icon

Prečo je toľko tehotných žien na PN?

7. nov 2022

Baby neviem či to vnímam len ja, ale posledne týždne je tu xy tem od žien, ktoré su pomaly cele tehotenstvo na PN..taktiež keď som bola u lekárky tak takmer všetky tehotné sa tam bavili, že su PN že treba aj oddychnuť...neviem ja som asi divná ale tehotenstvo neberiem ako chorobu a fungovala som normalne, a praca mi len prospievala...akože ak má žena naozaj vážne zdravotné problémy tak ok ale žeby pomaly každá druhá? Aj kamošky v mojom okoli vypisané všetky, že načo sa trapit a to su prvorodičky😑 akože nenudite sa doma? Však ešte ďalsie 3 roky tipujeme budete na materskej..mňa by porazilo vkuse doma sediet...Však t

mamula20
Odpoveď bola odstránená
lilope
7. nov 2022

@lienka.7 všimla som si, že sa tu často zavzdušňuješ keď je tu nejaká téma, ktorá je pre teba háklivá. Čítala som všetky komentáre a ak som dobre videla, tak len jedna žena sa vyjadrila, nech sa autorka stará o seba, všetky ostatné napísali svoje dôvody PN alebo iný komentár k téme. Takže neviem o čom píšeš, keď tvrdíš, že sa tu do autorky pustia že až, no nevšimla som si. 🤷 Najviac si sa tu pustila všeobecne do ostatných práve ty. Keď ti tak vrcholne prekáža čerpanie príspevkov zo sociálnej poisťovne, skús s tým niečo spraviť a nie dookola horekovať nad ženami na MK. Ony ťa aj tak majú niekde hlboko v paži.

terry658
7. nov 2022

Ja som bola s oboma na rizikovom. Musela som si pichať hormóny na udržanie tehotenstva. Rozcchádzali sa mi panvove kosti, mala som problém vôbec chodiť. A pri synovi od 5 mesiaca nonstop migrény. Bola som vďačná, že môžem ostať doma.

bublinka1426
7. nov 2022

@mamula20 no vela veci je na hlavu postavenych.

akvi
7. nov 2022

vidis to velmi jednostranne. Su zeny, co maju pracu, ktora je pre tehotnu narocna a nemusi to byt zrovna 12 hodin za pasom. Mna napriklad dr. odmietla vypisat a poviem ti, ledva som to zvladla a neskor aj olutovala, ze som hned nepresla k dr., co som chcela u neho rodit. On bol priam zhrozeny, ze preco este chodim do prace..ale to uz bol 35.tyzden a zacinali mi prazdniny. Ucila som ako tehu s tym, ze som zvracala pocas celeho dna, takze si predstav, ze mas triedu plnu prvakov a ty kazdu hodinu zvracias. Super, ze ..... ale ved "ti nic nie je", si "len" tehotna.. A ked som uz konecne nezvracala 3 x denne, iba rano a vecer doma, tak sa mi cely den tvorili sliny v nadmernom mnozstve, az tak, ze som niekedy nedokazala rozpravat. A nezabudajme na tu triedu plnu prvakov..to je fest sranda, ucit a nemoct hovorit... Takze niekedy aj zeny, ktore maju na pohlad normalne tehu, nemozu tu pracu vykonavat.. Niekto, kto sedi sam v kancli, by nejake 3x zvracanie ani neriesil, ani nejake tie sliny a cudoval by sa, tak ako ty, ze co preboha tie zeny maju, ved su len tehotne..

kris_tin257
7. nov 2022

Ja to osobne tiež moc nechápem, robím vedúcu v obchode s oblečením a celý deň som na nohách a behám po predajni, pri prvom synovi som odchádzala na materskú najneskôr ešte som sa čudovala že prečo tak skoro sa chodí na materskú, do práce som sa vrátila o rok skôr lebo mi chýbala už robota odrobila som si aspoň rok a teraz druhá materská, a ani mi nenapadlo ísť skôr na materskú, doma budem dosť dlho aj bez toho 😊

