icon

Prieduškový kašeľ v 9. týždni tehotenstva

1. mar 2025

Ahojte dámy, idem vás poprosiť o radu, čo by ste mi odporučili na tento kašel. Chytí má to zväčša k večeru a trvá to už mesiac. Bola som aj u dr, povedala, že mi nemá čo predpísať . Takze som už využívala 2x stopkasel a 1x stodal… a nič nepomaha .. už som fakt zúfalá .. stále pijem aj čaje , citrón med zázvor .. neviem sa z toho vyhrabať .. ďakujem za rady

kiki68
1. mar 2025

Ani mi nehovor, ja od 20tt bojujem, po 3 tyzdnoch je lepsie. Pytaj sa k plucnemu za mna. Mna islo porazit, strasne som sa bala, ze to tam dole rupne a bude po vsetkom. Mne dsli 2x atb, potom acetylhexal, ten islandsky machovy sirup a prospan. No hroza

autor
1. mar 2025

@kiki68 jemine kiki.. tak to má mrzí… s takým veľkým bruškom to kaslanie nie je asi žiadna sranda .. už ja teraz si ho vždy chytím, keď kašlem, nakoľko mám pocit, že mi praskne maternica niekedy … obvodná mi vzala len krv, či náhodou nemám nejaké tie chlamýdie pľúcne.. tak to mám čisté .. nevyšli mi .. asi preto mi nechce dať antb, lebo som len v prvom trimestri .. ale toto je horor .. už je to fakt otravne aj pre mna.. v noci sa s mužom budime na moje záchvaty .. už má asi fakt aj pľúca bolia z toho kašľa .. no skúsim sa objednať na pľúcne, len rozmýšľam, ako by mi vedeli tam pomôcť .

dadka1997
1. mar 2025

Ja som bola skoro celu tehu chorá, a pomohlo až keď sa vonku oteplilo,potom som to chytila znovu okolo 20tt to uz mi dr dala aj zinnat atb mala som aj crp zvýšený, inak crp ti brali? Lebo horšie je v tehu keď je zapal ako antibotika a zinnat môžu aj tehotne

autor
1. mar 2025

@dadka1997 Viesco Dadka… brala mi krv na tieto pliagy a plus aj preventívnu . Čo vswtko tam bolo zaškrtnute, priznám sa, neviem. Neviem, či aj crp spadá pod preventívnu.

dadka1997
1. mar 2025

Crp sa berie zvlášť a rovno v ordinacii to davaju do takeho stroja, tam sa da zistit ci ide o bateriu alebo virus.. a nepali ta zaha? Aj to sposobuje kasel, alebo alergie, už dáke stromy začínaju kvitnúť.. alebo máš sucho v krku, teda ak by to nebolo z choroby, ale mesiac to je dlho, skús inhalovat par dni vincentku možno pomôže

kiki68
1. mar 2025

Mne dal atb a moc to nezabralo, iba ze nemam zapal pluc. Mne zacalo totiz vsetko hnisat a vysoke crp

katica312
2. mar 2025

Za vyskúšanie možno stojí cibulovo majorankovy čaj s medom a citronom. Teraz som ho skusila pri dcere v piatok prekaslala doslova cely den vecer ani nehovorim uz som bola zufala a rozhodnuta ist aj na.pohotovost suseda mi poradila toto. Dnes okrem ranneho vykaslania zakaslala cez den mozno 10 krat co je nic a dufam ze sa to bude len zlepsovat. Takze ak chceš skús toto.

autor
3. mar 2025

@katica312 ďakujem za radu, vyskúšam

autor
3. mar 2025

@dadka1997 ani záha, ani alergia veru :( skúsim ju poprosiť o to crp teda ešte. Ďakujem za radu