icon

Predrakovinové zmeny na krčku maternice

someone99
19. jan 2018

Ahojte, som v 13. tyzdni tehotenstva a zistili mi, ze mam HSIL, CIN 2. Doktor navrhol pockat do porodu a sestonedelia a hned ist na konizaciu. Ze uz ani nie je potrebne robit dalsiu kolposkopiu a biopsiu. Co mi teda pride divne, lebo o 8-9 mesiacov mozu byt vysledky ine a mozno sa to vplyvom tehotenstva zlepsi. Mozno aj zhorsi, neviem. Nemate s tym niekto skusenost? Nestalo sa vam niektorej, ze po sestonedeli ste zrazu mali CIN 3 alebo sa to pripadne zlepsilo na CIN1?

ywette3
23. mar 2019

@loan9 Asi si myslela krvacanie po biopsii ale ak si precitas vyssie lenka1721 pisala ze jej 3x robili biopsiu. Ohladom ostatneho veru sama mam malo informacii a stale ma nechavaju len cakat mne len opakovali cytologiu a na kontrolu idem o 6 tyzdnov a netusim co ma caka 😞

lenka1721
23. mar 2019

@loan9 Ahoj nic sa neboj. Mne sa to takto isto rychlo rozvyjalo. A robili mi biopsiu asi 3 a uplne v pohode. Ja som vobec napriklad nekrvacala. Tiez som si tym presla v tehotenstve

someone99
autor
23. mar 2019

@lenka1721 ahoj, ty uz vies tie vysledky po konizacii?

lenka1721
25. mar 2019

@someone99 tak v trencine som si po ne nebola lebo sa mi tam nechcelo ked mi povedala do telefonu ze staci o pol roka na kontrolu. Ked dosli ku mojmu dr. tak povedal ze je to ciste ze zobrali vsetko co sa dalo a uvidi sa. No dufam ze to bude o pol roka v pohode lebo chceme este jedno babo 🙂

loan9
29. mar 2019

Ahojte, dakujem za odpovede. Ja som Bbola na tej onkogynde, doktor ma pozrel kolposkopom ale biopsiu nebral, vraj nie je treba - su tam nejake zmeny ale videl, ze to nie je take vazne aby ma v tehotenstve štikal. Vraj sa na mna este pozrie o 2 mesiace a ak bude treba nieco riesit (konizacia), tak az po sestonedeli. Takze pokracujem v tehulkovani 🙂

lenka1721
29. mar 2019

@loan9 Super drzim palce ;) ozvi sa nam potom. Nech ste s babom zdraví

ivka1984
30. apr 2019

Ahojte dievcata chcela som sa len spytat mozno mi budete vediet poradit v pondelok mi robili konizaciu kedy by som mohla zacat cvicit?nerada by som prestala na dlho lebo mi to chyba ale zas neccem aby som nieco moc urychlila a mala nejake problemy.za kazdu odpoved dakujem

someone99
autor
1. máj 2019

@ivka1984 spytaj sa svojho gyn., zavisi aka vazna bola konizacia... ja som vyse mesiaca po a chcem zacat cvicit na popor. diastazu a ze mam len velmi zlahka... ale to je na panvove dno, tak mozno obycajne cvicenie mozes.,,

mircalla
1. máj 2019

@ivka1984 Tak urcite nie, vsak mas mat kludovy rezim. Dnes je streda! Niektore, akoby ste nerozmyslali. Mna pustili domov po 4 dnoch az z nemocnice, co mi to krvacalo. Urcite si bola poucena gynekologom.

ivka1984
1. máj 2019

@mircalla mna pustili este v ten den ja nehovorim ze idem dnes zacinat len som chcela vediet nazor....citim sa fajn krvacanie nemam vobec trosku vytok...no najlepsie sa asi spytat mojej doktorky v nemocnici na mna vysypala niekolko informacii lebo uz ju cakali na sale preto sa pytam...ok dakujem

mircalla
1. máj 2019

@ivka1984 urcite to mas napisane aj v prepustacej sprave

ivka1984
1. máj 2019

@mircalla keby to tam bolo tak sa nepytam ale ok zajtra idem ku svojej tak sa popytam

mircalla
1. máj 2019

@ivka1984 nemas tam vyhybat sa sexu a fyzickej aktivite?