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamamasama
7. nov 2022

No a niektoré sme pracovat chceli, ale nemohli, tak sme museli ist na PN

lienka.7
7. nov 2022

@lilope odventilovala si sa? Tak ti prajem pekny vecer 👌

3petka
7. nov 2022

Každý má na to iný názor a každý má inú prácu. Ak ta nebaví a len tam prežívaš kvôli peniazom prečo by si nehľadala skratky. Ja som v prvom tehu robila až do konca, dokonca sme stavali dom a veru neflakala som sa a uplna pohoda. Teraz som druhý krát tehotná a mala by som byt na PN, no mám prácu z domu takze to neriešim. Keby som niekde robila som automaticky doma ale to zo zdravotných dôvodou. Možno je to rozmar mamičiek, ale pomaly z každej strany počujem že aké majú problémy otehotnieť a tak takze gynekológ nemá problém s tým ich vypísať.

aurora33
7. nov 2022

Samozrejme mnohé to zneužívajú, poznám také osobne. A nemyslím len tehotné, ale celkovo strašne veľa ľudí zneužíva systém. Potom to tu vyzerá ako vyzerá

lilope
7. nov 2022

@lienka.7 ja sa nepotrebujem ventilovať, práve že si sa v tejto téme odventilovala jedine ty. Prečítaj si to po sebe ešte raz a potom si prečítaj moju reakciu. Ja som ti slušne napísala, že vidím, že ťa témy tohto typu dokážu vytočiť do vývrtky a vždy ich patrične negatívne okomentuješ. Nie je to tak?

lienka.7
7. nov 2022

@lilope ocividne mame rozne pohľady a názory. Ja rešpektujem tvoj a ty potom laskavo respektuj ten môj, ok? Tvoje mudrovanie a analýza mojej osoby ma absolútne nezaujimaju, tak si ich nechaj pre niekoho iného. Dakujem.

saxana000
7. nov 2022

Ono zalezi aj od roboty.tehotna casnicka v 8 mesiaci uz proste na rajon nepatri.raz ma taka obsluhovala a bolo mi normalne blbe si doobjednat kavu nech preboha tym kacacim krokom nejde kvoli mne tam a spat.ak sedis v kancli to mozes aj s bruchom.ale za pasom to asi tiez nedas.

janka1011
7. nov 2022

A vadí ti to? Ja zas nechápem, prečo má niekto potrebu riešiť cudzie rozhodnutia. Aj u nás v práci je to tak, že keď žena zistí, že je tehotná, do mesiaca je PN. Nikto to nerieši, má na to nárok, je to jej voľba. Skôr by sme sa už čudovali, keby na tú PN nešla 😃 Niektorá chce pracovať kým ju neodvezú do pôrodnice, iná chce byť doma a mať pokoj.

lilope
7. nov 2022

@lienka.7 Tvoj názor rešpektujem v každej podobnej téme, preto som naň doteraz nereagovala, no je otravné, keď ho máš potrebu vkuse prezentovať útočným a negatívnym spôsobom. Máš pravdu, keď chceš byť taká, je to tvoja vec. Veľa šťastia.

k16k18
7. nov 2022

Jooj ale vás to každú trápi co robí žena doma keď je na PN😅😅😅

simona92101
7. nov 2022

@lienka.7 na margo tvojho vyroku,ze vsetky iba grcaju- ono ked grcas x krat za den a nedokazes prijmat ani tekutiny, je na zvazenie, ci budes hrat hrdinku a skolabujes v praci kvoli tomu,ze si dehydrovana.dalsia vec, ak nedokazes do seba nic dostat, ohrozujes nielen seba ale aj dieta. Ja som v kazdom tehu trpela nadmernym zvracanim,vzdy som schudla x kil na zaciatku,a bola som velmi slaba.v druhom tehu som si zlomila este aj nohu,doma 3rocna dcera, a poviem ti ze utekat o barlach grcat v praci na zachod po schodoch by bola celkom sranda 🤷‍♀️😉 napriek tomu mi prisla 2x v tehu kontrola, vraj ci dodrzujem vychadzky 😄🙏 celkom sranda,kedze som bola rada ze opajdam doma na wc nieto chodit na vychadzky 🤦‍♀️

