icon

Prečo doktor nepredpísal progesterón počas tehotenstva?

11. feb 2024

Caute, len zo zvedavosti... Pri prvom tehotenstve mi dali progesteron a ze mam uzivat tyzden po ovulke...
Teraz pri druhom sa zadarilo bez akychllkolvek liekov, ale pytala som sa, ci by mi predpisal pre istotu, a jeho odpoved bola, ze nie... Az ked uvidime akciu srdca.

Preco? Vie to niekto?

Strana
z3
bessdonna
20. aug 2024

ahoj.akp to nakoniec dopadlo?pomohol ten utrogestan?

autor
24. aug 2024

@bessdonna babo vo mne uz nezilo, progesteron ale nedovolil, aby som zacala krvacat... Takze bolo vo mne takto 2 tyzdne....

bessdonna
24. aug 2024

boze to mi je luto.asi pomoze iba ked je dovodom potratov malo progesteronu,v opacnom pripade len predlzuje nase utrpenie tym padom podla teba nezvysuje sancu na missed abort?

autor
24. aug 2024

@bessdonna ano, presne, progesteron zachrani tehotenstvo iba v tom pripade, ak mas malo toho hormonu, ale ak babatku je napriklad geneticky nieco, tak zachranit nevie. Zomrie, ale ten progesteron ti ho bude drzat v tele kym na usg nezistia, ze uz nebije srdiecko. :(

any_soj
24. aug 2024

Mrzí ma tvoja strata... Áno je to tak, že ak bábätko nevie prežiť, tak progesterón to zázračne nenapravi žiaľ. Progesterón vyživuje bábätko a zároveň zabraňuje odlupovaniu výstelky, čiže pomáha ak aj napríklad hematóm hrozí, že spusti masívne krvácanie. Lenže to sa vopred nevie, aký presne problém môže nastať.

Strana
z3