Príznaky tehotenskej cukrovky: Ako ich rozpoznať?
Dobry den, tie co ste mali tehotensku cukrovku, ake ste mali priznaky? Ja som este nemala ten test z krvi, tak neviem. Ale, vsimla som si, ze ked zjem nieco sladke ostane mi zle. Tak ci to je tehotenska cukrovka rozmyslam. Poradnu mam az o 3 tyzdne. Pred tehotenstvom som mohla jest sladkosti na kila, a po zjedeni mi bolo vzdy prijemne.
@anonym_autor Tiež mi bolo po sladkom zle, nemohla som nič a pred tehotenstvom som zvykla veľa. Cukrovku som nemala. Ja som žila vtedy prevažne na jablkách lebo tie mi zaberali na nevoľnosť. 😅
Žiadne príznaky som nemala...a test bol pozitivny na tehu cukrovku...musela som drzat dietu...co nebol problem, lebo mi byvalo tak zle, ze aj tak som skoro nic nezjedla 😁😁😁a to ze ti je zle po sladkom je kvôli tehu, nie kvôli cukrovke
@rachel36a Tak sa už aj ja opýtam 😊
Existuje nejaký dôvod, prečo vzniká tehotenská cukrovka?
Ja som nikdy nebola veľmi na sladké, ale v druhom trimestri jem toľko sladkostí, že som už poriadne pribrala 😅 Posledné 2 dni sa snažím krotiť, dám si sladké maximálne raz alebo dvakrát denne, ale predtým to radšej ani nejdem písať, koľkokrát a koľko sladkého som za deň zjedla…
O 3 týždne idem na test. Ak to dovtedy obmedzím, môže to ovplyvniť výsledok? 😅
Ja som nikdy nebola veľmi na sladké, ale v druhom trimestri jem toľko sladkostí, že som už poriadne pribrala 😅 Posledné 2 dni sa snažím krotiť, dám si sladké maximálne raz alebo dvakrát denne, ale predtým to radšej ani nejdem písať, koľkokrát a koľko sladkého som za deň zjedla…
@anonym_f26826 tehu cukrovka vzniká zlou funkciou pankreasu , kedy neprodukuje dostatočne množstvo inzulínu....nema to vobec nič spoločné s tým koľko si jedla sladkého pred tým...pri tehu cukrovke vacsinou ustúpi po tehotenstve, keď sa aj hormóny dajú do poriadku...ja som už dva týždne po pôrode mala glykemiu uplne v norme
@anonym_f26826 ono ked jes sladke mozes mat keby ides napriklad zajtra na krv jemne vyskocene hodnoty rano. Ja som aspon 3 dni predtym nejedla ziadne sladke aby som nemala vysledky skreslene a aj tak mi vysla tehu cukrovka. Zevraj je to sposobene placentou a hormonami tak mi povedala diabetologicka
@anonym_autor mne zistili tehu cukrovku. A citila som niekedy strasny smad a ked som sa najedlq nqpriklad kolaca alebo pizze tak som mala strasne nafuknute az tvrde brucho. Neviem ci to cukrovka alebo travenie ale ked nejem teraz take veci tak nic take necitim po jedle

Žiadne príznaky som nemala...a test bol pozitivny na tehu cukrovku...musela som drzat dietu...co nebol problem, lebo mi byvalo tak zle, ze aj tak som skoro nic nezjedla 😁😁😁a to ze ti je zle po sladkom je kvôli tehu, nie kvôli cukrovke