icon

Problémy s hemeroidmi

paula285
11. sep 2013

Ahojte , chcela by som sa s vami poradiť . Hemeroidy ma trápia už od detstva a teraz keď som otehotnela sa mi to ešte zhoršilo. Brala som na to lieky , ktoré teraz uživať nemôžem. Doktorka mi dala faktu masť , lenže tá mi nezaberá :( povedala že môžem užívať maste ak to nie je dlhodobé. Máte niektorá podobný problém ? Čo vám na to pomáha ? .. počula som o oleji Fine 6 , nemáte s tým niekto skúsenosti ? Ďakujem 🙂

usacek79
16. sep 2013

@paula285 no gumickovanie je take, ze ti ich podviazu nejakou "gumickou" a oni odumru, kedze budu bez krvi a odpadnu.. Vraj je to vyborna metoda, prikladam citat z rozhovoru s istym lekarom, mne to vychadza na este lepsiu metodu, ako laser (mne to aj jeden gastroenterolog odporucil, ako najlepsiu..) -
"Využíva sa laser, ktorým sa hemoroidy vypália. Možná je deštrukcia teplom alebo chladom, ale v súčasnosti najpoužívanejšou metódou na svete na odstránenie hemoroidov v určitých štádiách je elastická ligatúra podľa Barrona, oveľa zrozumiteľnejšie slovo však bude gumičkovanie. Ak si hemoroid predstavíme ako balón prilepený o stenu sliznice, na miesto zúženia natiahneme gumičku, zahatáme mu prívod krvi a sám do dvoch až troch dní odumrie. Odumrie a odpadne aj s gumičkou, to, čo zostane, sa vylúči prirodzenou cestou. Zaobíde sa to zvyčajne bez práceneschopnosti aj bez hospitalizácie, s minimálnym množstvom analgetík. Mnoho žien sa na zákrok dostaví ráno pred cestou do práce, muži sú od prírody ťažší pacienti."
tu je komplet rozhovor - http://zivot.azet.sk/clanok/11203/hemoroidy-dol...

jajka78
16. sep 2013

https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/operacia-hemoroidov-skusenosti/
tu je aj o gumickovani, no nic moc. tam su baby so maju operacie za sebou
mne zase moja gestoenterol. odporucala laser, gumicky su masaker
ale co doktor to nazor
@usacek79 @paula285

usacek79
16. sep 2013

@jajka78 no ono asi tazko povedat, ktora metoda je najlepsia, s tym gumickovanim to v tej teme praveze nie je az tak hororovo popisane, niektore tam horsie opisuju stavy po lasere, ine po chirurgickom...
asi je to fuk a vsetky su podobne zle... 🙄 resp. je to individualne, ako to kto potom znasa, asi aj ako a v akom stadiu mu zakrok robili, je dost dolezite... 😒

simca06022011
16. sep 2013

@paula285 ja by som sa nebala, mala som hemoroidy ku koncu tehu, po porode to bola 3 dni katastrofa, hned na druhy den mi ale lekar odporucil detralex, kupili sme a hned mi to preslo... nic ine som si nikdy na to nedavala, faktu mast som mala ale ani neviem ci sa to pouzilo dakedy... mozno par krat. Do dnes som s tym nic nerobila a problemy nemam v podstate ziadne vaznejsie. Ked tak raz dlheee obdobie...

jajka78
16. sep 2013

@usacek79 tak ci tak si uzijeme svoje, bezbolestne to nebude. ☹ ja ani nemam hemoroidy ako krvana zrazenina mne to skor vychadza vkuse von, potom to tam zostane avsak uvidime ako to pojde dalej este 2 mesiace do porodu a ake to bude po porode. samozrejme kazda mame ine stadium
nech napise @ziarcanka ako sa citi po tom gumickovani...

usacek79
16. sep 2013

@jajka78 no ved som citala ziarcanku, ale aj tie ostatne, ktore sli inou metodou, pisali uplne presne rovnake hororove zazitky (len zopar malo stastie a prezili to bez vacsej ujmy 😉 ), takze je to asi jedno...

