Prázdny gestačný vak a strata príznakov
Ahojte dámy. Pátram po skúsenostiach, nakoľko mám pocit že sa zbláznim.
Posledná ms 19.6.2021- snaženie sa o bábätko od 1.7.-8.7. teda počas celej ovulácie. ( Tak ako mi to nariadil lekár).
Menštruácia mala prísť okolo 20-22.7. - nedošla ale lekár mi dal jasne inštrukcie po tom ako mi bude meškať menzes 5 dní urobiť si test a následne nato prísť o 10 dní..
Šla som k nemu teda 3.8.
Na USG nebolo vidno nič, vraj iba gestačny vak a skonštatoval že to bude 50 na 50. Podľa Ms som v 6+4tt ale podľa Usg je veľkosť vačku len na 4+3tt .. čo podľa mňa odpovedá tomu kedy sme sa začali snažiť .. lekár mi dokopy nič nepovedal, ale hneď ma naordinoval na kyretaz ak '' to " nenarastie. Mám prísť 13.8. a že sa uvidí.
Podľa mňa ako prvé šla som tam skoro, ale teraz je oveľa horšie jedno a to že som úplne na prášky, aj keď to neprospieva ani jednému ani druhému..neviem si pomôcť. Prečo zrovna hneď kyretaz, keď mne to vychádza dobre? Máte skúsenosti žeby to bolo oka? Prešla som všetky fóra, je to celé 50 na 50.. poraďte mám tam ísť skôr ako v piatok?
Dnes ráno prišla ďalšia rána.. nekrvacam ale stratila som
úplnee pmoj jediný príznak a to bolenie pŕs a to som mala problém posledný týždeň aj spávať čo má tak boleli.. môj strach sa iba zdvojnásobil..už si neviem rady.. možno hľadám iba podporu.. lebo doma mi všetci hovoria že to bude dobre.. no ja sa cítim prazdna ako nikdy.. a to po fyzickej aj psychickej stránke
Tie 4 tyzdne a nieco ti vychadzaju podla ovulacie, ale tehotenstvo sa nikdy nerata od ovulacie, ale od poslednej ms (kedze pises, ze tebe to vychadza, to len preto ze zle ratas). Podla nej mas byt v tom 7 tt a lekary vzdy rataju takto. Su v tom zaratane aj tie 2 tyzdne ked si tehotna este nebola.
Otazka je, vies presne kedy bola ovulacia? Ak nie, je to otazne, kedy doslo k oplodneniu. Dalsia vec, kedy si mala pozitivny test? To je tiez dobre vychodisko. Ak toho 20-22 ked ti mala dojst ms, tiez nemozes byt 4+3. Jedine ze by si mala neskor pozit. test. Kazdopadne takto je este skoro na nejake zavery, urcite pockaj na dalsu kontrolu. Priznaky by som ja osobne neriesila.
@zoe19 ahoj, vždy pred kyretom sa robí kontrolné sono, lekári majú presne tabuľky kedy by čo malo byť vidieť a koľko by to malo merať. Máš právo nato kyret odmietnuť, je tam však riziko zápalu. Pri kyrete máš vždy názor od dvoch gynekologov( tvoj lekár +nemocnica) aby sa minimalizovala šanca chybnej diagnostiky. Píšeš že podľa ms si v 6+3 tt ale na sone je vývoj 2 týždne pozadu. V 6+3tt by malo byť vidno vak aj embryonálne štruktúry, často aj srdce. Do piatku je ešte času dosť a ak to je normálne tehotenstvo, tak sa ti to do piatku ukáže. Lekár podľa mňa postupoval správne, to že to bolo bez empatie je chyba niektorých lekárov. Mne osobne vyhovuje keď mi lekár povie tak ako veci sú a nemám zbytočné nádeje. Verím, že keby nemal pochybnosti, tak ti tu nádej neberie.
