icon

Príznaky prichádzajúceho potratu

18. máj 2025

Ahojte, teraz by som mala byt v 7.tyzdni tehotenstva. Bohuzial nevyzera to dobre. Lekarka videla na sone len malu bodku a mam velmi nizke HCG. Hned povedala nech sa pripravim na to najhorsie a sance tomu nedava. V piatok rano som zacala slabo spinit, vecer trosku viac (teda iba pri utreti) na vlozke nebolo skoro vobec nic. A dnes ked idem na wc niekedy tam je par kvapiek a niekedy nemam nic. Lekarka povedala nech idem do nemocnice ak by som silno krvacala alebo mala silne bolesti. Ja nemam vobec nic, tehotenske priznaky mam stale. Je toto prebiehajuci potrat? Ako prebiehal u vas? Vsade citam ze zeny mali silne bolesti a velmi krvacali.

deti95060810
18. máj 2025

ani silné krvácanie nie je príznak potratu... osobná skúsenosť.
ale k tvojej otázke - krvácanie, bolesti brucha, a strata tehu príznakov.

barka1
18. máj 2025

Mne sa takto podobne rozbiehal 2 dni. Potom to bolo ovela viac bolavé, aj kontrakcie som mala. Ale ak si v 7tt,tak by ten priebeh nemusel byt tak hrozný. Asi dufas, že nepotracas, nuž, uvidíš.

autor
18. máj 2025
@deti95060810

ani silné krvácanie nie je príznak potratu... osobná skúsenosť.
ale k tvojej otázke - krvácanie, bolesti brucha, a strata tehu príznakov.

@deti95060810 stratila si tehotenske priznaky hned? Hned ako si zacala krvacat?

autor
18. máj 2025
@barka1

Mne sa takto podobne rozbiehal 2 dni. Potom to bolo ovela viac bolavé, aj kontrakcie som mala. Ale ak si v 7tt,tak by ten priebeh nemusel byt tak hrozný. Asi dufas, že nepotracas, nuž, uvidíš.

@barka1 praveze nadeje si uz nerobim 😞😞😞 skor by som to chcela mat co najskor za sebou. To cakanie ma ubija

deti95060810
18. máj 2025

áno... len u mňa sa po čase zastavilo krvácanie . tehu pokračovalo ďálej.

autor
18. máj 2025
@deti95060810

áno... len u mňa sa po čase zastavilo krvácanie . tehu pokračovalo ďálej.

@deti95060810 aj ti prisli na to kvoli comu si krvacala? Mne lekarka na vysetreni v piatok povedala ze to moze byt aj kvoli prechladnutiu. No ked prisli poobede vysledky HCGtestou tak my hned volala ze to bude asi zacinajuci potrat

ankare
18. máj 2025

Držíme palce.

autor
18. máj 2025
@ankare

Držíme palce.

@ankare dakujem ❤️

pl2y
18. máj 2025

Mne sa tiez pomaly rozbiehal potrat..cca utorok/ stredu začalo spinenie a postupne to silnelo a potratila som piatok..bolesti ako pri menstruacii a vacsie kusy cca pár hodín a potom to preslo do normálneho krvácania, ale u mna trvalo až skoro 2 týždne..ja som nešla do nemocnice, chcela som sama doma..cca nejaký 8-9 týžden ( u mna to bolo priblíženie ako keby v termíne menštruácie ako keby sa jedna vynechala a cca v takom termíne ako by bola druha som potratila)..po skončení krvácania som išla na sono k lekárovi skontrolovat, či je všetko čisté alebo treba ísť na docistenie..len ja som nemala žiadne tehotenske príznaky, preto aj keď som išla na prvé vysetrenie k lekárovi som nemala dobrý pocit a on to len potvrdil, plod sa prestal vyvíjať nejak na začiatku v cca 4-5 tyzdni podľa hodnoty hcg

autor
18. máj 2025
@pl2y

Mne sa tiez pomaly rozbiehal potrat..cca utorok/ stredu začalo spinenie a postupne to silnelo a potratila som piatok..bolesti ako pri menstruacii a vacsie kusy cca pár hodín a potom to preslo do normálneho krvácania, ale u mna trvalo až skoro 2 týždne..ja som nešla do nemocnice, chcela som sama doma..cca nejaký 8-9 týžden ( u mna to bolo priblíženie ako keby v termíne menštruácie ako keby sa jedna vynechala a cca v takom termíne ako by bola druha som potratila)..po skončení krvácania som išla na sono k lekárovi skontrolovat, či je všetko čisté alebo treba ísť na docistenie..len ja som nemala žiadne tehotenske príznaky, preto aj keď som išla na prvé vysetrenie k lekárovi som nemala dobrý pocit a on to len potvrdil, plod sa prestal vyvíjať nejak na začiatku v cca 4-5 tyzdni podľa hodnoty hcg

