Predrakovinové zmeny na krčku maternice
Ahojte, som v 13. tyzdni tehotenstva a zistili mi, ze mam HSIL, CIN 2. Doktor navrhol pockat do porodu a sestonedelia a hned ist na konizaciu. Ze uz ani nie je potrebne robit dalsiu kolposkopiu a biopsiu. Co mi teda pride divne, lebo o 8-9 mesiacov mozu byt vysledky ine a mozno sa to vplyvom tehotenstva zlepsi. Mozno aj zhorsi, neviem. Nemate s tym niekto skusenost? Nestalo sa vam niektorej, ze po sestonedeli ste zrazu mali CIN 3 alebo sa to pripadne zlepsilo na CIN1?
@someone99 tak v trencine som si po ne nebola lebo sa mi tam nechcelo ked mi povedala do telefonu ze staci o pol roka na kontrolu. Ked dosli ku mojmu dr. tak povedal ze je to ciste ze zobrali vsetko co sa dalo a uvidi sa. No dufam ze to bude o pol roka v pohode lebo chceme este jedno babo 🙂
Ahojte, dakujem za odpovede. Ja som Bbola na tej onkogynde, doktor ma pozrel kolposkopom ale biopsiu nebral, vraj nie je treba - su tam nejake zmeny ale videl, ze to nie je take vazne aby ma v tehotenstve štikal. Vraj sa na mna este pozrie o 2 mesiace a ak bude treba nieco riesit (konizacia), tak az po sestonedeli. Takze pokracujem v tehulkovani 🙂
Ahojte dievcata chcela som sa len spytat mozno mi budete vediet poradit v pondelok mi robili konizaciu kedy by som mohla zacat cvicit?nerada by som prestala na dlho lebo mi to chyba ale zas neccem aby som nieco moc urychlila a mala nejake problemy.za kazdu odpoved dakujem
@mircalla mna pustili este v ten den ja nehovorim ze idem dnes zacinat len som chcela vediet nazor....citim sa fajn krvacanie nemam vobec trosku vytok...no najlepsie sa asi spytat mojej doktorky v nemocnici na mna vysypala niekolko informacii lebo uz ju cakali na sale preto sa pytam...ok dakujem
ja by som sa este chcela spytat - su tu take, ktore rodili s predrakovinovymi zmenami na krcku aj prirodzene? mne onkolog odporucil sekciu, ale niekde som citala, ze prirodzeny porod by praveze mohol “pomoct” sa so zmenami vysporiadat. z tej sekcie mam celkom strach :-/
@someone99 to ma mrzi, dufam, ze uz po konizacii vsetko fajn... ja mam nalez HSIL, ale iba podla kolposkopie, biopsiu mi nerobili (mali, ale doktor sa na to pozrel a povedal, ze netreba)...koncom mesiaca idem zas na kontrolu, ze ako sa to vyvija s tym ale, ze po sestonedeli pojdem pravdepodobne aj ja na konizaciu.
Ja som neni tiez o nic mudrejsia uz som bola 2krat v tn nemocnici na kontrolu ale robia mi len klasicku cytologiu a biopsiu nie ze budeme len sledovat a uvidime po porode zatial nikto nespomenul ze by som mala inak rodit nez prirodzene tak dufamze to tak aj ostane
@lila990789 ahoj ja som mala tiez hsil tiez 3. Neboj nic ;) chodila som na kontroly a po porode mi urobili konizaciu. Kolposkopia to je ze ta lekar pozrie podrobnejsie ako keby takym zvacsovacim pristrojcekom alebo ako to nazvat 🙂) a biopsia je ze ti taky kustik z toho tkaniva zoberie. Neboj neboli to vobec 🙂 mne to robili 2x a to som bola tehotna. A podla vysledkou z biopsie uvidia ci sa to bude iba sledovat alebo spravia konizaciu

@loan9 Asi si myslela krvacanie po biopsii ale ak si precitas vyssie lenka1721 pisala ze jej 3x robili biopsiu. Ohladom ostatneho veru sama mam malo informacii a stale ma nechavaju len cakat mne len opakovali cytologiu a na kontrolu idem o 6 tyzdnov a netusim co ma caka 😞