Pozitívny skríning v prvom trimestri
Ahojte, mate prosim skusenost, ze vam vysiel pozitivny prvotrimestralny skrining a nakoniec bolo dieta zdrave? Mne to lekarka pred par dnami oznamila a caka ma trisomy test, aby sa to potvrdilo alebo vyvratilo. Velmi sa bojim a som z toho znicena, pretoze sme sa dlho snazili o dieta a nakoniec sme museli ist na ivf a teraz takato sprava 😔 lekarka mi tiez povedala, ze ona si mysli, ze to system vyhodnotil iba kvoli mojmu veku, kedze uz mam 34 rokov. Koncim 16 tyzden a nechcem sa vzdat mojho vytuzeneho a vymodleneho zlaticka 😔
Dakujem este raz za podporu ❤️ Teraz rano mi volala lekarka a testy vysli negativne, tak sa neskutocne tesim. Uz som si aj poplakala od stastia 🥹 konecne sa mozem opat tesit zo zivota. Toto boli asi najdlhsie dni v mojom zivote. Na druhej strane som zase nahnevana, ze preco musia takto strasit zeny. Zena ma byt v tehotenstve pokojna a nie prezivat zbytocne stresy. Na co su dobre tie skriningove testy, ked su velakrat falosne. Nech to zrusia a zenam zacnu preplacat tieto drahe trisomy testy, ktore su spolahlive. Jaaaaj, ale darmo sa rozculujem. Budem sa teraz tesit. Zachvilu si idem k lekarke pre obalku, kde je napisane pohlavie a ked pride muz domov, tak si to bud otvorime alebo vymyslime ako to nejako pekne otvorit 😊
@magnumka11 mam radost, ze testy dopadly dobre a drzim pesti, abys mela hezke a klidne těhotenství.
Jen jsem chtela dodat, ze pokud ses rozhodla pro diagnostiku- prvotrimestralni screening, nipt, pozdeji morfologicky ultrazvuk, musíš pocitat s tim, ze se muze stat, ze vysledky nevyjdou dobre- tady nejde o to, nahanet nekomu strach- o to nema zadny lekar zajem- jsou to vysledky, pracuji se statistikou, je to soubor dat, ktery se určitým způsobem interpretuje.
@adabise683 dakujem 🥰 vsetko nastastie dobre dopadlo. Bolo to naozaj tym vekom alebo plus este IVF. Tak som stastna, ze to dopadlo dobre 🥰
@magnumka11 super, gratulujem ... uzivajte si tehotenstvo 😃
@any_soj dakujem krasne ❤️ ale nastastie vsetko dopadlo dobre a malinke je zdravucke 🥰🥰🥰
@magnumka11 ❤️
Za aky cas ti prisli vysledky? Mne povedala dr ze cca 8 dni.
@magnumka11 mne tiež vyšiel tak, možno mi zle odobrala krv, a už bolo. Zdravý chlapec

@magnumka11 bábätku nerobí dobre ten stres čo teraz zažívaš. Tak nádych, výdych a kľud.
Mne vyšlo riziko 1:20 a drobec sa narodil zdravý.
Ja som amnio odmietla. Bola som iba na morfologickom ultrazvuku.
Ináč je naozaj zlé sa zbytočne stresovať.
Tie testy mali už dávno zakázať, sú úplne nepresné.
@jana005 tiez hovorim, ze tie testy treba zakazat a radsej preplacat tieto trisomy, lebo su presnejsie a nie kazda zena si ich moze dovolit, kedze su dost drahe. Tie ich skriningove si mozu strcit hlboko do zadku. Ale som velmi rada, ze vsetko dopadlo nakoniec dobre a moj vytuzeny drobcek bude zdravucky 🥰