@pl2y ja by som sa tiez chcela vyhnut nemocnici a kyretazi 😞

pl2y
18. máj 2025

Tak to skús nechať na prírodu a my ženy mame silnú intuícii, že keď budeš citit že toto už nie je normálne tak utekať do nemocnice..a potesim ta, my sme presne do 6 mes bez snaženia (dokonca prerusovanou) opäť počali..mala som mat babo 24.12 a budem mat 21.6,čiže za chvíľu…piatok sme sa práve bavili s kamoškami, že skoro nepoznáme zenu, čo by si neprešla jedným potratom a všetky majú zdravé deti..ak to nedopadne dobre treba sa na to pozerat aj raciolne, že niečo nebolo dobre a babo by nebolo zdravé..aspoň tak to mne vysvetlil lekár

lucia11kob
18. máj 2025

V nemocnici sa snažia potrat oddialiť aj keď vedia, že šanca na donosenie je nulová. Ja som sa vytrapila s vyloženými nohami, bez pohnutia v nemocnici a nakoniec som aj tak potratila 😌 držím ti palce 🥰

evcagabi
18. máj 2025
@pl2y

Tak to skús nechať na prírodu a my ženy mame silnú intuícii, že keď budeš citit že toto už nie je normálne tak utekať do nemocnice..a potesim ta, my sme presne do 6 mes bez snaženia (dokonca prerusovanou) opäť počali..mala som mat babo 24.12 a budem mat 21.6,čiže za chvíľu…piatok sme sa práve bavili s kamoškami, že skoro nepoznáme zenu, čo by si neprešla jedným potratom a všetky majú zdravé deti..ak to nedopadne dobre treba sa na to pozerat aj raciolne, že niečo nebolo dobre a babo by nebolo zdravé..aspoň tak to mne vysvetlil lekár

@pl2y ja som to mala rovnako, potrat na konci jula a na konci decembra 2/

dixitka
18. máj 2025

V tomto týždni by to ešte malo byť ako silnejšia menštruácia, no je to individuálne… Môže sa ti to rozbiehať už, ale môže to aj trvať ešte. Ja si tým práve prechádzam tiež, špinenie začalo vo štvrtok večer, najprv hnedé - stará krv, teraz už občas aj červená. No zatiaľ sa to nerozbehlo. Dnes mám silnejšie bolesti v podbrušku, tak snáď sa to spustí, inak pôjdem koncom týždňa na kyretáž :(
No a príznaky, mne na prvej kontrole 9.5. povedali, že to nevyzerá dobre (to som bola 7+4 tt) a 16.5. sa to potvrdilo - no mne sa príznaky pár dní po tej prvej kontrole ešte stupňovali, hlavne nevoľnosti. A potom až akoby začali pomaly ustupovať, no ešte nezmizli úplne.

autor
18. máj 2025
@pl2y

@pl2y prajem vsetko dobre 😊.

Ano aj ja to tak beriem ze radsej teraz na zaciatku ako by to malo prist neskor

autor
18. máj 2025
@dixitka

V tomto týždni by to ešte malo byť ako silnejšia menštruácia, no je to individuálne… Môže sa ti to rozbiehať už, ale môže to aj trvať ešte. Ja si tým práve prechádzam tiež, špinenie začalo vo štvrtok večer, najprv hnedé - stará krv, teraz už občas aj červená. No zatiaľ sa to nerozbehlo. Dnes mám silnejšie bolesti v podbrušku, tak snáď sa to spustí, inak pôjdem koncom týždňa na kyretáž :(
No a príznaky, mne na prvej kontrole 9.5. povedali, že to nevyzerá dobre (to som bola 7+4 tt) a 16.5. sa to potvrdilo - no mne sa príznaky pár dní po tej prvej kontrole ešte stupňovali, hlavne nevoľnosti. A potom až akoby začali pomaly ustupovať, no ešte nezmizli úplne.

@dixitka ja mam ist v utorok k lekarke. Tak uvidim co povie. Ja mam strach ze teraz sa krvacanie zastavilo a poslu ma na kyretaz. Ja by som radsej nech sa sama vycistim

dixitka
18. máj 2025

no ja mám kontrolu vo štvrtok a ak sa dovtedy nevyčistím, tak bude kyretáž. Ja by som sa tiež radšej vyčistila sama, ale zas nechcem už dlhšie čakať, ťahá sa to dlho už a je to stresujúce :(

pl2y
18. máj 2025

Možno si neskôr otehotnela a preto bola nižšia ta hladina hcg, ak ste mali pohlavný styk aj potom ako si myslis, že máš bežne ovulaciu, tak šancu tu je, najmä keď sa zastavilo krvácanie..držím palce

cukroska
18. máj 2025

Dobrá správa by bola,že sa ešte všetko obráti na dobré a zlá, že sa to môže rozbehnúť aj neskôr. Mne ako zistili zamĺknutý potrat to trvalo týždeň .Ale už som bola v treťom mesiaci. Držím palce nech všetko dobre dopadne.

autor
19. máj 2025

Bohuzial uz sa to rozbehlo. Takze sanca tam uz nebude. Od rana mam silne bolesti v krizoch tak ako pri menzese. Krvacanie sa tiez opät objavilo

autor
19. máj 2025
@dixitka

no ja mám kontrolu vo štvrtok a ak sa dovtedy nevyčistím, tak bude kyretáž. Ja by som sa tiež radšej vyčistila sama, ale zas nechcem už dlhšie čakať, ťahá sa to dlho už a je to stresujúce :(

@dixitka mas pravdu, strasne stresujuce je to