí dieťatko s downovym syndrómom mne prvý vyšiel 1:90 a druhý 1:130. Trisomy boli v poriadku bez indikácií a dievčatko je zdravé 🙂

magnumka11
autor
23. sep 2025

Dakujem este raz za podporu ❤️ Teraz rano mi volala lekarka a testy vysli negativne, tak sa neskutocne tesim. Uz som si aj poplakala od stastia 🥹 konecne sa mozem opat tesit zo zivota. Toto boli asi najdlhsie dni v mojom zivote. Na druhej strane som zase nahnevana, ze preco musia takto strasit zeny. Zena ma byt v tehotenstve pokojna a nie prezivat zbytocne stresy. Na co su dobre tie skriningove testy, ked su velakrat falosne. Nech to zrusia a zenam zacnu preplacat tieto drahe trisomy testy, ktore su spolahlive. Jaaaaj, ale darmo sa rozculujem. Budem sa teraz tesit. Zachvilu si idem k lekarke pre obalku, kde je napisane pohlavie a ked pride muz domov, tak si to bud otvorime alebo vymyslime ako to nejako pekne otvorit 😊

magnumka11
autor
23. sep 2025
@babi2345

@magnumka11 dostala som sms o 6dni ze výsledky sú hotové, hneď som volala lekárovi a povedal výsledok. Ale áno aj mne tak povedal gyn ze max do 8 dní budú výsledky.

@babi2345 toto boli nekonecne dni. Ja som bola na krv 11.9 a dnes 23.9 prisli. Mne iba vcera vecer poslali fakturu, ziadnu spravu, ze su hotove.

magnumka11
autor
23. sep 2025
@any_soj

@magnumka11 1:260 je veľmi malá pravdepodobnosť 🙂 úplne bežne tu píšu ženy, že mali 1:50, aj ešte vyššiu pravdepodobnosť, a napriek tomu dieťa bez downovho syndrómu.
Každopádne niečo iné ti chcem aj povedať ...
Ľudia, ktorí majú skúsenosť vzťahu s človekom s Downovým syndrómom (nie že tam a tam som videl, alebo učil som a podobne, ale že mali s niekým vybudovaný aspoň kamarátsky vzťah) - napríklad aj táto mama - hovoria, že áno, je to šok sa dozvedieť, ale v takom prípade - nečítajte všeobecné informácie, ale čítajte konkrétne príbehy. Táto mama píše, že keby sa mohla vrátiť späť do dňa, kedy sa dozvedela, že jej dieťa má DS, plakala by znovu, ale tentokrát od šťastia.
https://www.facebook.com/downovsyndrom.sk/photo...
Inak ak by si náhodou v budúcnosti potrebovala - super vec je Platforma rodín. Ponúkajú aj laické poradenstvo - mamy, ktoré prešli poradenských výcvikom, a samé majú dieťa buď s nejakým syndrómom, autizmom, alebo nejakým zdravotným znevýhodnením. Vieš si na stránke vybrať, ktorá ti je sympatická, a ktorá sa venuje oblasti, ktorú chceš prebrať, a ozvať sa jej... 🙂 https://www.platformarodin.sk/poradenstvo/peer-...

V Bratislave mám kamošku, pred pár mesiacmi porodila dcérku, ona má DS. Ak by si chcela, aj s nimi sa môžeš zoznámiť 🙂
Prajem ti veľa pokoja, lásky a radosti 🙂

@any_soj dakujem krasne ❤️ ale nastastie vsetko dopadlo dobre a malinke je zdravucke 🥰🥰🥰

magnumka11
autor
23. sep 2025
@adabise683

@magnumka11 ja som mala 1:60 a je zdrava mala... mna hned lekarka ukludnovala ze to bude aj tym vekom a aj tym ze to bolo IVF..ze to statisticky hned hadze do zlych cisel ... drzim vam moc palce aby bolo vsetko v poriadku 🍀🍀🍀

@adabise683 dakujem 🥰 vsetko nastastie dobre dopadlo. Bolo to naozaj tym vekom alebo plus este IVF. Tak som stastna, ze to dopadlo dobre 🥰

Strana
z2