icon

Poznáte ženu, ktorá pila počas tehotenstva?

23. nov 2024

Ahojte, poznáte niejaku ženu ktorá pila alkohol (mám na mysli veľké množstvo alkoholu skoro každý deň, nie príležitostne) počas tehotenstva ?
A narodilo sa jej nakoniec zdravé dieťa ?
Alebo poznáte niejake deti s FAS (fatálny alkoholický syndróm) ?

Ďakujem

Strana
z2
pribinak
23. nov 2024

Vyzerať normalne môže, ale takéto deti majú často poruchy imunity, správania, v škole neprospievajú, často psychické ochorenia

danielad9
23. nov 2024

Poznám. Dieťa sa narodilo hendikepované a matka sa po určitom čase prepila na smrť.

nikaeli
23. nov 2024

Mala som v triede dieťa s FAS + MP + PAS. Matka sa ho vzdala, bolo v pestúnskej rodine. Už je dospelé, v lete som ich stretla. Nikdy nebude samostatné.

mamamasama
23. nov 2024

Poznám. Dieťatko má FAS.

kiki68
23. nov 2024

Poznam take deti a nasledky su rozne. Ak je nejaka zena alkoholicka, tak zostat tehu je nie moc dobry napad . Ale riesit s lekarmi akukolvek zavislost hned ako sa to ide

lienka9
24. nov 2024

@terezkaarthuramax zas decka vina raz dvakrat v tehotenstve ti fas nespravi..

januska2
24. nov 2024

Poznám. Cele tého ožrata. Deti po narodení abstaky. Nevedeli kľudne spat ale len pár mesiacov. Inak sú chlapci úplne zdravy. Ma 2 synov.

terezkaarthuramax
24. nov 2024

@lienka9 ja si ani nehladam partnera.. mam.zdravotne problémy a ak by som predsa len otehotnela urcite by som si nedalA ani moncheri cukrík

kiki68
24. nov 2024

@januska2 tak to casto uvdis v dospelom veku, ci su deti ok. Poznam napr chalana, co ma klinicke depresie, ma aj tras ruk a prave je to skrz to, co mama robila v tehu. Ono to nebolo hned vidno, od tych 14 rokov bolo vidiet, ze to uz neni len tak tichsie dieta. Sam ma velky sklon k zavislosti zial

januska2
24. nov 2024

@kiki68 tak deti zatiaľ 12 a 7 a zatiaľ ôk tak snáď aj budú. Bože ved tie deti za nič nemôžu. Matky vlastne nemátky na ne nemám slov keby som mohla milion vulgarizmov napisem aké mam nervy

kiki68
25. nov 2024

@januska2 ved nemozu, len ked maju napr problemy s pamatou, proste rozne poruchy, tak si to nesu cely zivot so sebou tie deti. Tie matky nie, tie si budu zit zivot co svojom tele.

Strana
z2