Predrakovinové zmeny na krčku maternice
Ahojte, som v 13. tyzdni tehotenstva a zistili mi, ze mam HSIL, CIN 2. Doktor navrhol pockat do porodu a sestonedelia a hned ist na konizaciu. Ze uz ani nie je potrebne robit dalsiu kolposkopiu a biopsiu. Co mi teda pride divne, lebo o 8-9 mesiacov mozu byt vysledky ine a mozno sa to vplyvom tehotenstva zlepsi. Mozno aj zhorsi, neviem. Nemate s tym niekto skusenost? Nestalo sa vam niektorej, ze po sestonedeli ste zrazu mali CIN 3 alebo sa to pripadne zlepsilo na CIN1?
Ahojte dievčatá, čítam vašu konverzáciu aby som sa trochu ukludnila lebo tento týždeň mi dr povedala že mám zle vysledky cytologie - HSIL , PAP3B 😦 už skm objednana na onkogynekologia do Trenčína A nervy mám V kybli keďže neviem čo ma čaká 😢 momentálne som začala 15 týždeň A strašne sa bojím o bábo
@ywette3 Ahoj neboj sa ja dom presne toto iste zazila...otehotnela som v januari 2018 v marci mi vysli zle stery a tym to zacalo. V tehotenstve mi robili v Tn 3× biopsiu a stale bolo vsetko rovnake. V auguste som bola posledny krat s tym ze to budeme riesit po porode po sestonedeli. Kedze sa ziadna zmena neudiala tak som bola teraz v january na konizacii. To co vystikli bolo cin 2-3 okolie ostalo ciste zatial...o pol roka mam ist na kontrolu. Vobec sa tum nezatazuj ked si tehotna. Mna to tiez velmi trapilo a zbytocne. Nic nebov vsetko bude ok. V TN su velmi dobry odbornici ;) chodila som tam ako na noty 😀
Chcem sa este vsetkych spytat ako ste riesili nejake kupaliska ? Mame zaplateny uz wellnes pobyt a neviem teraz sa akosi bojim ist niekam kupat 😞
No bola som v TN na vysetreni zatial mi doktor nic nepovedal musim cakat 3 tyzdne na vysledky 😔
@lenka1721 prosim ta ty si sa vzdy hned dozvedela vysledky ved uz tam volam 2 dni a iba si ma prehadzuju po telefone a dnes ma len objednali o dalsich 6 tyzdnov s tym ze mi nemoze nic povedat ze to az doktor na tej kontrole 😠 ako som dost nastvana sak toto ma co zas znamenat este ze idem zajtra na kontrolu k svojej dr uvidim co mi ona povie
Toto je ale pristup sak mali povedat nech sa zastavim alebo co a nie takto 🤨
No dnes som bola u mojej dr a ta pozerala ten papier a hned sa nastvala lebo ze robili len obycajnu cytologiu tu istu co robila aj ona ze naco to opakovali ze preco nerobili biopsiu lebo sme teda na tom istom a aj tam skusala volat len sa nedovolala tak budeme cakat zas na dalsiu kontrolu o 6 tyzdnov 😞 no snad to ozaj nebude nic hrozne ked s tym neponahlaju a inak dnes sme videli pipika tak k dcerke pribudne chlapcek 🥰
Ahojte. Ja prave prechadzam niecim podobnym - som v 8tt, pred tromi tyzdnami som bola prvykrat na kontrole u gyn a rovno mi zobral aj cytologiu, lebo vraj sa to na zaciatku tehotenstva robieva. Inak mi ju robili naposledy v juli 2018, t.j. pred 7 mesiacmi a tam vyslo vsetko OK. No tentokrat sa v cytologii objavili zmeny (ASC-H) a isla som teda na kolposkopiu, aby sa na mna doktor pozrel blizsie. Sam doktor povedal, ze je to zvlastne, ze sa mi to za par mesiacov takto zmenilo. Ked sa na mna pozrel cez kolposkop, povedal ze to vyzera dost zle - javilo sa mu to az na HSIL, t.j. stredne tazka az tazka dysplazia a predrakovinove zmeny buniek... a poslal ma na biopsiu na onko gyndu :( uplne ma rozklepalo od strachu... Jedno z jeho vysvetleni, ktore mi povedal je ze to moze byt iba nejaka metaplazia, ktora vraj nie je nebezpecna len vyzera rovnako a imituje dysplaziu, a on to nevie z kolposkopie rozlisit. Pritomnost metaplazie bola uvedena aj vo vysledku tej cytologie co v labaku vysla ASC-H, takze logiku by to davalo, aj ked inak tej metaplazii moc nerozumiem... no vraj su to tiez nejake bunkove zmeny. Takze po vikende idem na biopsiu, ktora to rozlisi - vraj to bude vyzva, pretoze doktor netusi, ako mi budu zastavovat v tehotenstve krvacanie :( absolvovali ste niektora v tehu biopsiu? A druha otazka, ktora ma teraz najviac trapi - je mozne ze to tak rychlo postupuje? V juli nic, na zaciatku marca z labakov ASC-H a na konci marca z kolposkopie uz HSIL? HPV test mi v tom juli vysiel negativny, teraz este nebol vysledok...

V tehu som mala tiež také výsledky a po pôrode všetko negatívne, aj po roku na ďalšej preventívnej