@queen_el ja to rozumiem že ako sa to počíta, ale ak som do 1.7. nemala sex jednoducho netuším ako som mohla byť tehotná predtým.. toto ich počítanie mi nedáva význam.. ďalšia vec je presne tá že ja konkrétne neviem presne ovuláciu, šla som podľa toho kedy som mala menzes. Logicky mi ide že keď to nevieme presne a doktor mi určí maternicove tehotenstvo , tak nejak to len musí byť posunuté, ale nieje dôvod posielať na hned na kyret. Ešte by som rada povedať že moje testy boli slabe, až od štvrtku min. týždňa sú tam dve paličky ako koľajnice. Keď som to povedala lekárovi , povedal že to nevadí.. že niektoré to nemajú celý čas.. wtf? Mám nádej ak tam teraz konečne dve čiarky sú a sú vyrazne a krásne. Ale iba Boh vie či to dobre dopadne.
Ďakujem Vám krásne za názory, verím že v piatok to dopadne dobre a keď nie, poplačem, posťažujem a pôjdem ďalej, našťastie mám doma 6 ročnú babu, len akosi tento malý vačok rokom vytúžený hapruje. Počkáme ❤️
@zoe19 ahoj, ja som to riešila tak, že ak som si nebola istá a mala som mať kontrolu príklad poviem o 2 týždne, tak som si skočila na gynekologickú pohotovosť, s tým že som tehotná a necítim sa dobre... urobili sono, zobrali krv. to je taká ešte jedna možnosť, ak to nebudeš vedieť dovtedy vydržať.
viem ako sa cítiš, skús sa rozprávať s bábätkom 🙂 ja som to robila od počatia ♥ držím ti palce
@queen_el nemám v tom chaos , rozumiem tomu ako to počítajú, nechápem len že prečo sa to tak počíta,viem od kedy to počítajú,hovorim len že mne to logiku nedava.. a niesom sama.. ale okej počíta sa to takto tak nech, ak mám ale slabé testy a on mi káže prísť a potom ma vystraší, a až neskôr mám dychberuce testy, tak s tými poctami to asi dobre nebude.
chápeme sa? 🙂
@zoe19 no rata sa to preto, lebo datum poslednej ms je isty, pricom datum pocatie nie je. Tak preto. No tak si mala ist neskor, ked vies kedy si mala testy pozitivne, tak po 2-3 tyzdnoch sa ma ist, a vtedy je uz nieco vidno. Lekari nie vzdy "chcu" chapat, ze si mohla pocat aj neskor, oni proste rataju podla poslednej ms.
Ahojte, tak sa teda ozívam po mojej návšteve lekára v piatok. Urobil mi usg a ukázal sa tam žltoček, ale stále bez srdiečka, prsíčka ma naďalej bolia, k tomu ešte aj hrozne svrbia bradavky, vraj z toho ako sa koža rozťahuje, tak mi lekár povedal že je to stale 50 na 50 ale podrastli sme, mali sme naposledy a to dufam nejdem tarať tak mi to povedal on 8mm a teraz 1,88 mm takže sme vraj podrástli primerane. Vylučil 8 tt že som v 6tt, tak nám dal kontrolu buduci týždeň zase. a že tam sa to už ukáže. Mam to podporit femibionom, ale ten už beriem 3 týždne. tak snad sa to posunie. Inak ano , bola tam diagnoza z prveho razu možná anembryo / som si prečítala ešte v čakarni / .Stále mám obavy, ale tesím sa že sme podrástli aspoň trošku . ❤
@zoe19 ja som to mala pri prvej dcérke. Ale zas môj gynekológ ma ničím nestrasil. Povedal ze vidí len gestacny vak. Mam prísť o dva týždne na kontrolu a už by malo bit srdiečko. Stým ze sa mi aj termín pôrodu asi 3krat menil podľa veľkosti plodu. Bolesti som mala strašne 2 týždne. Čiže som sa bála ci bude všetko v poriadku. A už je z toho 5 ročná slečna 🙂
@weronika90 kiež by si mala pravdu a dopadlo to rovnako, tiež ťa viac krát vrátil domov? tiež sa ti to zdalo ako večnosť? asi si nespomínaš kedy už sa srdienko ukazalo ..
@luci_ba ďakujem ❤
@miskamicha ano žltkový vak 🙂 to som to iba ja tak nazvala :D gestačný sme mali, teraz sa nam žltoček ukazal.
