Príšerná bolesť zubu v 12. týždni
Ahojte chem sa spytat som 12+6tt a strasne ma zacal boliet zub... moj lekár mi povedal ze je lepšie to teraz vydržať a že po porode mi ho vytrhne,ze aby sa nahodou nieco nestalo, ale je to dost dlha doba do porodu a naozaj ma to boli.Nechcem ublížiť babetku a tak sa pytam neviete o nejakom tom domacom liecidle na bolest zubov??? Ďakujem
A ešte sa chcem spýtať ako to vlastne je, môže mi teraz trhať zub alebo nie... vlastne jedna sa hlane o injekciu a o to aby to neuskodilo babu ??
@fruits mne sa postoj tvojho zubara nepozdava. Pokial viem, tak zuby sa v tehotenstve trhaju, pokial je to nutne a takisto sa pouziva lokalna anesteza. To mas akoze este 27 tyzdnov vydrzat? Ujo je v poriadku? Na bolest zuba zaberaju prirodne lieciva na chvilu, akurat tak na cas, kym sa dostanes k lekarovi.
citaj aj tu https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/tehotenstvo-a-trhanie-zuba-mozem-dostat-injekciu/
zuby treba aj v tehotenstve opravovať,najmä ak bolia,ak tam máš kaz,či nejaký zápal,môže prejsť do krvi a to potom len bude sranda a strach o dieťa.mimochodom,prečo má asi žena nárok na prehliadku v tehotenstve dvakrát?len aby v prípade problémov lekár povedal,že treba vydržať?a ešte jedna otázka.to ho treba naozaj trhať?dnes sa dajú zuby krásne zachrániť,nehovorím,že vždy,ale už to nie je ako kedysi.ak to necháte tak,tak po tehu je jasné,že bude musieť ísť von,lebo bude zničený až do koreňa.ja by som trvala na ošetrení a po tejto skúsenosti aj na výmene zubára,ale to je už len na tebe
ja pouzivam -roztok Corsodyl 0,1 percent ,cena je 3.04 aspon u nas v lekarni ale je tiez na zapal
Tak, zub sa trhat moze, citala som to vo viacerych diskusiach aj clankoch, ta injekcia babatku by nemala vobec ublizit, tam su zas len sto ludi sto nazorov, ,,,,,
Alebo, ak sa da, nech ti ho zubarka aspon nejak vyvrta,,,,,,,,
Myslim, ze ta injekcia uskodi sto krat menej, ako ten stres a nepohodu co budes prezivat, to na babatko bude posobit dlhodobo
No mna ked bolia zuby,,,, skusam tiez vsetko,,,, pozuj klincek, jemne, nechaj si ho aj na zube, dlhsie, to ti umrtvi, vyplachuj si usta repikom, cesnak pozuj, daj si kludne aj strucik do ucha,,,...
to ja skusam, ebo k zubarovi nejdem, kym nemam usta 5 cm,,, inak, trhat zub by som si normalne sla,,,, lepsie nez sa trapit,,, mozno viac uskodi, co zjes, kdesi, ani o tom nevies, jak jedna injekcia
Chod pekne k zubaroviiiii, a doktorovi ani nevrav, nech si mysli, jaky je super
A kludne mozes aj panadol,, tabletky ale nie su najlepsie riesenie, fakt choad radsej k zubarovi, ak je na vytrhnutie, lepsie to nebude, este daky zapal dostanes, co bude este horsie,,,, inak, mozno napisem kravinu, ale nechapem to, raz som pozerala nieco v telke, zenskej sa narodilo babatko, retardovane, nakoniec zistili, ze najpravdepodobnejsie z toho, zze mala strasne pokazene zuby,yt ,, vlastne ty prehltas take sliny, bakterie, hnis, vsetko zo zubov,,, a to isto neseka dobrotu,,,,,, tiez ti lekari by sa mali shodovat aspon v dacom, to potom mozme robit odborne poradkyne aj my vsetky na koniku za take platy
Tvoj zubar je nejaky divny. Mne pocas tehotenstva zub sice netrhali, ale vrtali a vyberali mi aj nerv s lokalnou anestezou a neuskodilo mi to. To som bola tak v 6.mesiaci. Urcite to treba riesit a nie cakat, ze to bude este horsie.... Este nikdy nikoho neprestal boliet zub len tak nejakou domacou samoliecbou. Porad sa s gynekologom a pripadne zmen zubara. Fakt mam rada lekarov, ktori ked vidia tehotnu pripadne dojciacu zenu, tak ju nechaju trpiet len aby nemuseli rozmyslat ako jej pomoct....
Tiež si myslím, že by ti to mal nejako ošetriť, ak sa ti tam spraví zápal tak to tiež nie je dobré pre tehotné ženy. juuj radšej si to ešte pozisťuj. držím palce.
Lepšie je dať si opraviť, príp. aj vytrhnúť zuby na začiatku tehu, lebo v posledných mesiacoch by bolesť mohla vyvolať aj predčasný pôrod.

Ahoj, mne pomáhal tea tree olej, buď pár kvapiek zriedis s vodou a budeš vyplachovat alebo dáš na gazu a potierat ďasno. Ale toto zaberie iba ak máš zápal.... Na kaz netuším... Jedine zatiaľ opraviť a bez injekcie samozrejme, čo sa určite da zvládnuť.