icon

Predrakovinové zmeny na krčku maternice

someone99
19. jan 2018

Ahojte, som v 13. tyzdni tehotenstva a zistili mi, ze mam HSIL, CIN 2. Doktor navrhol pockat do porodu a sestonedelia a hned ist na konizaciu. Ze uz ani nie je potrebne robit dalsiu kolposkopiu a biopsiu. Co mi teda pride divne, lebo o 8-9 mesiacov mozu byt vysledky ine a mozno sa to vplyvom tehotenstva zlepsi. Mozno aj zhorsi, neviem. Nemate s tym niekto skusenost? Nestalo sa vam niektorej, ze po sestonedeli ste zrazu mali CIN 3 alebo sa to pripadne zlepsilo na CIN1?

puskaruka
1. feb 2019

V tehu som mala tiež také výsledky a po pôrode všetko negatívne, aj po roku na ďalšej preventívnej

someone99
autor
12. feb 2019

@lenka1721 ahoj, ako ti dopadli vysledky? Mne nakoniec vyslo cin 3 az ca in situ... takze idem a konizaciu v marci... a dufam, ze vyberu vsetko...

lenka1721
12. feb 2019

@someone99 v tn som pre vysledky nebola. Moj mi povedal ze nemusim tam bezat. Povie mi to teraz na prehliadke....ale idem na kontrolu o pol roka tak asi to nebolo az take zle ked ma hned nezavolali naspat 🙂

lenka1721
12. feb 2019

@puskaruka len ja dom musela ist po porode aj tak na konizaciu

puskaruka
12. feb 2019

@lenka1721 boli zle výsledky? A ako sa máte teraz? Ja mám stále negatívne, aj pri svojej gynekologicke, co som bola pred mesiacom na preventivku

ywette3
22. feb 2019

Ahojte dievčatá, čítam vašu konverzáciu aby som sa trochu ukludnila lebo tento týždeň mi dr povedala že mám zle vysledky cytologie - HSIL , PAP3B 😦 už skm objednana na onkogynekologia do Trenčína A nervy mám V kybli keďže neviem čo ma čaká 😢 momentálne som začala 15 týždeň A strašne sa bojím o bábo

lenka1721
22. feb 2019

@puskaruka ahoj. Vysledky po konizacii su ok je t9 zatial ciste a o pol roka na kontrolu 🙂

lenka1721
22. feb 2019

@ywette3 Ahoj neboj sa ja dom presne toto iste zazila...otehotnela som v januari 2018 v marci mi vysli zle stery a tym to zacalo. V tehotenstve mi robili v Tn 3× biopsiu a stale bolo vsetko rovnake. V auguste som bola posledny krat s tym ze to budeme riesit po porode po sestonedeli. Kedze sa ziadna zmena neudiala tak som bola teraz v january na konizacii. To co vystikli bolo cin 2-3 okolie ostalo ciste zatial...o pol roka mam ist na kontrolu. Vobec sa tum nezatazuj ked si tehotna. Mna to tiez velmi trapilo a zbytocne. Nic nebov vsetko bude ok. V TN su velmi dobry odbornici ;) chodila som tam ako na noty 😀

lenka1721
22. feb 2019

@ywette3 prepac za chybicky zle sa mi pise na mobile 🙂

lenka1721
22. feb 2019

@ywette3 babatku to neublizi ziadno. A dokonca niekomu sa to po porode same upravi 🙂) ja som mala ale cisarsky. Kludne napis ked nieco

ywette3
22. feb 2019

@lenka1721 No snad to bude v poriadku myslim ze moja doktorka ma vystrasila viac ako mala kedze poriadne este nic nevieme. V oktobri som potratila a citala som ze to moze byt jeden z dovodov zlych vysledkov tak som zvedava co povedia v trencine

lenka1721
22. feb 2019

@ywette3 to neviem ako to je pri potrate...to aj mna dost moj vyplasil. Hlavne som mala o tom malo informacii a do toho tie tehotenske hormony placlive 🙂)) a oni musia hned robit opatrenia ked nieco nie je v poriadku

ywette3
24. feb 2019

Chcem sa este vsetkych spytat ako ste riesili nejake kupaliska ? Mame zaplateny uz wellnes pobyt a neviem teraz sa akosi bojim ist niekam kupat 😞

lenka1721
24. feb 2019

@ywette3 koli tomu sa neboj. Jedine po konizacii sa nemoze cca mesiac. V tehotenstve som sa ja ale nekupala ale daju sa kupit ,,ochranne tampony,, do vody. To je ale za mna

ywette3
28. feb 2019

No bola som v TN na vysetreni zatial mi doktor nic nepovedal musim cakat 3 tyzdne na vysledky 😔

lenka1721
1. mar 2019

@ywette3 a co ti robili biopsiu teda asi?

