icon

Preeklampsia a vaše skúsenosti s ňou

makmitka33
11. nov 2011

Milé Mamičky a nastávajúce Mamičky, včera nám diagnostikovali preeklampsiu. Som v 35 tt a ak môžete, napíšte mi akú máte skúsenosť a ako to ovplyvnilo Váš život a život Vášho Drobčeka.
Vopred Vám ĎAKUJEM ZA KAŽDÚ RADU A SKÚSENOSŤ!!!!

brudra
15. nov 2011

@jika80 určite zavolaj doktorovi, ja si teraz tiež musím merať tlak a vravel mi že ak budem mať 150/100 mám prísť okamžite do nemocnice ☹

makmitka33
autor
16. nov 2011

@brudra ak bude 150/100? a meriaš si s akým tlakomerom, lebo vraj tie domáce digitálne merajú výšší

brudra
16. nov 2011

@makmitka33 no meriam si s takým domácim digitálnym tlakomerom na ruku ,,sanitas,, ja mám práve že pocit že merajú menej ako tie čo majú v nemocnici. V nemocnici som mala posledne 150/90 už ma tam chceli nechať, no dohodli sme sa že si budem doma merať tlak a doma mávam 110-130/70-80 🙂

katkamyska
16. nov 2011

@lucy56
ahoj chcem sa spýtať na tehot.cukrovku, koľko si mala ked ti robili ten test? ako si sa stravovala?

makmitka33
autor
16. nov 2011

@brudra sranda, mne presne naopak 😉

lucy56
17. nov 2011

@katkamyska no po teste som mala hodnotu 11,9, chcela ma dat doktorka hned na inzulin,ale ja som mala strach si pichat tak som nasadila ozaj prisnu dietu pretoze podla mojej doktorky som mala mat po hodine a pol po jedle do 6,3 a to bolo dost nizke, v tych kritickych tyzdnoch od 30-34 som na ranajky jedla jeden suchy knakebrot a horky caj, desiata tvaroh s dia dzemom 150g, obed cokolvek s cukety , zapekana so syrom, bez priloh sacharidovych , olovrant jogurt a 1 kus ovocia, vecera mozarela s rajcinami, cottage chesse so zeleninou zas bez chleba ale postupne ako sa zvysili tyzdne som si mohla dovolit toho viac, na konci uz aj napr. francuzske zemiaky urcite mnozstvo, maly sa narodil krasny zdravy bez nejakych nasledkou cukrovky s porodnou vahou 3340g

katkamyska
18. nov 2011

@lucy56 joj to si teda mala poriadnu dietu.a nebola si hladná? ja sa snažím tiež troška zdravšie jesť len moc sa to maličkému nepáči 🙂

lucy56
18. nov 2011

@katkamyska bola zo zaciatku strasne a potom som si zvykla,dalo sa to vydrzat, a pre zdravie malinkeho som si opakovala ze musim, kazdy predsa chceme pre deticky to najlepsie ...podla mna ak nemas zdravotne komplikacie co vyzaduju nejake obmedzenie nema zmysel sa nejako zatazovat zdravou stravou,jedz co ti ide na chut, telo najlepsie vie co potrebuje

makmitka33
autor
18. nov 2011

@lucy56 presne, telo si pýta samo 😉

makmitka33
autor
19. nov 2011

dúfam, že to zvládneme, lebo už som neskutočne unavená ☹

jania023
19. nov 2011

Ahoj ja som mala preklampsiu ale v pohode...Jedneho dna mi zavolali nech pridem iba na chvilku do nemcnici ze im nesedia moje vysledky mocu...tak som tam sla len z penazenkou v ruke a oblecena v teplakoch,sla som taxikom tak v pohode 😀 Domov ma uz nepustili a osatla som tam 4 tyzdne,kazdy den mi predpovedali porod a to som bola iba 32tt.Problem bol v tom ze mala bola drobna tak ju nechceli tahat,strasne mi stupol tlak a aj vela proteinov v moci..cikala som vylucne do false a na zachod som mohla zabudnut,neprijemna skusenost 😒 Ked som prisla do nemocky tak som mala proteiny v moci 1,2mg a v den porodu uz skoro 13mg co sa bali ze dostanem otravu krvy tak sup na salu a cisarak..tlak som mala 210/185 takze preto cisarak vraj by som nevydrzala porod klasicky a malinka tiez nie,Podla utz mala vazila 2kg a ked sa naerodila v 37tt tak mala iba 1600g tak sa dobre splietli..Inac ja ma tlak 80/60 cely zivot a ten rozdiel co som lala pred porodom som ani nejak necitila-asi to bolo stresom lebo sa to nejak vsetko zvrtlo-do 2 hodin rozhodnutie o porode,prichod manzela a porod tak asi taka moja skusenost.Ale som rada ze to dopadlo v poriadku,je to zakerna choroba,najhorsie je ze o nej ani nevies pokial ti to doky nepovie 😠

makmitka33
autor
19. nov 2011

@jania023 ja mám hodnotu bielkovín 1,89 a aj tak nás ešte pustili domov, no a to stále zbieranie moču je otrasné ☹ . Teším sa s tebou, že všetko dobre dopadlo 🙂 . Bojím sa o Malého, aby mu to nejako neublížilo, len aby bol zdravý, iné mi už v hlave ani nehučí 😉