ja sa budem musiet este rozhodnut, ci chcem druhe dieta, lebo na zakrok pojdem urcite az po kompletnom odrodeni - riskovat, ze sa v druhom tehu vratia sa mi veru nechce 😅 a ta sanca je zial obrovska 😖

matula211
16. sep 2013

No tak ja pridám trošku pozitívnejší príspevok.-)) Keď som bola tehu, tak od štvrtého mesiaca som mala žilu stále...až do pôrodu..a hlavne posledné dni, kedy ma preháňalo (asi ako predzvesť pôrodu) to bolo najhoršie...užívala som dlhodobo detralex, trošku pomáhalo...boli lepšie dni a aj horšie...ale po pôrode ma to asi bolelo najviac...vtedy mi ešte sestrička povedala, že ma lutuje, lebo ten hemeroid ma asi bude bolieť viac ako to zošívané...no ja som myslela, že odpadnem...sympatická🙂)
prvé dni po pôrode som sa strašne bála ísť na wécko...zo všetkých dôvodov tam dole...ale môžem povedať, nasadila som čípky a všetko sa stratilo...po šestonedelí som ani nevedela, že mám ritku a neviem o nej doteraz... (a to mám krčové žily)...takže dievčatá,. niekedy to naozaj vyzerá alarmujúco, ale po pôrode sa vie všetko upraviť na správnu mieru🙂))

paula285
autor
16. sep 2013

@usacek79 no ved to ze kazdy vravi inak , ale tak drzim palce ked sa na to das 🙂 .. ja dufam ze po porode sa to unormalni a nebudem muset ist na ziadny zakrok , lebo doteraz mi to vyslo mozno raz za rok a po tyzdni to prestalo .. to len teraz tym tehotenstvom mame take .. uvidime po porode teda , potom daj vedet 🙂

usacek79
16. sep 2013

@paula285 hej, to je tiez jedna z moznosti (idealna 😉 ), ze by sa to vratilo do normalneho stavu, co u mna znamenalo asi 3x rocne tyzden-dva bolesti, ked vysli von (najma, ked je velka zima a zas v lete pri bicyklovani..), ale potom sa to vzdy vratilo a v pohode...

tak si drzime palce navzajom 😵 a dakujem 😉

jajka78
16. sep 2013

@usacek79 len by ma zaujimalo ako to ma teraz, ci ma dajake problemy 😉

@matula211 kiezby. ale ja ju mam stale od porodu predchadzajuceho, cize tam sa to asi same od seba neupravi. i ked detralexberiem len 5 mesiac mozno dlhodobejsie.
mne dr vravela ze ked su tam budu stale viac ci menej a po operacii sa objavia na inom mieste, proste predispozicia

potom ak nahodou daktora objavite fajn recept co pomaha ci u domacea lebo z lekarne, dajte veidet
ja zatial ficim na dubovej kore, avenoc a faktu mast
mam aj tu hadensu ale ta ma stipe+nitromint gel na ranky v konecniku aby nesvrbel
faktu sa mina taky by som vysksuala nieco dalsie vraj preparation h, mastu .... neviete?
@usacek79
@paula285
@simca06022011

simca06022011
16. sep 2013

@jajka78 mastu s mouzival priatel, aj s cipkami, vzdy mu to pomohlo...s dubovou korou a vlaznou sprchou 🙂

paula285
autor
17. sep 2013

@jajka78 ja pouzivam len detralex ... a vzdy pred spanim si robim kupel s dubovej kory v takej studensej vode. Potom to v noci tak nesvrbi 🙂 .. faktu mast mi nezaberala este to praveze viac svrbelo

jajka78
17. sep 2013

@paula285 mna zase mastu svrbela, vraj by sa ali striedat tak teraz neviem aku skusit 😉

matula211
17. sep 2013

@jajka78 Ja som mala preparation čípky, lebo tie sa mohli aj keď som kojila...mne tie veľmi pomohli...skús...

severanka96
12. okt 2013

@paula285 skús sa poradiť s lekárkou,ale v tehotenstve sa môže používať Preparation H,po pôrode Rectogesic(Avšak neviem či sa môže aj počas dojčenia).a po umytí si môžeš urobiť slabulinký hypermangánový kúpeľ ale len vo vlažnej vode(teplá zhoršuje),aj dezinfikuje aj lieči,pár zrniečok do vody,kúpiš v lekárni a keď nie tak príd mám doma.

