icon

Pozitívny Trisomy test - negatívna amniocentéza

maca2017
30. máj 2017

Ahojte. Má niektorá z vás skúsenosť s tým, že jej vyšiel pozitívny Trisomy test a následná amniocentéza bola negatívna. Mne vyšiel pozitívny Edwards ☹

leonka26
15. aug 2018

@darja12 je len je to veľmi ďaleko a ja už idem do trenčína v piatok som zvedava 😪

vaneska
15. aug 2018

@leonka26 morfologicky ultrazvuk je velmi kvalitny, nic sa neboj. Az keby tam nieco lekar videl, tak ta poslu na genetiku a nasledne na, amniocentezu. Ale skus sa ukludnit a trosku ta povzbudim. Mne vysiel DS 1:2, druhy scrining som mala 1:5. Cize 1:95 v tvojom pripade nemusi vobec nic znamenat. Nestresuj zatial ani seba a ani babatko. Ja mam zdrave dievcatko, aj ked narodene predcasne 😉

leonka26
15. aug 2018

@vaneska veľký obdiv..ja už neviem čo by som robila..mna by asi slak trafil ale ja tuším že môj chlapček bude zdravý.. A na tom sone mi povedia že či to bude chlapec lebo to tak cítim.. A ešte som plnsia ci bude všetko dobré vidieť..

vaneska
15. aug 2018

@leonka26 netusim ci ti povedia pohlavie. Mne v 12tt nechceli povedat este nic. Ja som sa pohlavie dozvedela az po amniocenteze a tu som absolvovala v 17tt. Drzim palce, urcite to dobre dopadne ☺️

sangre
15. aug 2018

@leonka26 ahoj noo grochal je topka ...ten by ti urcite bud potvrdil alebo vyvratil pochyby ale nezufaj mne druhy krat vyslo 1:200 ds a plodovka uplne negativna

sissy87
Autor odpoveď zmazal
katarinaforever
16. mar 2022

@martina1309 ahoj prosim ta kolko si % si mala z testu trisomy - nepamatas nahodou ? vyslo nam 55% a idem na amnio

martina1309
16. mar 2022

@katarinaforever ahoj, mala dom 70%. Tiež vám vyšiel Turner?

katarinaforever
16. mar 2022

@martina1309 ahoj nie 13 trisomia patau.

martina1309
16. mar 2022

@katarinaforever a kedy máš amnio?

katarinaforever
16. mar 2022

@martina1309 ešte neviem zajtra mám genetiku ešte zvažujem chloriove klky. Uvidím zajtra večer mám ďalšie morfo one pre seba u holana

martina1309
16. mar 2022

@katarinaforever
A doterajšie výsledky z kontrol a meraní boli v poriadku?

katarinaforever
17. mar 2022

@martina1309 triple testy ešte nemám hneď som išla na trisomy koli veku a sebe. Ale morfo bolo Ok len NT 2,7 inak všetko v poriadku

katarinaforever
18. mar 2022

@lucyyda ahoj ako si dopadla s patatyov syndrómom pozitívnym ? Išla si na amnio potom ? Ďakujem

katarinaforever
Autor odpoveď zmazal
katarinaforever
31. mar 2022

@martina1309 napísala som ti správu

salome1377
5. feb 2024

@vaneska ahoj,viem ze to bolo davno ale nt si mala ake??

vaneska
5. feb 2024

@salome1377 ahoj, hladala som to v papieroch lebo si to nepamatam. Toto mam v sprave z genetiky ak pomoze, akurat sa tam sekli v roku lebo v 2017 to bolo, nie 2016. Mala bude mat teraz v piatok 6 rokov a je zdrava, akurat sa narodila nakoniec v 28tt cize je mini a do skoly pojde o rok neskor

salome1377
6. feb 2024

@vaneska jooj super 😊 akurat zajtra idem na amnio lebo ds 1:2 :( ale aj vsetke testy zle, stale verim v zazrak

vaneska
6. feb 2024

@salome1377 tak velmi drzim palce ❤️ zakroku sa neboj, je len jemne neprijemny a potom nech pridu dobre spravy

salome1377
6. feb 2024

@vaneska dakujem ti ❤️

salome1377
7. feb 2024

@vaneska ta amnio bola otrasna,uz by som zas nesla :( vysledok uz jasny kazdemu :( uz len sa potvrdi

vaneska
7. feb 2024

@salome1377 tak ono aj stres robi svoje… zalezi asi aj kde clovek je. Ja som sa len bala ale vsetko som sledovala na obrazovke. Vysledok budes mat kedy? Mne volali ohladne downa tusim do dvoch dni a zvysok som cakala aj 2-3 tyzdne, to uz neviem. Drz sa

salome1377
7. feb 2024

@vaneska 2 tyzdne vraveli, ja som obrazovku nevidela nebola moznost,bola som normalne na operacnej sale prekryta

salome1377
7. feb 2024

@salome1377 uz ked sa potvrdi down,co sa v mojom pripade potvrdi ta zvysok mi je nanic, + babatko ma vkuse velky hydrops :(

vaneska
8. feb 2024

@salome1377 ja som bola tiez prekryta ale bola som vtedy v kochu, otocena bola obrazovka tak ze som videla, nechcela som to absolvovat v klasickej nemocnici.
Ak sa vsetko potvrdi tak je mi to velmi luto…ine slova utechy ani nie su lebo ti to ani nepomoze. Su veci ktore treba len prezit zial… drzim ale palce aby to vsetko boli len mylne slova a vsetko bolo nakoniec inak

salome1377
9. feb 2024

@vaneska potvrdilo:( prvotny vysledok bol vcera

vaneska
9. feb 2024

@salome1377 je mi to moc luto…prajem vela sil

salome1377
10. feb 2024

@vaneska dakujem :(

aloeverka
14. feb 2024

Ahojte, nasa aktuálna skúsenosť. 14tt, vyšiel ES. Že riziko vysoké. Kopec stresov, hľadania na internete, články, štúdie atď. Boli sme v Medirexe, kde doktor hovoril, že presnosť ES podľa ich Trisomy a toho druhého testu na ES je70% - 75%, nie 98% presnosť na genetické poruchy ako tvrdia na všetkých článkoch, letákoch, atď. Tiež myslime, že ani tých 75% nie je úplne realnych. Že %%% sú dosť nizsich. Volali sme aj do IVF centra. Tam nám povedali, aby sme tieto kvázi krvné genetické testy nebrali do úvahy, že nie sú veľmi presne. Samozrejme sa stane, že sa pozitívny výsledok potvrdi cez amnio. Ale presnosť na detekciu poruchy je oveľa mensia. Tiež sme hľadali rôzne štúdie, tie podľa nášho pochopenia hovoria o týchto testoch s menšou presnosťou ako sa píše napr v Medirex testoch. Tiez nikto v tých štúdiách nešpecifikoval na akej vzorke sa robili, či to boli páry ktoré už mali nejaký geneticky problém v rodine alebo páry bez genetickej poruchy v rodine a podobne. Dnes sme boli na amnio, predtým ultrazvuk neodhalil nič čo by indikovali výsledok z nášho testu. Veríme že je všetko v poriadku