Predrakovinové zmeny na krčku maternice
Ahojte, som v 13. tyzdni tehotenstva a zistili mi, ze mam HSIL, CIN 2. Doktor navrhol pockat do porodu a sestonedelia a hned ist na konizaciu. Ze uz ani nie je potrebne robit dalsiu kolposkopiu a biopsiu. Co mi teda pride divne, lebo o 8-9 mesiacov mozu byt vysledky ine a mozno sa to vplyvom tehotenstva zlepsi. Mozno aj zhorsi, neviem. Nemate s tym niekto skusenost? Nestalo sa vam niektorej, ze po sestonedeli ste zrazu mali CIN 3 alebo sa to pripadne zlepsilo na CIN1?
@derdia dobry den,citam si fora caka ma konizacia,biopsiu mi doktorka uz nechce robit naposledy som mala v novembri robenu a pred mesiacom mi robili cytologiu ktora vysla hsil cin 2 a cin 3,posiela ma rovno na konizaciu,podla nej biopsia nemusi ukazat pozitivna a problem moze byt ze je hlbsie v krcku problem preto ta zla cytologia stale,ake ste mali prosim vas vy vydledky cytologie kedze ste mala len zapal silny,mne zapal vyvratila hneď ze to nebude zapal,ze to by neboli take zle vysledky cyto,dakujem a pekny den
@alzbetkacicka mne to vyslo tiez tusim tak. Hrozne som sa zlakla. Ale mne robil nejaky KNIPS stikal tkanivo na biopsiu a to vyslo, ze tie bunky su len zapalovo poskodene... Ale ten ster ma priserne bolel... To bolo hrozne. Ale chodim pravidelne a klop klop zatial dobre. Priecil ma atb, ja som mala ureoplazmu.
@alzbetkacicka ja som to tiez tak mala. sla som rovno na konizaciu bez biopsie, a nakoniec zistili ze som nemala dysplaziu.
@sulky v pondelok sa mam ist objednat na operaciu a teraz neviem,ale zase riskovat a neist a mozem byt iny pripad ako vy a dostanem rakovinu tak to asi netreba riskovat
@derdia mne z biopsie v novembri vyšlo len ze je to negativne ale podla kolposkopie doktorka povedala ze na zapal to vobec nevyzera teda
@sulky a ja to uz mam rok a len sa to zhoršuje ,podla mna uz je zbytocnr cakat ze sa to samo vyriesi
@alzbetkacicka tak to je uz len uzasne...ved chod nezavazne k druhemu doktorovi ked ai to aj zaplatis ako samoplatca... Urcite si nedaj robit nieco co netreba... Len za to, ze pani dr. Sa to nepaci...
@alzbetkacicka a tu ureoplazmu mi vykultivovali... Ked mi robili ster.
@derdia
To by mi zo steru zietili keby to mam nie?
@alzbetkacicka jasne ze hej na mikrobiologii.. To je iny ster ako ster na rakoivnu krcka maternice... To je ster z posvy
@alzbetkacicka ja sa do toho nevyznam... Mozno beru aj take zle velmi zle tkanivo prec aby sa nezvrhlo. Takze chod radsej teda. To ma teraz napadlo.
@derdia a robia to automaticky ten ster na tu ueroplazmu ci co?alebo si to musi pacienka vyziadat?
@derdia no musim ist aby sa to nezvrtlo,uz nemma naco cakat,uz mam predrakovimove stadium tazku displaciu a potom je uz len rakovina
@sulky inac baby ja nemam ziadne priznaky,ziadne problemy proste nic lrn zlu cytologiu,teda nie zlu ale hroznu
@alzbetkacicka tak doveruj lekarom... Ja uz sa trosku stracam v tom🤦♀️😏
@derdia nedoverujem ani im ale riskovať nechcem radsej nech odrezu z krcka ,jedno dieta už mam tak aspom ze tak,keby aj druhe nebolo tak sa nezblaznim
@alzbetkacicka okiiii jasnacka prajem vseeetko dobre. Ale mohla by si ist aj za inym dr. Akolo 8 eur je vysetrenie tusim... A zhodnotil by ti krcok niekto iny..
@derdia idem este jednej gynekologicke odporucil mi ju moj gynekolog,mam sa u nej objednat na konzultaciu a ona ma este vysetri
@alzbetkacicka no tak super a potom uz sprav ako povedia.
@alzbetkacicka ja som po porode mala konizaciu robenu a rok nato som rodila znova ;)
@derdia bola som u onkogynekologa a on mi chce robit este biopsiu ale az po lete ,ze vraj to neponahla a podla toho sa uvidi co bude dalej a este mi povedal ze ak do vtedy otehotniem tak potom biopsia az o 9 mesiacov🤷♀️🤦♀️tak teraz neviem,chceme druhe babo ale bojim sa otehotniet teraz
@alzbetkacicka no vidis tak doveruj a ucili sme sa ze tehotenstvo dokaze tie veci uplne opravit alebo zastavit. Takze sa neboj. A doveruj jej. Ma pravdu.

@lenka1721 jeej ďakujem a to ti robili pri pôrode tu konizaciu ci až potom?