Pozitívny skríning v tehotenstve
Idem si po skúsenosť.Mam zachvilu 36rokov som v 17tyzdni tehotenstva a skríning bábätká my vysiel pozitivny..Sestrička my povedala že nemám hneď mysliet na najhoršie pretože vo veľa pripadov skrášľuje výsledok vek.V 20ttzdni som objednaná na 3d monog.uktrazvuk...to budú pre mňa hrozne dní.mate niekto skúsenosti s pozitívnym výsledkom.?ďakujem za odpovede
Mne takisto vyšiel pozitívny skríning, napriek tomu, že som relatívne mladá (26). Pravdepodobnosť 1:100. Povedali nám však, že dôležitejší je výsledok z prvého skríningu ako z druhého. Boli sme dokonca aj u doktora Grochala v Martine a ten nám povedal, že síce nikdy sa to nedá povedať na 100%, no nevidí dôvod sa obávať, že chlapček vyzerá ukážkovo. Boli sme aj na genetike v BA, no tam nám viacmenej nič smerodajné nepovedali, akurát po rozhovore nám ponúkli možnosť ísť na amniocentézu, ktorú sme odmietli. Mojej známej dokonca vyšli pozitívne oba skríningy a nakoniec má zdravé a šikovné dievčatko 🙂. Druhej známej kvôli veku a spontánnym potratom vyšla pravdepodobnosť pri oboch chlapcoch 1:4, takisto sú obaja zdraví a veľmi šikovní. Z môjho pohľadu tieto testy mamičky viac vystrašia (veľmi častokrát neopodstatnene), aj keď netvrdím, že niesú potrebné. Momentálne som v 31tt a všetky ultrazvuky doteraz vyzerali dobre, tak sme si s manželom povedali, že tomu budeme veriť, no prijmeme všetko, čo má prísť 🙂. Skús naozaj nemyslieť hneď na to najhoršie, ešte to nemusí nič znamenať.
Dala by som si krvné testy v tomto prípade. Môže tu byť tisíc komentárov dobrých alebo aj zlých, vaša situácia je len a len vaša, takže sa netreba na nič spoliehať 🙂
Ja som za Nipt testy a clovek ma pokoj
Ja som mala 1:16 na razstep syn sa narodil zdravy boli sme na kvalitnejsom morfo utz.
@janulkaaakuky mám strach lebo 3d mám ísť aj 9.6 ach jaj🥺
@janulkaaakuky mám strach lebo 3d mám ísť aj 9.6 ach jaj🥺
@janulkaaakuky je tokvoli veku a vahe... naozaj sa tym vobec netrap, u vudis, ze sono ti vyjde ok, ak nechces cakat tak si daj urobit trisomy testy, tie mas do 5 dni... ale urcite budu negativne 🙂
@janulkaaakuky triple testy Ti mohli vyjsť falošne pozitívne. Prečo si nebola na prvotrimestralnom skriningu na sone? Bola by si pokojnejšia. Mne napríklad vyšli triple testy negatívne a na tom sone sa prišlo na genetickú vadu. Čiže ja by som sa na ne nespoliehala. Teraz v tehotenstve som bola ešte staršia -39, každý ma strašil, že mi to vyjde zle a vyšli mi dobré 🤷 Ja som si to poistila aj Nipt testami.
@janulkaaakuky to sa mi zdá že čím vyšší vek tým vyššie riziko DS
@janulkaaakuky triple testy Ti mohli vyjsť falošne pozitívne. Prečo si nebola na prvotrimestralnom skriningu na sone? Bola by si pokojnejšia. Mne napríklad vyšli triple testy negatívne a na tom sone sa prišlo na genetickú vadu. Čiže ja by som sa na ne nespoliehala. Teraz v tehotenstve som bola ešte staršia -39, každý ma strašil, že mi to vyjde zle a vyšli mi dobré 🤷 Ja som si to poistila aj Nipt testami.
@janulkaaakuky
@michaela329 tak ultrazvuky pri doktorke do teraz všetko v poriadku.
@janulkaaakuky
@michaela329 tak ultrazvuky pri doktorke do teraz všetko v poriadku.
@janulkaaakuky ake si mala sijove prejasnenie? To mas aj v tehotenskej knizke zapisane ako NT a ci boli pritomne NB teda nosove kosticky. To sa meria do 14 tt, je to jeden z ukazovatelov ci moze ist o DS.
Tebe vysla pravdepodobnost downovho syndromu 1:110. Teda je to vysoka pravdepodobnost, ale to neznamena ze dieta aj syndrom ma. Ak chces uplnu istoru presne ako pisu baby zaplat si drahsie geneticke krvne testy. Lebo jednej sa babo narodilo zdrave, ale dalsej so syndromom, to sa neda porovnavat.
Alebo je este amniocenteza, alebo sa len spolahnes na kvalitny morfo uvz.