@zoe19 bral ti aj krv na hcg? Ono pri anembryomole stupa hcg inak ako pri prosperujucom tehotenstve. Tak nech je nabuduce všetko v poriadku,šetri sa ❤
@miskamicha nebral, povedal ze nato nema dovod. Ze sme podrastli a jednoducho priroda si vyberie ako to dopadne a popravde aj ja to tak už beriem lebo by ma vystrelo. mam buduci tyzden a rozhodne sa. ale povedal že ked už mám aj priznaky možno to bude tá krájšia cesta. a ja to tak beriem , nejdem premýšlať tak ako si napisala že to može rasť ale nič z toho nemusí byť. nieje to voči mne samej fer. pre teraz sme v poriadku,uvidime čo bude dalej.❤ dakujem snažím sa ..aj keď teploty u nás v kancelarii mi davaju zabrať.
@zoe19 Mne len kázal prísť o dva týždne. Stým ze by už malo bit srdiečko. Ze je pekne v maternici, a o dva týždne sa uvidí. A už po tých dvoch týždňoch to aj tak bolo. Presne vtedy prestali aj tie kŕče a začali nevoľnosti 🙂 Čiže pri ďalších tehotenstvach som už preventívne čakala 2 týždne od testu. A dokonca pri jednom tiež ešte nebilo srdiečko, takže tiež som šla znova na kontrolu po tuším 2 týždňoch. Je to také na psychiku, ale ono to je tak cele tehotenstvo stále pre niečo obava.
Držím päste aby pekne rástlo a už ďalšia kontrola bola so srdiečkom. ❤️ Tuším to tak až okolo 8tt býva.
Ahojte dievčatá, tak som teda dnes po kyret. O malinké sme prišli v 6tt včera v noci doma. Krvácaním ako pri menzese. Bezbolestne, prišli sme ešte včera na pohotovosť s hnedým výtokom, bez bolesti v podbrušku. S injekciou na zastavenie krvácania sme boli poslaný domov, pričom v utorok sme mali prísť na posledné sono. Akcia srdiečka vôbec nebola.Dnes ráno už s normálnou menštruáciou sme šli spať a hneď sme aj ostali, kyret som mala o 10:00 bez bolesti aj po.
Nehnevam sa, cítila som to od začiatku. Len ma ten lekár nechal príliš dlho trápiť. Psychické zdravie utrpelo viac kvôli neistote, kvôli neinformovanosti zo strany lekára. Samozrejme som podnikla kroky na jeho zmenu.
Mrzí ma že to takto poviem: ale už to bolo pre.mna vykúpenie, spinila som cez dva týždne , povedal mi na poslednej kontrole že je to normálne. To už boli veľké tlaky, tak som si našla inú lekárku. Nestihla som,
Nevadí, skončilo to tak ako asi príroda chcela, poviem Vám od začiatku tehotenstva som sa cítila prázdna. Nie ako pri mojej prvej dcérke, materinský pud to proste niekde vnútri vedel..
Všetkým žienkam držím palce aby sa rýchlo zotavili ak budú v rovnakej situácii. ❤️❤️❤️
@zoe19 to mi je luto, stava sa to velmi casto ☹ verim ze nabuduce bude vsetko ok. ❤ bola kyretaz nutna? Nechceli aby si sa sama vycistila?
@miskamicha vyčistila som sa doma kým som prišla do nemocnice, žiaľ mala som ešte stále vysokú vrstvu maternice..

@zoe19 nechápem toho lekára lebo podľa mňa sú to unáhlené závery. Ja som bola prvýkrát u dr v 8tt a nevidela nič len gestacny a začínajúci žĺtkový. Zatvárila sa kadejako ale povedala že ešte počkáme a objednala ma o dva týždene kde už bolo všetko pekne vidieť. Mala som dosť posunutú ovuláciu a aj tehotenstvo mám počítané podľa sona a nie termínu ms lebo je tam dvojtýždňový rozdiel. Ešte by som počkala lebo je tam nádej že bude všetko v poriadku. Ale zároveň treba byť aj realista keďže v tomto je to vždy 50:50. Čo sa týka tých pŕs tak mňa neskutočne boleli ale boli aj dni kedy zrazu prestali a tiež som mala stres. Takže držím palce a ešte nestrácaj nádej