Prerušenie tehotenstva
Ahojte,
nedávno som sem písala a pýtala si radu ohľadom tehotenstva, nakoniec som sa dočkala tej radostnej správy a gynekologička mi potvrdila tehotenstvo (6t + 3d).
Žiaľ v piatok ma začali bolieť križe, keďže som nikdy predtým nebola tehotna pripisovala som to tomu, že to tak ma byť. V nedeľu večer som mala slabý ružový vytok, postupne miestami až do hneda. Dnes som išla pre istotu ku gynekologičke a žiaľ mi povedala, že malinkemu prestalo biť srdiečko a že prestalo rasť. Doktorka mi navrhla, aby som tyždeň počkala na samovoľný potrat, že je to pre telo a maternicu lepšie, v tom šoku som len plakala a prestala ju vnimať… nemam žiadne krče, vytok ani bolesti, ako keby sa nič nedialo. Mate s tým niekto skusenosti? Nebolo by lepšie isť predsa len na čistenie. Citim sa veľmi bezradna a neviem čo by bolo lepšie, neviem či zvladnem čakať dokedy malinke odide same….Slovami neviem opisať ako velmi ma to boli…
Ďakujem za rady
@kirsten19 určite je lepšie aj pre telo, ak sa vyčistí samo. Kamoška takto potratila cez víkend, mala ísť na kyret ak sa nevycisti a lekárka zhodnotila že telo sa jej krásne samo za pár dní vyčistili a nepodstúpila nič, hneď na to otehotnela s dobrým koncom
@kirsten19 mrzi ma tvoja strata. Ja som bola na kyrete , uz som mala neznesitelne bolesti. Aj pri samovolnom aj pri kyrete sa moze stat ze nieco este ostane a musis ist na docistenie. Pri samovolnom preto ze je to "neriadene" pri kyrete preto ze uz to chvalabohu nie je ako za sociku ze ti vyskrabu maternicu az na kost, snazia sa co najjemnejsie a vziat len to nutne. Pre mna bol kyret psychicky lepsou volbou, hned som to uzavrela necaka som este tyzden. A mohla som sa sustredit na dalsi uzlik. Ten si teraz vo mne spokojne kopka ❤
@kirsten19 ahoj,mrzi ma tvoja strata,sama som nou viackrat presla a raz z toho som bola na kyret. Kazdopadne ja som citila ze chcem aby to prebehlo spontanne,vzdy to prislo tak do tyzdna,iba raz som cakala skoro vyse mesiaca,to uz bol masaker,ale dobre to dopadlo. A na ten kyret som isla lebo som raz velmi silno krvacala,uz to bol cca 13tt a to som zase citila ze bude takto lepsie. Takze urob ako ti hlava kaze,mne aj kyret urobili jemne,velmi pekne,cyklus nabehol opat o 27 dni,nemam s tym zlu skusenot.
@kirsten19 ak môžem poradiť, počkaj na spontánne vyčistenie, väčšinou keď sa žena vnútorne rozlúči, vtedy k tomu príde. Pila som alchemilku. Čakala mesiac, v žiadnom prípade som nechcela ist na kyret a gyn. mi povedala, ze este ani jednu ženu neposlala na kyret a sama sa vyčistila. Vraj starší gyn posielajú na kyret automaticky.... MA som mala v 7tt a o 4 mesiace som opäť otehotnela.
Ďakujem vám naozaj všetkým za rady. Tak isto ako vás, tak aj mňa mrzí vaša strata, keď čitam vaše pribehy, dáva mi to nádej, že raz budem mať aj ja babätko…teraz to tak moc bolí, ja len dufam, že sa s tým budem vedieť vysporiadať, v mojom okoli je teraz velky babyboom a to mi tiež moc neprospieva….chcem sa ešte spýtať či ste podporili samovoľne čistenie nejakym pohybom alebo ste len oddychovali ja som pomaly v 10 t, neviem či bude chcieť doktorka čakať dlhšie ako tyždeň…možno len verim, že to ešte môže byť inak a že mi doktorka povie niečo ine, ale tak to nebude….
@kirsten19 to ti neviem poradit ale este ti chcem povedat ze je to castejsie ako si myslime. Verim ze sa ti co chvila podari opat vidiet // a uspesne aj donosit babo. Mne sa to podarilo o 4 mesiace po. Viem ako to neznesitelne boli ale chcem ta povzbudit ze bude lepsie ❤
@selena_luna Ďakujem za povzbudive slova, určite chcem dať tomu nejaky čas a hlavne sa dať do poriadku najskôr
@kirsten19 pila som caj z alchemilky az po dalsiu ms. Podla mna to pomahalo. A neboj babo bude,ja mam dve zdrave krasne dcery,treba len bojovat. Aj v mojom okoli tehotne zeny,dokonca blizka kamaratka,spolu sme mali termin,ale proste osud to chcel inak. Vsetko pride a bude to tak dobre 💕
@kirsten19 mrzí ma to.. Tiež som si tým bohužiaľ prešla.. Na kyret som nešla.. Po potrate prišla jedna menštruácia a ja som opäť otehotnela.. Už mi doma buva skoro 4 mesačná princezná.. Držím palčeky.. Poplac si lebo viem ze to boli.. Ja som si tiež veľmi poplakala a priala to tak ze asi to tak malo byt..
@mattkapd ďakujem. Ja sa s tým snažím nejako vyrovnať, plačem, potom tiež si hovorim, že takto to malo byť a tak nejako sa povzbudzujem, aby mi bolo lepšie….chcem sa spýtať k tomu čieteniu, keď sa telo vyčisti same, potom treba isť vždy do nemocnice na dočistenie? Vôbec tomu nerozumiem a zabudla som sa v tom strese gynekologičky aj pytať
@kirsten19 ano to je ok. Pocas tohto tyzdna caka ze sa moze spusrit samovolny potrat, to zistis. Ked nie tak potom dr. Zhodnoti situaciu a moze ti pichnut vyvolavacku.

@kirsten19 ahoj, veľmi ma mrzí čo sa ti stalo, úplne viem ako sa cítiš a ako to bolí, zažila som to aj ja…. :( mna Dr hneď poslala na kyretaz, mala som trochu inú situáciu, ten “Vak” som mala v maternici a plod mimo maternice, čiže ja som musela ísť hneď… ale tiež viem že zvyknú čakať ženy kým plod sám odišiel :( ja by som tiež čakať nevedela… a poznám dievčatá čo čakali a aj tak museli ísť ešte na docistenie na kyret… samozrejme je to rozhodnutie na tebe, ale ja osobne by som tiež nečakala aj keby mam tu možnosť. Niektoré ale tvrdia, že kyret je veľký zásah do tela a preto čakajú.