icon

Prečo môže byť styk v tehotenstve zakázaný?

8. nov 2023

Zaujima ma to preto, že mám zvýšené riziko o preeklampsie, nasadil mi lieky na riedenie krvi, môžu nám zakázať sexovať?

anjelicek26
8. nov 2023

Tiez picham lieky na riedenie krvi a klasicky sex lekar neodporuca, moze dojst podstatne rychlejsie ku krvacaniu, ako keby tie lieky nemusim pichat. Tak ideme na istotu, co uz.... ale tak riad sa tym, co ti povie lekar. Ja mam aj nie uplne stabilny krcok, tak jedno s druhym.

autor
8. nov 2023

@anjelicek26 zatiaľ nevravel nič o sexe,len muž príde po 2 mesiacoch tak som nad tým začala rozmýšľať, že či vôbec môžme

deninka233
8. nov 2023

Ahoj, som 5 dní po preeklampsii (teda po pôrode spravenom kvôli preeklampsii), ešte mám dozvuky a je to vážne sila, mohli sme tu už nebyť. U nás ale žiadne riziko nebolo alebo ho nikto nesledoval, preeklampsia nastala až ku koncu tehu, takže sme pohlavný styk zakázaný nemali. Môžu ho však zakázať kvôli stavu krčka, hroziacemu predčasnému pôrodu, ak žena predtým krvácala v tehotenstve, kvôli nízko položenej placente prípadne vcestnej placente a podobne. Ak to lekár zakáže, asi by som to neriskovala, je pravda, že oni povedia často aj preventívne bez dákeho extra dôvodu, ale radšej byť opatrný ako si potom vyčítať.

majlo1234
8. nov 2023

Lekar by ti ho urcite zakazal, ak by bol dovod. Ak nic nevravel, nemas zakazany, smelo si uzite😀

ivkav5
8. nov 2023

Ja som mala celý prvý trimester zakázaný sex kvôli špineniu na začiatku tehotenstva, konkrétne to bolo v 6tt. Brala som duphaston a ascorutin na zastavenie krvácania a špinenia a na udržanie plodu. Na príčinu špinenia neprišli, nemala som ani hematóm, všetko vyzeralo byť v poriadku, tak nám jednoducho dr. odporučila čakať. Začínam 4. mesiac a kontrolu mám ďalší týždeň, tak uvidíme, či ešte máme pokračovať v zákaze alebo nie🙏