jania023
19. nov 2011

@makmitka33 neboj ty si uz za vodou ja som natom boal horsie..tu vo svajci kde zijem odrodia zenu do 24hod po zisteni chorobi...to iba mna nechali lebo mala mala malu vahu inac by ma uz odrodili...pre dieta to nieje nebezpecneto iba pre teba 😉

makmitka33
autor
19. nov 2011

@jania023 mne záleží hlavne na tom drobcovi a váhu má vraj 2700 gramov 🙂

jania023
19. nov 2011

@makmitka33 no super tak sa nemusis bat 😉

makmitka33
autor
19. nov 2011

@jania023 dík za podporu 🙂

elienka
19. nov 2011

@makmitka33 no to má super váhu, moja mala toľko keď sa narodila, posledné sono mi robili cca 4 dni pred cisarákom a odhad bol 2680g. A nebola ani v inkubátore, išli sme normálne domov na 7my deň po cisaráku ako štandardne sa chodí

makmitka33
autor
20. nov 2011

@elienka a narodila sa v termíne alebo o čo skôr?

elienka
20. nov 2011

@makmitka33 bola narodená podľa lekárov 37+0 tt a podľa mňa 36+4, takže 3 týždne skôr, takže ty ešte týždeň a si na tom rovnako. Poznám minimálne 3 baby čo sa im narodilo bábätko o 3t skôr a všetky v poho išli domov ako ostatné rodičky.

makmitka33
autor
20. nov 2011

tak to ste mali dobré 🙂
@elienka 🙂

genialna
20. nov 2011

@makmitka33 ahoj.. hlavne sa nicoho nebooooj.. dobre to dopadne.. Len vela oddychuj, nenamahaj sa a meraj si tlak.. Aj my sme si presli preeklampsiou. Diagnostikovali mi ju cca v 34 tt. Tiez z nicoho nic.. Jedno pekne rano som prisla k Dr. a sestricka ze nejako sa mi ukazala bielkovina v moci, do toho mi odmerala tlak - 150/90. Apelovala som tym, ze to bude bielymi plastami.. No preventivne som mala prist na dalsi den na krv, no ta to uz len potvrdila.. 😒 Dr. mi nakazal si kazde dve hodiny merat tlak a ten si zapisovat. Ak by stupol ten spodny na 100, okamzite som mu mala volat. No dalsie kontroly boli len horsie a horsie.. Na ultrazvuk a kontrolu som chodila kazdy druhy den.. Mala bola ale uplne v poriadku a krasne priberala. Len ten tlak... Den pred stedrym dnom som bola opat na kontrole tlak zase hranicny.. Sestricka vtedy presvedcila lekara, nech ma na vianoce nehospitalizuje, nech to este skusime doma s meranim tlaku.. Tak aj bolo.. Ale kazdy vecer som musela lekarovi volat a precitat mu vsetky namerane tlaky pocas dna.. Uz som na to mala notes.. 😀 Nakoniec ale vsetko dobre dopadlo... Na novy rok som dostala kontrakcie a mala sa nam narodila spontannym porodom 3 tyzdne pred terminom bez akychkolvek komplikacii s "modelkovskymi" mierami 4970/49. Riadny pucko.. 😀
Tak sa neboj... vidis.. dalsi priklad kedy vsetko dobre dopadlo aj napriek preeklampsii. 🙂

genialna
20. nov 2011

jeeeeje, preklep.. nie 4970/49, ale 3970/49... 😀 😀 😀

makmitka33
autor
21. nov 2011

@genialna Blahoželám , vy ste šťastní a verím, že aj teraz pri druhom Vám všetko dobre dopadne 🙂

genialna
21. nov 2011

@makmitka33 dakujeme.. a nie len nam.. aj vam vsetko dobre dopadne.. 😉
..je ale pravda, ze ja s preeklampsiou uz pocitam aj pri tomto tehu.. Dr. mi povedal, ze je velky predpoklad ze ju budem mat aj teraz.. 😒

makmitka33
autor
21. nov 2011

@genialna dúfam, a prajem ti, aby si nemala 🙂

makmitka33
autor
21. nov 2011

to je strašné, stále sa viac a viac bojím ☹ ....nechápem ☹

makmitka33
autor
22. nov 2011

to čo je za svet? Na čo platíme odvody a všetko, keď už ani zdravotníctvo nefunguje 😠

makmitka33
autor
23. nov 2011

A máme to zrátané, náš Drobček má 3270 g a aby nestačilo, ak do pondelka neporodím, tak ideme od pondelka ležať a ak do 5.12. sa Drobček nevypýta von, tak mu pomôžu...začínam mať trému a strach 🙂 . Mamičky, aj ťažké tehotenstvo a veľké problémy stoja za Lásku a kopančeky Vášho Drobčeka. Som zvedavá na neho o 12 dní by som ho už mala aj držať v náručí 🙂 !!!! Len aby bol zdravučký, Bože prosím 🙂

elienka
23. nov 2011

tak držím palce, len neviek k čomu, či aby si do pondelka porodila, či aby si až do toho 5.12. vydržala, každopádne držím palce, nech všetko dobre dopade, a potom sa ozvy ako to dopadlo

makmitka33
autor
23. nov 2011

@elienka ďakujem!!!! Najlepšie 5.12., aby bol viac donosený 🙂 a určite sa ozvem 😉