petricka22
7. nov 2022

Mozno to je touto uponahlanou dobou, ze si chcu tehotenstvo uzit a nie sa stresovat. Ale ja si skor myslim, ze dnes ma vela parov problem pocat, alebo odsuvaju tehotenstvo az po 30tke a potom su velmi precitlivele. Boja sa o dieta a o seba. Tak isto vela zien po umelom ostava doma a ze tych zien, co to musia podstupit, pribuda. Urcite su aj take, ktore to zneuzivaju. No kazda, nech si svoje tehotenstvo uzije podla seba, to, co vyhovuje tebe, nemusi kazdej…

jeanne14
7. nov 2022

A mne napr moja gynekologicka sama navrhla PN v 7tt … že robím v chlade, dviham ťažké či nechcem.
Odmietla som, že keď nebudem vladat poprosím. Nakoniec sa to celé zvrtlo zo dňa na deň som musela v 23tt ostať na tej PN 😉

svetlonos
7. nov 2022

Je krasne, ze sa zaoberas takymito sprostostami. Podla toho vidno, ze nemas realne problemy. Odpoved ti nikto neda sucu. Ty si sa zariadila ako si chcela, ci? Tak nechaj aj ostatne. Ubliziji ti svojim rozhodnutim, trpis preto bolestami? Ci si len chcela napisat, aka si ty super zena? Vies, nie kazdy sa doma nudi, za to ze nepracuje. Zeny vedia mat aj veeela talub okrem chodenua do prace 😝
A este mam aj znamu, ktora napriklad deti mala v jaslach skolke a do prace nechodi, vari jej s radostou svokra aj mama. Do prace sa ani nechysta 😁 A to podotykam, ze blba nie je. Vedela si na seba zarobit a pekne. Skratka sa dobre vydala. To je bordel, co? Nezavid, bude sa ti lepsie zit 😉

mimi3008
7. nov 2022

@tenerifka nemusi mat zdravotne problemy, ani nemusi byt leniva, moze mat rizikovu pracu alebo nevhodne pracovne prostredie

petricka22
7. nov 2022

@lilope
Tuto s @lienka.7 je tazka debata 😉

drahomirrra
7. nov 2022

@petricka22 Nemyslim si, ze je s @lienka.7 tazka debata. To len tu zeny nezvladaju, ked niekto napise pravdu z mosta doprosta, to je cele 😉
A pravda je, ze proste sa babam nechce robit. Nic ine. Tych, ktore maju realny problem je mizive percento. A kedze pravda boli, tak trafene husi prve zagagaju a zacnu skakat. To je vsetko.

maranta_leuconeura
7. nov 2022

@petricka22 umele oplodnenie je dovodom na PN?

