icon

Prerušenie tehotenstva v 23. týždni zo zdravotných dôvodov dieťaťa

niki89
16. jan 2015

Ahojte, chcem sa spytat ci niekto ma skusenost s tym, ze musela ist na prerusenie dietatka zo zdravotnych dovodou maleho. Mne dnes zitili, ze malemu nefunguje jedna oblicka ma problem s bruskom a razstep, mozno aj deformaciu kosticky koli tomu na hlavicke.. Na genetike mi bolo povedane ze este 2 vysetrenie a potom nech sa rozhodnem ci prerusim alebo nie. Moja stara mama bola zdravotnou sestrou na novorodeneckom a neurologii velmi vela rokov, hovorila ze taketo deticky maju velmi maju sancu prezit viac ako 2r. Ja som sa uz rozhodla, ist na prerusenie ak sa vsetko potvrdi, len neviem co presne mi urobia, chcem sa opytat ci niekto to uz zazil, pripadne ak niekto vie ako to chodi na kramaroch. Dakujem

mimi1988
11. aug 2015

@11riki60 aj ja som mala amniocentezu v poriadku ale testy krvy a rntg ukazovali zle vysledky...

11riki60
11. aug 2015

@mimi1988 hmm tak to si ma nepotesila ,stale verime ze bude vsetko ,v poriadku

chlapcek2015
11. aug 2015

@mimi1988 dakujem moc snazim sa otehotniet ale stale myslim na mojho anjelika.

chlapcek2015
11. aug 2015

@mimi1988 dakujem moc snazim sa otehotniet ale stale myslim na mojho anjelika.
@11riki60 moje malicke nemalo ani jednu oblicku funkcnu nemalo vyvinuty mocovy mechur.Amniocentezu som neabsolvovala lebo mne nedavali ani malicku sancu na zdrave dieta.

alk05
12. aug 2015

@chlapcek2015 ved si isla na potrat nie?

alk05
12. aug 2015

@bonaqa2013 znovu aby sa tesili z babatka?? Ved to nie je tovar ze si vybrame v obchode ze napr pokazenu rajcinu nechceme alebo ju zahodime do kosa lebo sa coskoro pokazi ved no a co neskor si mozeme znovu skusit kupit dalsiu....ja by som takym zenam co sli na potrat dopriala aby uz dalsie deti mat nemohli....

heni79
12. aug 2015

@alk05
Koľká zloba a agresivita ide z tvojich príspevkov.

alk05
12. aug 2015

@heni79 ano mas pravdu....nozik sa mi otvara vo vrecku pri slovnom spojeni potrat a matka suhlasila.....

11riki60
12. aug 2015

@chlapcek2015 ale malo sancu prezit?

bonaqa2013
12. aug 2015

@alk05 vieš aj palica má konce. Vieš čo je to starostlivosť o postihnuté dieťa? Čo to pre rodičov znamená? Údel na celý život. A ťažký údel. My máme 4 deti, a posledná dcéra má obrovské zdrav. problémy. Stačí ak poviem, že má 5,5 roka, nerozpráva, nosí plienky.... Nikde ju do MŠ nechcú - špec. MŠ v MT zrušili, najbl. je 30 km ..... proste rodičia majú problémy aj po finančnej stránke, aj psych. Všetko je zlé, zlé, a ešte raz zlé.....A to ešte keď si predstavíme čo bude o takých 15 - 20 rokov? pre rodiča je to ťažké, pretože chce aby jeho dieťa bolo samostatné v dospelosti a ale nie vždy to ide.....

martinka13
12. aug 2015

Ja som to absolvovala. Mala nemala vyvinutý mozog. Bola som v 23 TT. Jednoznačne doporučujem mudr. Grochala v Martine pred tak závažným rozhodnutím. U nás bola šanca na donesie a prežitie podľa neho nulová. Je veľký odborník s ľudským srdcom. Veľa šťastia. Inak bol to normálny pôrod. Horšie sa zotavovala psychika.

alk05
Odpoveď bola odstránená
bonaqa2013
12. aug 2015

@alk05 o zabití nikto nič nehovorí, ale ak maminke lekári povedia, že dieťatko v brušku nie je v poriadku, tak sa isto zľaknú a nevedia si to predstaviť starať sa o postih. dieťa. My ms emali všetko vždy OK a aj tak sa situácia zvrtla asi keď mala 3 mesiace. ostali nám len oči pre plač. Kto nezažil ,nevie čo to je zúfalstvo. Takže ja sa nikomu a ničomu nečudujem.....

martinka13
12. aug 2015

Bola by som rada keby v takýchto diskusiách prispievali ženy, ktoré si prešli niečím podobným. Som veriaca a vždy som vravela ze ja by som nikdy....až kým mi nedali na výber čakať kým možno umriem na otravu krvi alebo ukončim tehotenstvo. Dieťa bez mozgu logicky žiť nemôže. Takže nikdy už nevravím nikdy a tiež nevravím "ja na tvojom mieste... " Lebo nik nie je na mieste toho druhého a nemôže vedieť ako by sa reálne v danej chvíli zachoval. Ja som AMC odmietla, hrozil nám totiž Down. Ale nakoniec to bolo niečo iné.

