Poznáte ženu, ktorá pila počas tehotenstva?
Ahojte, poznáte niejaku ženu ktorá pila alkohol (mám na mysli veľké množstvo alkoholu skoro každý deň, nie príležitostne) počas tehotenstva ?
A narodilo sa jej nakoniec zdravé dieťa ?
Alebo poznáte niejake deti s FAS (fatálny alkoholický syndróm) ?
Ďakujem
Poznám. Dieťa sa narodilo hendikepované a matka sa po určitom čase prepila na smrť.
Mala som v triede dieťa s FAS + MP + PAS. Matka sa ho vzdala, bolo v pestúnskej rodine. Už je dospelé, v lete som ich stretla. Nikdy nebude samostatné.
Poznám. Dieťatko má FAS.
Poznam take deti a nasledky su rozne. Ak je nejaka zena alkoholicka, tak zostat tehu je nie moc dobry napad . Ale riesit s lekarmi akukolvek zavislost hned ako sa to ide
@terezkaarthuramax zas decka vina raz dvakrat v tehotenstve ti fas nespravi..
Poznám. Cele tého ožrata. Deti po narodení abstaky. Nevedeli kľudne spat ale len pár mesiacov. Inak sú chlapci úplne zdravy. Ma 2 synov.
@lienka9 ja si ani nehladam partnera.. mam.zdravotne problémy a ak by som predsa len otehotnela urcite by som si nedalA ani moncheri cukrík
@januska2 tak to casto uvdis v dospelom veku, ci su deti ok. Poznam napr chalana, co ma klinicke depresie, ma aj tras ruk a prave je to skrz to, co mama robila v tehu. Ono to nebolo hned vidno, od tych 14 rokov bolo vidiet, ze to uz neni len tak tichsie dieta. Sam ma velky sklon k zavislosti zial

Vyzerať normalne môže, ale takéto deti majú často poruchy imunity, správania, v škole neprospievajú, často psychické ochorenia