ivka1984
1. máj 2019

@mircalla veru nie o sexe viem to mi povedala ale inak nic extra....v prepustacej sprave je len ze operacia bola v poriadku citim sa dobre a bola som prepustena v operacny den ale mam zlatu svoju gynekologicku a zajtra idem s prepustacou spravou tak sa jej popytam

lenka1721
1. máj 2019

@ivka1984 mne povedali v Tn nemocnici ze mozem hned. Zalezi ake cviky. Neprehanaj moc skus postupne. Ale dr co ma operovala povedala ze v pohode mozem

ivka1984
4. máj 2019

@lenka1721 ja som bola u svojej doktorky a povedala nech este tento tyzden vydrzim a potom mozem...ked idem cvicit tak si dam do tela tak este tento tyzden budem musiet vydrzat aj ked moj chrbat poriadne protestuje

lenka1721
4. máj 2019

@ivka1984 tak uz to vies aspon naisto ;) supee drzim palce

loan9
5. máj 2019

ja by som sa este chcela spytat - su tu take, ktore rodili s predrakovinovymi zmenami na krcku aj prirodzene? mne onkolog odporucil sekciu, ale niekde som citala, ze prirodzeny porod by praveze mohol “pomoct” sa so zmenami vysporiadat. z tej sekcie mam celkom strach :-/

lenka1721
5. máj 2019

@loan9 hmm ja som mala sekciu. Ono je viac nazorov nato :/ niekto odporuca sekciu koli tomu ze sa krcok moze pri porode potrhat a dalsi spontany prave koli tomu ze sa to moze akokeby ,,odlupnut,, a ty sa mas z tolkych nazorov vymotat 🙂))

someone99
autor
5. máj 2019

@loan9 ja som rodila prirodzene, porod bez problemov... ale nalez mi to nezlepsilo, aj ked som dufala... pred porodom som mala cin2, pol roka po porode uz cin3/cis (carcinom in situ) a musela som na konizaciu... ty mas aky stupen?

loan9
5. máj 2019

@someone99 to ma mrzi, dufam, ze uz po konizacii vsetko fajn... ja mam nalez HSIL, ale iba podla kolposkopie, biopsiu mi nerobili (mali, ale doktor sa na to pozrel a povedal, ze netreba)...koncom mesiaca idem zas na kontrolu, ze ako sa to vyvija s tym ale, ze po sestonedeli pojdem pravdepodobne aj ja na konizaciu.

ywette3
6. máj 2019

Ja som neni tiez o nic mudrejsia uz som bola 2krat v tn nemocnici na kontrolu ale robia mi len klasicku cytologiu a biopsiu nie ze budeme len sledovat a uvidime po porode zatial nikto nespomenul ze by som mala inak rodit nez prirodzene tak dufamze to tak aj ostane

lenka1721
7. máj 2019

@ywette3 tak to su asi neni velke zmeny na krcku ked nerobia biopsiu tak super. Ja som mala cisarsky koli vacsiemu babu nie koli krcku.

lenka1721
7. máj 2019

@someone99 a ako si na tom teraz? Ty uz si kolko po konizacii? Ja pojdem teraz na prvu kontrolu v juni

someone99
autor
7. máj 2019

@lenka1721 mesiac a pol som po konizacii, vysledky vysli ok... a kontrolu mam az v sept. Daj potom vediet, ake si mala vysledky, drzim prsty 😉

ywette3
7. máj 2019

@lenka1721 V to dúfam lebo moc zhovorcivy doktori nie sú 😕 o 3 týždne zas volám na výsledky A snáď to bude ok A ďalšia kontrola V 36 týždni teraz som 25.

lenka1721
8. máj 2019

@someone99 jasne dam 🙂 aj sa trochu bojim ci tam zas daco nenarastlo :/

lenka1721
8. máj 2019

@ywette3 mne robili 2 ci 3 biopsie pocas tehotenstva uz ani neviem a v pohode 🙂 to uz ta nechaju napokoj do sestonedelia minimalne 🙂))

lila990789
Odpoveď bola odstránená
lenka1721
9. máj 2019

@lila990789 ahoj ja som mala tiez hsil tiez 3. Neboj nic ;) chodila som na kontroly a po porode mi urobili konizaciu. Kolposkopia to je ze ta lekar pozrie podrobnejsie ako keby takym zvacsovacim pristrojcekom alebo ako to nazvat 🙂) a biopsia je ze ti taky kustik z toho tkaniva zoberie. Neboj neboli to vobec 🙂 mne to robili 2x a to som bola tehotna. A podla vysledkou z biopsie uvidia ci sa to bude iba sledovat alebo spravia konizaciu