ywette3
1. mar 2019

@lenka1721 no ja poriadne ani neviem ten doktor nic moc nerozpraval a ja som akosi nebola schopna sa cokolvek opytat 😔

lenka1721
2. mar 2019

@ywette3 asi biopsiu ale zasa to by si musela papier o tom podpisat. Tak potom neviem :/

mircalla
2. mar 2019

@ywette3 Ja by som sa takym veciam uplne vyhla. Nemyslim teraz tu biopsiu, ale tehotenstvo. Bazeny a podobne by som pocas tehu neriesila kvoli moznej infekcii
Doktora sa opytat treba, nie na MK. Ja sa vzdy pytam, i ked mam pocit, ze neni zrovna zdielny

ywette3
6. mar 2019

@lenka1721 no nieco som podpisovala uvidim ked bude volat snad uz budem schopna sa spytat viac
@mircalla no islo hlavne o psychicke rozpolozenie ja sa tak strasne bojim lekarov ze som bola rada ze som im tam neodpadla zo stresu 😔

lenka1721
6. mar 2019

@ywette3 toto iste som ja vzdy mala so mnou chodil muz aby pocuval lebo ja som nebola schopna pocuvat nic 🙂 a vzdu som pocuvala cez slzy 🙂 ale neboj vsetko bude ok. Tak to ti robil urcite biopsiu

ywette3
20. mar 2019

@lenka1721 prosim ta ty si sa vzdy hned dozvedela vysledky ved uz tam volam 2 dni a iba si ma prehadzuju po telefone a dnes ma len objednali o dalsich 6 tyzdnov s tym ze mi nemoze nic povedat ze to az doktor na tej kontrole 😠 ako som dost nastvana sak toto ma co zas znamenat este ze idem zajtra na kontrolu k svojej dr uvidim co mi ona povie

someone99
autor
20. mar 2019

@ywette3 ja som si vzdy musela pre vysledky ist osobne, nikdy mi ich nepovedali do telefonu...

lenka1721
20. mar 2019

@ywette3 ani mne nikdy nepovedali ze mi doktor povie. Tak si nerob starosti. Mna to vzdy zbytocne vyplasilo. Jedine po konizacii mi povedala ze staci ked pridem o po roka. Tak som vedela ze to hrozne nebude

ywette3
20. mar 2019

Toto je ale pristup sak mali povedat nech sa zastavim alebo co a nie takto 🤨

iju
20. mar 2019

@ywette3 zrejme to nie je nič hrozné keďže sa doktor aj pozerá na krcok a výsledky niekedy až po mesiaci...

lenka1721
21. mar 2019

@ywette3 neboj tak to nebude nic vazne inak by ta hned zavolali. Aj mna v tehotenstve takto casto prehanali hore dole. To aj mne povedali ze po telefone nepodavaju ziadne informacie :-/ ze to iba lekar osobne vysvetli

ywette3
21. mar 2019

No dnes som bola u mojej dr a ta pozerala ten papier a hned sa nastvala lebo ze robili len obycajnu cytologiu tu istu co robila aj ona ze naco to opakovali ze preco nerobili biopsiu lebo sme teda na tom istom a aj tam skusala volat len sa nedovolala tak budeme cakat zas na dalsiu kontrolu o 6 tyzdnov 😞 no snad to ozaj nebude nic hrozne ked s tym neponahlaju a inak dnes sme videli pipika tak k dcerke pribudne chlapcek 🥰

loan9
22. mar 2019

Ahojte. Ja prave prechadzam niecim podobnym - som v 8tt, pred tromi tyzdnami som bola prvykrat na kontrole u gyn a rovno mi zobral aj cytologiu, lebo vraj sa to na zaciatku tehotenstva robieva. Inak mi ju robili naposledy v juli 2018, t.j. pred 7 mesiacmi a tam vyslo vsetko OK. No tentokrat sa v cytologii objavili zmeny (ASC-H) a isla som teda na kolposkopiu, aby sa na mna doktor pozrel blizsie. Sam doktor povedal, ze je to zvlastne, ze sa mi to za par mesiacov takto zmenilo. Ked sa na mna pozrel cez kolposkop, povedal ze to vyzera dost zle - javilo sa mu to az na HSIL, t.j. stredne tazka az tazka dysplazia a predrakovinove zmeny buniek... a poslal ma na biopsiu na onko gyndu :( uplne ma rozklepalo od strachu... Jedno z jeho vysvetleni, ktore mi povedal je ze to moze byt iba nejaka metaplazia, ktora vraj nie je nebezpecna len vyzera rovnako a imituje dysplaziu, a on to nevie z kolposkopie rozlisit. Pritomnost metaplazie bola uvedena aj vo vysledku tej cytologie co v labaku vysla ASC-H, takze logiku by to davalo, aj ked inak tej metaplazii moc nerozumiem... no vraj su to tiez nejake bunkove zmeny. Takze po vikende idem na biopsiu, ktora to rozlisi - vraj to bude vyzva, pretoze doktor netusi, ako mi budu zastavovat v tehotenstve krvacanie :( absolvovali ste niektora v tehu biopsiu? A druha otazka, ktora ma teraz najviac trapi - je mozne ze to tak rychlo postupuje? V juli nic, na zaciatku marca z labakov ASC-H a na konci marca z kolposkopie uz HSIL? HPV test mi v tom juli vysiel negativny, teraz este nebol vysledok...

someone99
autor
23. mar 2019

@loan9 viacere sme boli na kolposkopii cez tehu, aj ja... je to ako bezne gyn vysetrenie, neviem, ake krvcanie mal na mysli, kedze z toho nekrvacas, max. mas spinenie... nemusis sa toho bat...