icon

Pozitívny test na NTD, ako sa s tým vyrovnať?

maryfiore
10. jún 2026

Ahojte, dnes som necalane musela ost na konzultaciu ku gynekologicke kedze mi prisli vysledky zo skriningy (tripple test) zo 16tt a vysiel mi pozitivne na zvysenie AFP a riziko NTD 1:14. To znamená rázštepy. Mali ste to niekto podobne? Ake su vase skusenosti? Idem na morfologicke vysetrenie ale az o dva tyzdne, dovtedy sa asi zblaznim 😔 odkedy mi to sestricka zavolala iba placem a velmi sa bojim

Strana
z2
maryfiore
autor
Včera o 13:48
@anonym_fa9c10

@maryfiore Chápem, že toto čakanie je pomaly horšie ako výsledky samotné, ale naozaj sa pokús aspoň trocha upokojiť. Viem, že sa to ľahko povie, ale prežila som si to dvakrát a z toho stresu popri čakaní mi bolo zle ďalší mesiac. Skús si povedať, že je to len štatistika a je veľmi veľká šanca, že sú testy mylné. Dúfam, že vám všetko dopadne dobre a po morfo sone si troška vydýchneš. Držím palce.

@anonym_fa9c10 dakujem pekne, inu moznost ako ze to bude v poriadku si nepripustam

maryfiore
autor
Včera o 13:48
@zana124

@maryfiore velmi ti drzim palce. Ale vsetko bude ok, uvidis! 🍀🍀

@zana124 dakujem velmi pekne 😊

maryfiore
autor
Včera o 16:41
@anonym_fa9c10

Prvé dieťa 1:30, druhé 1:10. Obe deti našťastie zdravé.

@anonym_fa9c10 ahoj, mozem sa prosim ta opytat ze ci boli u teba nejake veci ktore mohli takto falosne ovplyvnit tie vysledky? Napriklad kolko si mala rokov, vaha alebo nieco ine? Kedze mne povedali ze to kludne mohla ovplyvnit moja vaha 117kg. Vraj s tym maju vaste skusenosti ze tucne alebo prilis chude dievcata maju horsie vysledky

anonym_fa9c10
Včera o 17:24
@maryfiore

@anonym_fa9c10 ahoj, mozem sa prosim ta opytat ze ci boli u teba nejake veci ktore mohli takto falosne ovplyvnit tie vysledky? Napriklad kolko si mala rokov, vaha alebo nieco ine? Kedze mne povedali ze to kludne mohla ovplyvnit moja vaha 117kg. Vraj s tym maju vaste skusenosti ze tucne alebo prilis chude dievcata maju horsie vysledky

@maryfiore Áno, u oboch tehotenstiev bola moja váha podobná tvojej, pichala som si injekcie na riedenie krvi, vek 28 a potom 31 rokov. Taktiež som v oboch tehotenstvách na začiatku špinila, lekár zmienil, že aj s tým má pri takýchto výsledkoch skúsenosť.

anonym_e34beb
Včera o 17:31

Moj svokor byvaly gynekolog povedal, ze by niektore tie testy zrusil, lebo mamicky zbytocne stresuju. Su totiz velmi casto nepresne a falosne pozitivne. Neplac. Bude to dobre. Upokoj sa, aj vek, aj hocijaka ina “blbost” zhorsi vysledky tych testov ale neopravnene.

anonym_e34beb
Včera o 17:34

Ale dievca len dodam. Tomu dietatku s takou vahou budes mat problem stihat. Vstup si troska do svedomia a ked sa dietatko narodi, nieco pre seba urob. Urobis to aj pre to male.

maryfiore
autor
Včera o 19:23
@anonym_fa9c10

@maryfiore Áno, u oboch tehotenstiev bola moja váha podobná tvojej, pichala som si injekcie na riedenie krvi, vek 28 a potom 31 rokov. Taktiež som v oboch tehotenstvách na začiatku špinila, lekár zmienil, že aj s tým má pri takýchto výsledkoch skúsenosť.

@anonym_fa9c10 ja som tiez po ivf takze aj hormony aj na riedenie krvi aj progesteron sok brala. Ale pri prvej dcerke som ziadne taketo problemy nemala tak preto ma to teraz prekvapilo

maryfiore
autor
Včera o 19:27
@anonym_e34beb

Ale dievca len dodam. Tomu dietatku s takou vahou budes mat problem stihat. Vstup si troska do svedomia a ked sa dietatko narodi, nieco pre seba urob. Urobis to aj pre to male.

@anonym_e34beb ano, dakujem som si toho plne vedoma. Nikdy som nebola chuda, ale nikdy som ani nemala tolko kil ako teraz. Nikdy som vsak nemala problem nieco stihat. Okrem babatka ktore cakam mam 2,5 rocnu dceru takze viem co je to starostlivost o babatko a aj vacsie dieta 😊 a nemala som tolkoto kg. Som po IVF a pri pichani hormonov som pribrala skoro 8kg, pri uzivani progesteronu dalsie 3kg. Od 13tt neberiem uz ziadne lieky iba vitaminy a dokonca som schudla 2kg. Po prvom porode som okamzite schudla viac ako som mala pred tehotenstvom. Uvidime ako to bude teraz, ale uz som pripravena znova schudnut a dat sa dokopy 😊

anonym_e34beb
Včera o 20:12
@maryfiore

@anonym_e34beb ano, dakujem som si toho plne vedoma. Nikdy som nebola chuda, ale nikdy som ani nemala tolko kil ako teraz. Nikdy som vsak nemala problem nieco stihat. Okrem babatka ktore cakam mam 2,5 rocnu dceru takze viem co je to starostlivost o babatko a aj vacsie dieta 😊 a nemala som tolkoto kg. Som po IVF a pri pichani hormonov som pribrala skoro 8kg, pri uzivani progesteronu dalsie 3kg. Od 13tt neberiem uz ziadne lieky iba vitaminy a dokonca som schudla 2kg. Po prvom porode som okamzite schudla viac ako som mala pred tehotenstvom. Uvidime ako to bude teraz, ale uz som pripravena znova schudnut a dat sa dokopy 😊

@maryfiore tak super, drzim velmi palce ✊✊☺️

maryfiore
autor
Včera o 21:38
@anonym_e34beb

@maryfiore tak super, drzim velmi palce ✊✊☺️

@anonym_e34beb dakujem

anonym_eca851
Včera o 21:44

@maryfiore to bude určite len falošný výsledok a zbytočne sa bojíš. Všetko bude ok

maryfiore
autor
Včera o 22:13
@anonym_eca851

@maryfiore to bude určite len falošný výsledok a zbytočne sa bojíš. Všetko bude ok

@anonym_eca851 dufam ze to tak bude 😊

Strana
z2