Prečo doktor nepredpísal progesterón počas tehotenstva?
Caute, len zo zvedavosti... Pri prvom tehotenstve mi dali progesteron a ze mam uzivat tyzden po ovulke...
Teraz pri druhom sa zadarilo bez akychllkolvek liekov, ale pytala som sa, ci by mi predpisal pre istotu, a jeho odpoved bola, ze nie... Az ked uvidime akciu srdca.
Preco? Vie to niekto?
@michaela329 bola som este vcera vecer. A pani doktorka povedala TO ISTE. Prazdny vak. Nema zmysel. Aj tak NEPOMOZE, ked tam nie je embryo. Uplna zbytocnost u mna momentalne aj podla nej. Ale som hovorila, ze sa to zintenzivnuje. Nic. Mam sa dohodnut s mojim.
Ja uz neviem, kde je pravda. 😪😪😪😪 Preco potom ine dostanu hned na zaciatku?
@michaela329 mne je normalne na vracanie.
Ja som nedostala ani raz,ani moje kamaratky. Nie vzdy je dobre vsetko udrziavat nasilu.
Aj ked to boli
@petulda333 tu nejde nasilu. Tu nejde o to, ze moze uskodit. Tu bud pomoze, ak je nedostatkom progesteron, alebo odide, ak to embryjko nebolo ono. Ale pomoze, ked telo proste potrebuje progesteron.
Pozri, ja rozumiem čo prežívaš - mám to za sebou dvakrát, raz v 16tt. No Dr. majú pravdu, tam ak nebude srdiečko, tam nie je čo zachraňovať. Ja som ren progesterón mala, no embryo sa jednoducho prestalo vyvíjať a odišlo aj tak. Moje kolegyne krvacali a dostali ho až vtedy, kamoška 2 mesiace prelezala v nemocnici. A majú zdravé deti.
Ale dr vie co robi,urcite tomu rozumie viac nez zeny na mk. A vidis,ze bohuzial mal pravdu. Drzim palce,aby sa ti to nabuduce podarilo
@michaela329 prave to pisem, ze ked je embryo geneticky ok, a potrebuje iba progesteron, tak to zachrani. Ak nie, tak aj tak zena potrati, ale mala aspon pocit, ze pre nu nieco urobili.
@petulda333 tak to je nemiestna poznamka ak raz sa babo ma narodit tak tam ani progesteron nehra rolu. To nieje na udrziavanie ale na popdoru tak potom
Nech zeny ani tehu vitaminy neberu ani zelezo ak chyba atd at
@diaszoky aka nemiestna poznamka? Reagovala som na komentar,ze ine zeny dostanu hned a ona nie. Tak som napisala,ze nepoznam nikoho kto ho dostal. To nie je pravidlo,a dr snad vie lepsie ci ho treba ci nie
A Ty vieš, či je ok? Vieš, či máš nedostatok progesterónu? Však si písala, že teliesko je ok. V ktorom si tt? Lebo mne vtedy Dr. povedal, že ak nie je okolo toho 7tt (max8) - potom to jednoducho nevyšlo.
@diaszoky progesterón je práve na udržanie už potvrdeného tehotenstva s problémami. A ešte na predĺženie lutealnej fázy, ak treba. Nie na podporu a nie sú to vitamíny. Ja ho beriem často a predsa som ani jedno tehotenstvo nedonosila. Nerobí jednoducho zazraky.
@michaela329 drzim palce ❤️❤️
@michaela329 ja mam cca cely zivot. Stale spinim pred mnezesom ano. Ked mi robili hormonalne, progesteronu som mala stale malo. Pri prvom som mala vkladat 3 cipky. Teraz videl, ze zlte teliesko je pekne. Aj ked mi do neho pichalo niekedy tak ostro, ze som nedychala na tie sekundy. Ale bolo tam ano. Keby som ho ho neptrebovala ani pri predchadzajucom, tak by ma ani nenapadlo....
Prvé si ale mala planovany, nie? Ja som si týmto všetkým prešla. Plánované styky - nepomohol. Pri IVF, kde je súčasťou protokolu - nepomohol. A to som nikdy nekrvacala. Kolegyne krvacali, dostali až pri potvrdení ❤️ zo sona a deti majú. Ja byť Tebou, tak ešte čakám. Ak tam však bude aj v piatok iba prázdny vak - tam potom ani progesterón by ten plod nevycaroval. Ak s ním máš problém dlhodobo, nasad agnucaston. Pomáha ho prirodzene tvoriť v tele.
