Pozitívny tripple test 1:200
Ahojte dievcata,dnes mi volal lekar,ze mi vysiel pozitivny tripple test 1:200 na DS. V stredu ma objednali na genetiku do Martina na kontrolne testy,mam sa objednat v Martine aj na 3D sono.Mate niektora skusenost?Bolo vase dietatko nakoniec v poriadku?Strasne sa bojim.
@katka2505 ahoj, ja som mala hodnotu 1:80, lekar ma upokojoval, ze tie testy su vacsinou falosne pozitivne, podla mna to je biznis, lebo vedia, ze my mamy sme z toho tak vystrasene, ze si zaplatime aj tie drahe testy pre pokoj v dusi...ja som bola na specialnom 3D uktrazvuku, kde sa Daw.syndrom vylucil, ale mala som podozrenie na cystycku fibrozu, takze som aj tak musela podstupit amnio, bolo to pre mna velmi tazke obdobie, cakala som az 5 tt za výsledkom, ale chvalabohu sa nepotvrdila ani cys.fibroza...drzim palce, verim, ze ti to dobre dopadne
@bambola82 Vôbec nič mu našťastie nebolo a ani nie je. Mne robili morfologický 2 krát lebo sa chceli uistiť. Vyšiel mi totiž down 1:50, a na sone mal cysty na mozgu a ešte tie črevá. Na oboch utz sa to potvrdilo. Tak preto som išla na amnio už v dosť pokročilom tt. Má teraz už 22 mesiacov
@bambola82 no tie cysty že sú vraj bežné a zvyknú vymiznúť do pôrodu. Ú tých čriev že mohla byť len hustejšia smolka. Doktorka hovorila že podľa nej je bábo v poriadku ale keďže sa nakopilo viac ukazovateľov, tak ma na to amnio poslať musí. No čo ti poviem, stresy riadne, neprajem nikomu, veď poznáš sama... O to väčšiu radosť som mala po pôrode 🙂
Ja som mala pri prvom dietati 1:27 a mam 5 rocnu zdravu princeznu.Pri druhom som mala 1:7 a mam zdraveho a sikovneho certika ktory ma 3roky.
@majkapepla A podstúpila si nejaké vyšetrenie potom? Amnio alebo ešte raz odber krvi? Ja mám 1:270 a teraz som bola na Clarigo testoch. Čakám výsledky 🤒
Mne vysiel pozitivny, 1:120, nesla som na ziadne dalsie testy. Moj doktor sa ma spytal ci som stotoznena s potratom, ak nie tak naco dieta zbytocne dalej ozarovat alebo ohrozovat s odberom plod vody. Ze co by som robila keby mi vyjde test pozit. Potom. On skontroloval na svojom sone vsetky tie kosticky a neviem co vsetko a vsetko bolo v poriadku, a narodil sa nam zdravy chlapcek, uz ma 2 roky. 😊 a pri druhom tehotenstve som to odmietla uplne. Zbytocne zeny stresuju, je to len hovadina z ktorej im idu do vrecka peniaze.
@gabikas82 no ano velmi dobre poznam ten pocit bezmocnosti, ja som ani vlastne nevedela z coho mohlo ukazovat tu cys.fybrozu a az teraz od teba viem, ze pravdepodobne zo smolky...ked som sla na amnio, tak po odbere som sa tam rozplakala, uz na mna vsetko dolahlo, bola som uz psychicky vycerpana, lebo ta cys.fybroza je dost zla choroba...po 5 tt mi volali vysledky, ze je vsetko v poriadku, tak som sa az rozplakala od stastia...hrozne, co vsetko si musi tehotna zena vytrpiet, pokial sa male narodi :/
Baby, výsledky testu negatívne, takže je všetko v poriadku. A ešte sme sa dozvedeli, že budeme mať dievčatko. 😍
Ahojte,aj mne vysiel tripple pozitivne,zajtra idem po vysledky,tak neviem kolko. Chcem sa opytat,posielaju ma na genetiku,to je to iste co trisomy test,ci zase nieco ine? A v aprili som objednana ku grochalovi. Mam v tom chaos
@stela1981
Ahoj, na getenetickej ambulancii ti budu ponukat "riesenia" ako amniocentezu a trisomy test a zaroven Vam ako rodicia spravia "vysetrenie", ktore spociva v tom, ze sa bude pytat na vasich pribuznych a predkov a ci mali nejake geneticke vady a potom sa Vam zahladi do tvari aa zhodnoti,ci mate nejake viditelne predispozicie k vrodenym deformitam. To je taky pokec s pani dr., ktora ma vdaka tripple testom co robit cely den😬
@inge34 dakujem,uz to mam absolvovane a bolo to presne,ako si popisala 😃 takze som sa na zaver trochu vyjavene opytala,ci mi ani krv nevezmu a cele vysetrenie spocivalo v tom,ze sme so pokecali o rodine. Ale aspon mi vysvetlila vsetky testy a konecne som sa zorientovala. Neviem vsak,ci to stalo za precestovanie tych cca 80 km 😕

@katka2505 bola som na amnio...sťastie všetko dobré dopadlo....nepripušťala som si nič zlé...aj ked strach bol obrovský....to nepochopí nikto, kto to nezažije...