oblecenie99
7. nov 2022

Ja naopak si aj teraz vyčítam, že som nešla.. napriek sedavemu zamestnaniu. Predtym som dosť veľa športovala, žiadna lemra, chodili sme s mužom na dlhšie túry a predsa ma tehotenstvo fyzicky vyčerpalo. Ja som vlastne tak zistila, že som tehotná, že mi jednak prestala chutiť káva a proste som nevládala. Bola som zadychcana, hotová po krátkej trase prechádzky, či minicesty do obchodu. U mňa bol totiz problém dvojaký: 1. Ja som veľmi chcela robiť, lebo "robím hlavou" a veď čo, aj doma by som len sedela, tak nie je jedno kde..? no nie je jedno, či s vyloženými nohami na gauči či 8 hodín na kancelárskej stoličke. Spätne si spomínam, že dokonca som už v práci končila skôr, ku koncu som bola hotová, všetko ma prakticky bolelo, ale ja som robiť chcela a zároveň som si nahovarala, že to takto má byť, je to prirodzené, že to nie je pohodlné, veď to nie je choroba no a tu sa dostávam k problemu c. 2: že ma brutálne ovplyvnili reči o babkách, čo ešte aj počas pôrodu pole okopavali, že to treba vydržať, a že aj tá aj henta aj neviem ktorá to dali v pohode, veď nie sme lenive.. No a navonok to bolo akože ok tehotenstvo,aj keď lekár mi často naznačoval, či nechcem už byť radšej PN, ale ja že nieeee, ja nie som z tých, čo sa dajú vypísať, som v pohode. Ale je to proste iný stav. A ja som to neznášala až tak dobre. Napr. Už viem, že mi tvrdlo často brucho, ja som bola v kuse "v tempe", a nerozoznala to, áno, aj to sa dá.. nevedela som, aké to má byť. Ku koncu som už nedokázala ani sedieť, ani ležať, musela som zostat doma, keď som spala do druhej v noci tak to už bola dobrá noc, malý sa posunul nižšie pomerne skoro a tlačil ma.. spätne si tiež vybavujem, že som už mala problém sadnúť si do auta a vystúpiť z neho, keď som išla na kontroly, ale všetci sa tvárili že jaaaaaaj, to je normaaalne, veď máš veľké brucho, a ja som si myslela že hej, asi hej, no ale normálne to veru nebolo. A na úplný záver samozrejme sa dojebabral tlak (celé tehotenstvo nízke až hrôza, až raz vyskočil tak, že ma muž bral do nemocnice prakticky v polobezvedomy, zhodou okolnosti to bol deň termínu pôrodu, dieťaťa nechápem, prečo mi hneď neurobili sekciu ale čakali 4 dni..), a Grand final nepostupujuci pôrod, akútna sekcia, dieťa v neprirodzenej polohe, lebo sa skoro posunulo dole a preto narodený s torticolisom, chvalabohu zdravé ale toto sme museli sparťansky rozcvičiť a dlho som si to vyčítala a aj budem.. napriek tomu, že som sa vrátila do práce skôr, lebo nevydržím byť doma a bez nej, musím napísať, že som urobila blbosť, nechala som sa ovplyvniť rečami..prepáčte baby, ale aj takýmito diskusiami ako táto. Je to už moja hlúposť, ja viem, ale skutočne som si myslela, že to dám, veď som mladá, zdravá, všetko v poriadku... Nie je to choroba, vladzem. .. no nebolo to tak. Môcť sa vrátiť v čase, sedím na riti na PN od 20. týždňa a kukám s vyloženými nohami na telku.

lilope
7. nov 2022

@drahomirrra tak zrejme si si nevšimla kopec jej iných príspevkov, kde nevie vyjadriť svoj názor slušne, ale len tak, že uráža iných. Preto som reagovala, lebo varovala autorku ako sa tu do nej budú ženy navážať, pritom ona sa tu do iných navážala ako jediná, smiešne. Inak by som ani nezaregovala, ale toto mi nedalo.
Akú pravdu podľa teba napísala, že žena keď je PN v tehotenstve, automaticky preto, že sa jej nechce robiť? No, keby si prečítala diskusiu, tak vidíš, že to nie je dôvod ako ani môj, tak ani väčšiny komentujúcich, ktoré tu prispeli. Mňa sa to teda vôbec nedotklo, je mi jedno čo si kto myslí o mojej PN v tehotenstve, ktorú mi lekár sám nariadil.

zojkaaa
7. nov 2022

@oblecenie99 presne, kto nezazije lahko odsudzuje
Bola som tehu a rano som soferovala smykalo sa a vyletel mi do cesty debil, vtedy som sa tak zlakla a smyklo ma ze som cele doobedie sa triasla v robote od strachu, na deuhy den som zacala krvacat a potratila…ano mozno to nesuviselo mozno …ale hned ako som otehotnela druhy krat do prveho trimestru som bola Pn (jednak som spala vsade a jednak som sa bala, vsetkeho…) pre niekoho hysterka pre mna strach ze to zazijem opat, potom som sa vratila ale uz zaucali novu a bola sikovna a ja sedela 8h a nudila sa 🫣 tak som sla opat koncom tehu na Pn
Takze su rozne dovody a ver autorka ze ked sa nedajboh stane nieco uz konkretnej zene pocas tehu vycita si to a vnima potom tu situaciu inak ako ta ktora v pohode 9mes ani nevedela ze je tehu alebo sa nemusela bat o dieta pretoze nezazila nijaku zlu skusenost

drahomirrra
7. nov 2022

@lilope Ano. Presne tu pravdu napisala. Babam sa nechce robit, takych, ktore maju realny problem je malicko. Prevazna vacsina chce doma oddychovat.
Ja to neberiem nijako tragicky, nech baby su doma, kazdeho vec. Lekar vypise uplne kazdu, ktora zajojka, lebo si tym nad vecou umyje ruky. Netvarme sa, ze nie.

aurora33
7. nov 2022

@drahomirrra absolutne suhlasim.