🥺🥺
@michaela329 ak zazraky nerobi tym padom sa nim
Nasilu ani nic neudrzuje len to co by sa aj tak udrzalo
@diaszoky to nie je pravda. U mňa dokázal udržať geneticky poškodený plod, po IVF po nevydarenom KET dokáže držať menzes, ten nastúpi do 3 dní po vysadení. Mne držal biochemické tehotenstvo. Úplne zbytočne a bolestivo. Nehnevaj sa, ale aj niekde je prázdny vak, tam jednoducho nie je čo udržať. A stáva sa to pomerne často. Autorka bola aj na pohotovosti, ram počula to isté, čo jej povedal Dr. Jediné, čo môže robiť - je čakať, či tam v piatok niečo bude.
@michaela329 prazdny vala potbrswnw twhu je samozrejme uz rozdiel
Skús ešte rýchlo pohotovosť. Často som tu čítala od žien, že tehotenstvo dopadlo dobre aj napriek krvácaniu, aj naozaj silnému. Čiže možno je to "len" krvácanie a podarí sa ho zastaviť a dieťa ešte žije.
Žiaľ lekári sú rôzni. Mnohí nemajú problém riešiť ženu až keď ma za sebou 3-4 potraty, aj to tak povedia po prvom či druhom, keď si pýta vyšetrenia. Proste nemajú úctu k životu od počatia, je to pre nich len "niečo", čo môže a nemusí vyjsť. Práve napríklad tu často citovaný doktor Záhumenský, aký je on veľký odborník a podobne - áno, je odborník na pôrody, ale len na ne. V jeho online poradni často vynadal lekárom do hlupákov za to, že žene nasadili liečbu krvácania, lebo podľa neho je to prvých 6 mesiacov len na prírode. Čo ale dokázateľne nie je pravda... Alebo odporučil potrat ako jedinú správnu možnosť pre ženu na konci 6.mesiaca, keď už nemala plodovu vodu a pýtala sa ho, či je lepšie ešte potiahnuť pár dní bez vody alebo radšej rýchlo spraviť cisarsky... Hoci deti narodené v tom týždni je už medicína schopná zachrániť a dokonca aj bez následkov. Čiže áno, odporúčam ti iného lekára. Tento tvoj zjavne tiež nemá veľkú úctu k životu. A veľmi dúfam, že teraz to dopadne dobre.
@any_soj PRESNE toto som si vsimla aj u neho!!!!!! Vsetko nechat na prirodu. Bola by som zvedava, keby islo o jej manzelku/dceru, ci by sa takto vyjadroval.
Ako sa máš...?
@any_soj ahoj, bola som vcera, nasli sme tam embryjko 2mm. 🥲🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 A prestala som spinit. Nechcel mi este dat progesteron, ale vydupala som si, lenze bola som po nom strasne zle. Tak ma prehnalo, ako nikdy predtym nic. 🤦🏻♀️ A k nemu idem zas o 2 tyzdne iba. 🥲 Takze opat ostavam bez neho.
@any_soj akurat zas spinim ruzove, a intenzivnejsie, ako inokedy. Dala som si cioky probiotika, lezala som, a ako mi to zacalo vytekat, spustilo sa aj spinenie. Uz naozaj neviem, co si mam mysliet. Takto je to strasne.....
Teším sa, že je tam 🙂 Aký progesterón ti predpísal? Prehnalo ťa - tak si ho asi brala ústami? Lebo napríklad utrogestan sa môže aj ústami, ale aj vkladať priamo do pošvy - mne gynekológ tak kázal. V nemocnici mi vraveli, že ho mám jesť - to sa mi vždy 2 hodiny po krútila hlava a chcelo spať, ale keď som si vkladala do pošvy, tak úplne v pohode
Ahoj. Ako sa máš...?
@any_soj ahoj ❤️ dakujem za otazku. Vypisal mi doki utrogestan zo spodu, tak ho uzivam. Zatial vsetko je v poriadku 🙏🏻 prestala som aj hned spinit. 🙏🏻
❤️🙏

To aj ja a k tomu konské davky progesterónu... choď na pohotovosť. Nestracaj čas Googlenim potratu a písaním na MK. Tam dostaneš dicynone a aj progesterón.