icon

Pozitívny streptokok agalactiae počas tehotenstva: je to bežné?

9. júl 2026

Ahojte, uz pred tehu som mala pozit, ale nerobil problem, tak neliecili a potom som ostala tehotna. Mam ho stale pozit, povedali mi, ze sa preliečuje az pri porode, je to bezne? Ďakujem

anonym_e19213
9. júl 2026

@anonym_autor áno, nemá význam ho preliečovať skôr. Pred pôrodom ti spustia antibiotiká v infúzii. Tým chránia dieťa, pre ktoré síce môže infikovanie spôsobiť vážne zdravotné problémy, ale je naozaj zriedkavé, že by sa to na neho prenieslo. Ver lekárom, vedia čo robia. Tento streptokok je pomerne častý, má ho vysoké % žien.

aneta50
9. júl 2026

@anonym_autor v akom týždny ste? Keď sa môžem spýtať, tiež čakám na výsledky kultivacie

autor
9. júl 2026
@anonym_e19213

@anonym_autor áno, nemá význam ho preliečovať skôr. Pred pôrodom ti spustia antibiotiká v infúzii. Tým chránia dieťa, pre ktoré síce môže infikovanie spôsobiť vážne zdravotné problémy, ale je naozaj zriedkavé, že by sa to na neho prenieslo. Ver lekárom, vedia čo robia. Tento streptokok je pomerne častý, má ho vysoké % žien.

@anonym_e19213 dobre a co ak by mi napriklad postupne odtekala plodova voda a nevedela by som to, aj vtedy by sa dieta nemohlo nakazit?

autor
9. júl 2026
@aneta50

@anonym_autor v akom týždny ste? Keď sa môžem spýtať, tiež čakám na výsledky kultivacie

@aneta50 v 35.tyzdni

anonym_2a2b34
9. júl 2026

Ano, bezne. Mala som to pri 4 tehotenstvach a mam aj pri piatom. Davaju infuziu s ATB tesne pred porodom. Ak Ti nerobi problemy, teraz sa preliecovat nemusi. Mne teraz liecia klebsiellu, ale streptokoka nechavaju tak. Mne sice aj vytoky a palenie sposobuje, tak vtedy sa preliecuje, inak nie.

anonym_2a2b34
9. júl 2026

Mne napriklad nestihli pri prvom infuziu s ATB, lebo som rodila rychlo, preventivne potom davali malemu ATB do zily, nic moc, ale radsej...no a teraz som v 34.tyzdni, som na 1 cm otvorena a nikto nestresuje kvoli tomu.

anonym_e19213
9. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_e19213 dobre a co ak by mi napriklad postupne odtekala plodova voda a nevedela by som to, aj vtedy by sa dieta nemohlo nakazit?

@anonym_autor ja nepíšem, že sa nemôže nakaziť, ale je to naozaj zriedkavé. Po narodení sa robia dieťaťu vyšetrenia, ak má zápalové parametre v poriadku, tak sa nič nerieši. Nedávajú sa mu ani preventívne antibiotiká.

kiki68
10. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor to by bol problem, ale zriedkavy, nakolko to si clovek vsimne a v takom pripade ist hned do nemocnice, kde podaku liecbu.

autor
11. júl 2026
@anonym_2a2b34

Ano, bezne. Mala som to pri 4 tehotenstvach a mam aj pri piatom. Davaju infuziu s ATB tesne pred porodom. Ak Ti nerobi problemy, teraz sa preliecovat nemusi. Mne teraz liecia klebsiellu, ale streptokoka nechavaju tak. Mne sice aj vytoky a palenie sposobuje, tak vtedy sa preliecuje, inak nie.

@anonym_2a2b34 no ja som prave cele tehu problem necitila, teraz mi lekar poveda, že v čase porodu mi daju atb ale napisal mi gynoflor a z toho mam normalne bolenie v pošve tak nechapem

autor
11. júl 2026
@anonym_2a2b34

Mne napriklad nestihli pri prvom infuziu s ATB, lebo som rodila rychlo, preventivne potom davali malemu ATB do zily, nic moc, ale radsej...no a teraz som v 34.tyzdni, som na 1 cm otvorena a nikto nestresuje kvoli tomu.

@anonym_2a2b34 mne povedali, že v deň porodu mi daju atb, ale aspoň gynoflor mi dali, ale po tom mam dole diskomfort a bolest, tak nechapem