alk05
12. aug 2015

@bonaqa2013 lenze ja som to tiez zazila...syn mi ale zial zomrel a aj preto sa cudujem zenam ktore maju na vyber, ze to dieta proste daju zabit....ja som robila vsetko pre to aby zil

alk05
12. aug 2015

@martinka13 dietatko nemalo vyvinuty mozog a ty si preco mala otravu krvi? zomrelo ti v brusku?

silvike
12. aug 2015

@sylviasz
Uplny suhlas..... :( Kam to spejeme ?

martinka13
12. aug 2015

@alk05 nie nemala. Len mi povedali ze môžem čakať kým umrie a potom ho porodiť. Bola to otázka dní.

alk05
12. aug 2015

@martinka13 tak prepac ale myslela som ze ti realne nieco hrozilo....potom sa mi tvoje konanie nepaci hoci ta moj nazor nemusi zaujimat

martinka13
12. aug 2015

@alk05 nuž súdiť má bude niekto iný, nie Ty.

chlapcek2015
13. aug 2015

@11riki60 nemalo ani malicku sancu.Hned po porode by zomrelo.Bez obliciek sa neda prezit.

alk05
13. aug 2015

@martinka13 nesudim len vyjadrujem nazor....

alk05
13. aug 2015

@martinka13 a kto ta bude sudit prosim ta??

alk05
13. aug 2015

@chlapcek2015 moj mal to iste....ale nezabila som ho....nechala som aby odisiel ked pride jeho cas a dala mu moznost existovat tolko kolko bude moct....

sardinka333
13. aug 2015

@alk05 prosím ťa ty čo furt riešiš nejake zabitie a potraty u íných žien?? a praješ im aby už nemali deti? je to pripad od pripadu - tu pišu ženy čo deti mali defekty nezlučitelné so životom...anencefalia a pod. To dieťa by zomrelo po porode na 100%. Tam neni šanca a život a ta žena ani nemá žiadnu možnosť ten život predlžiť a ovplyvniť. A ja osobne taku ženu ,,sudim,, inak ako ženu čo roztahuje nohy po diskotekach a interupciu berie ako antikoncepciu. To že ty si sa rozhodla tak ako si sa rozhodla z teba nerobí ,,lepšieho človeka,, lebo tak mi to pride že sa tu nejako nadraduješ nad ženy, ktoré sa rozhodli pri závažných defektoch ukončit tehotnost. Prečo sa tak rozhodli je ich vec. Nie každý dokaze citiť pohyby v bruchu, porodiť a pozerat sa na smrt svojho dieťaťa.
Ty sa vážne daj liečiť lebo ti z toho čo sa ti stalo prepina...

Teraz v česku je taký pripad...dieťatko sa narodilo s defektom od nahradnej matky a biologický rodičia ho odmietli!!! To je hnus a svinstvo...ludia sa hraju na Boha a z dieťaťa je tovar.
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/3365...

lulecko2311
13. aug 2015

@alk05
Ja Sa nerada zapajam do takychto diskusii. No co to Tu TY prosim ta pises???????? Sa daj zavriet Na psychiatriu... Tie zeny nemali Na vyber. Bud by im dieta hned zomrelo po porode alebo Este v brusku a hrozilo by krvacanie a smrt aj matke...
Ako mozes priat nemat deti zenam, ktore prisli o svoje deti kvoli zdravotnym problemom (bez mozgu a oboch obliciek napriklad Sa bohuzial zit neda)... Sa spamataj!!!!!

sardinka333
13. aug 2015

Prečítajte si čo sa stalo tejto žene!!!! To čo dokazala..klobuk dole. Ja by som to nedokazala.
Dnes je už zdravá...len ten članok o to som nenašla.

http://zivot.cas.sk/clanok/4568/vsade-vidi-spinu

lulecko2311
13. aug 2015

@niki89
@chlapcek2015
Baby, je mi to hrozne luto... Drzim Vam palce a vela sil do buducnosti... 😘

marcelatt
13. aug 2015

poznam takyto podobny pripad...maminka sa rozhodla pre prerusenie, lebo babetko malo velmi vela poskodeni...maminku uspali, nedali jej vyvolavacku, nezazila porod ... spravili jej cisarsky rez a bolo po vsetkom...do pol roka otehotnela a teraz ma uz velkeho zdraveho chlapceka...len tolko mozem poradit

alk05
13. aug 2015

@sardinka333 kazdy kto nedovoli zabit ineho cloveka je lepsi clovek ano....som....s tym prianim zlych veci niekomu inemu ta nechapem....a svoj nazor nezmenim....snad bude takych zien menej a menej co dokazu dat suhlas na zabitie dietatka....a ano je to zabitie a vrazda....nic ineho....ale pre svoje vnutorne svedomie si to kazdy moze nazvat ako chce