@jvasenka. Ano vek je dolezity faktor, ale tu ho zjavne prebili krvne markre - myslim ze sa skumaju 3 latky a tie nakoniec jej tu pravdepodobnost zvysili. U mna to bolo presne naopak, som starsia, pravdepodobnost vysoka, ale krvne markre vyborne, pravdepodobnost vyrazne znizili.
@janulkaaakuky ake si mala sijove prejasnenie? To mas aj v tehotenskej knizke zapisane ako NT a ci boli pritomne NB teda nosove kosticky. To sa meria do 14 tt, je to jeden z ukazovatelov ci moze ist o DS.
Tebe vysla pravdepodobnost downovho syndromu 1:110. Teda je to vysoka pravdepodobnost, ale to neznamena ze dieta aj syndrom ma. Ak chces uplnu istoru presne ako pisu baby zaplat si drahsie geneticke krvne testy. Lebo jednej sa babo narodilo zdrave, ale dalsej so syndromom, to sa neda porovnavat.
Alebo je este amniocenteza, alebo sa len spolahnes na kvalitny morfo uvz.
@jvasenka. Ano vek je dolezity faktor, ale tu ho zjavne prebili krvne markre - myslim ze sa skumaju 3 latky a tie nakoniec jej tu pravdepodobnost zvysili. U mna to bolo presne naopak, som starsia, pravdepodobnost vysoka, ale krvne markre vyborne, pravdepodobnost vyrazne znizili.
@selena_luna NT je 1,23 v norme.
@selena_luna NT je 1,23 v norme.
@janulkaaakuky to je pekne cislo, pravdepodobne moze ist len o falosne pozitivny test. Bude dolezite ze co ukaze velke morfo - ci uvidi nejake zmeny na srdiecku, alebo na tvaricke. Je to na tebe, ci pockas na uvz a potom podla vysledkov zvazis dalsi postup, alebo radsej si das tie testy.
@monsterablue och ďakujem ani som si to neuvedomila
@monsterablue och ďakujem ani som si to neuvedomila
@janulkaaakuky ahojky, prežívam teraz podobnú situáciu, kombinovaný test a prvý skrining - negatívny, mala som pekné hodnoty a bábätko na utz všetko ukážkovo spĺňalo. Včera mi dr. volala o výsledky z Triple testov - pozitívne. Tiež mám 31, ale dr. ma upozornila, že dosť značne ti ovplyvní krvné testy aj choroba, krvácanie, hematóm, nízko položená placenta. Nízko položenu placentu mi diagnostikovali pred dvoma týždňami, ktorá mi spúšťala stále krvácanie, teraz v pondelok sa mi ešte spravil z toho krvácania hematóm. Takže veľmi dúfam, že mi to krvácanie s hematómom pozmenili testy a nebude v tom nič iné. Tiež už som bola v kľude po tom prvom skríningu a nakoniec také šoky, že som preplakala celý deň. Čaká sa teraz na morfo sóno (chodím do Sonoclinic do PO), ale termín mám až 16.6., dovtedy budem mať asi len bezsenné noci.. celé Triple testy sú len strašiak pre mamičky. Drž sa 🍀
@janulkaaakuky ahojky, prežívam teraz podobnú situáciu, kombinovaný test a prvý skrining - negatívny, mala som pekné hodnoty a bábätko na utz všetko ukážkovo spĺňalo. Včera mi dr. volala o výsledky z Triple testov - pozitívne. Tiež mám 31, ale dr. ma upozornila, že dosť značne ti ovplyvní krvné testy aj choroba, krvácanie, hematóm, nízko položená placenta. Nízko položenu placentu mi diagnostikovali pred dvoma týždňami, ktorá mi spúšťala stále krvácanie, teraz v pondelok sa mi ešte spravil z toho krvácania hematóm. Takže veľmi dúfam, že mi to krvácanie s hematómom pozmenili testy a nebude v tom nič iné. Tiež už som bola v kľude po tom prvom skríningu a nakoniec také šoky, že som preplakala celý deň. Čaká sa teraz na morfo sóno (chodím do Sonoclinic do PO), ale termín mám až 16.6., dovtedy budem mať asi len bezsenné noci.. celé Triple testy sú len strašiak pre mamičky. Drž sa 🍀
@alyson29 no ja som objednaná tam tiež ale 9.6 tiež bojím sa.velmi sa bojím čo bude 🥺držím aj tebe prsty aby bolo všetko ok
@alyson29 no ja som objednaná tam tiež ale 9.6 tiež bojím sa.velmi sa bojím čo bude 🥺držím aj tebe prsty aby bolo všetko ok
@janulkaaakuky ďakujem veľmi pekne 🙏🏻 ozvem sa po sóne, jak sme dopadli.. verím, že sa obe bojíme zbytočne a všetko dopadne na výbornú a bábätka budú zdravé ❤️