paula285
autor
12. okt 2013

@severanka96 ..uz mi dala detralex , pomohol 🙂 aj ked jeden , dva mam stale vonku ale uz to neboli .. 🙂

martinahorv
23. nov 2013

paula285 olejček fine6 je overená vec, ja som nemohla ísť od bolesti ani do práce a nakoniec som šla. 🙂

jajka78
23. nov 2013

@paula285 ako si na tom?mne tak riadne vybehla cela lava strana,vylieza a nejde zatlacit,detralex beriem ale uz asi bezabera na tento stav

paula285
autor
24. nov 2013

@jajka78 .. juj no pekne ☹ a už zachvilku máš termín ako vidím , budeš normálne rodiť či sekcia ? .. ja to mám zatiaľ stale take isté ako už od 5 mesiaca či kedy mi tak vyšli ..ale niekedy tiež cítim taký tlak na konecnik a hneď ich mám vonku veľa tak pokope.. ale zatiaľ detralex zaberá ..a mám to take necitlive takže to nejak neboli .. no počula som že v tých posledných mesiacoch zvykne vybehnúť poriadne ..musíme nejak vydržať .. potom daj vedet ako dopadol pôrod .. hadam potom to už zájde ked už prestane babo tlačiť ..budem držať palce 🙂

jajka78
24. nov 2013

@paula285 presne vela pokope a stipe taha, inaknevyzeraju zapalene len vonku tak sa len modlim nech sa vratia to vrati do normalu po porode.inak samozreje vydrzim. myslis, ze sekcia kvoli tomu? tebe to navrhli?
detralex berie denne 2 tablety?
u nas sa vsetci dr tvaria ze je to normalaka prirodz.porod bude. aj moj gyndos ma potesil ze to sa este zhorsi. len musim vybrat nove lieky po prorode kedze detralex sa nemoze. su este mobivenal, diosminol alebo hemodin? tak ajako sa volaju.urcite dam vediet, prip. sa pripomen.

paula285
autor
24. nov 2013

@jajka78 ..no aj mne povedala doktorka že sa to este zhorší , a že pri pôrode to vide určite viac .. ale že potom si to budem zatlacat a vráti sa to do normálu ..ale tak im sa to povie ked to nemajú .. no nemáme na výber a musíme vydržať ..niektorí doktori vraj navrhnú sekciu koli tomu , lenže moja dokt je za prirodzený pôrod a malinky je už otočený dolu hlavou takže to bude normálne.. no to neviem vôbec že čo po pôrode používať , viem že detralex sa nemôže ..ale s inými skúsenosti nemám .. a každému zaberá niečo iné .. tak neviem ktoré zaberu .. ale bojím sa toho asi viac jak samotného pôrodu .. :-/

jajka78
24. nov 2013

@paula285 aj ja sa toho bojim viac.
takych doktrov co davaju cisarak kvoli tomu je asi malo.
aj ja mam dole hlavickou a ese k tomu ma peknu vahu a obvod hlavicky,
len nech sa nenatrhnem az ku konecnikue a nemusia operovat
urcite ti dam info

lelebibi
24. nov 2013

Detralex a proctoglyvenol mast a cipky, to je zarucena kombinacia 🙂

janka213
24. nov 2013

S hemoroidmi som mala problem od 18 rokov (genetika). mala som hemoroidy operovane laserom 2x, druhykrat to bola nejaka korekcia toho co zostalo. Prva OP v pohode. Pri druhej OP mi nejako zahadne nezabrala lokalna anesteza, no doktor sa rozhodol operaciu dokoncit.... No comment. Strasne dlho som to mala citlive a bolestive(mozno aj rok). Zo zaciatku bola toaleta pre mna nocnou morou. Vtedy som si povedala, ze nikdy viac. No dnes nemam s tym absolutne ziaden problem, od OP mam s hemoroidmi pokoj. Tak s odstupom casu OP hodnotim pozitivne,(ale pre tie, ktore tym naozaj trpia. Ak sa hem objavia parkrat do roka, neriesila by som) z dlhodobeho hladiska je to urcite prinos.

klatusa
25. nov 2013

baby, ale nie všetky lieky na hemoroidy mozte ked ste tehotne http://www.tvojlekarnik.sk/kategorie/tehotenstv...

kataka21
4. máj 2014

Ahojte mozem pouzivat pripravok
fine6 na hemeroidy ked kojim

elamala
4. máj 2014

Ja som si pomahala dubovou korou sedavymi kupelmi,ale tie iba utisovali hemoroidy.Mala som ich uz dost velke,svrbeli,stipali,bolo to uz dost neprijemne.Takze som sa radikalne rozhodla na laserovu operaciu,ktora je najucinnejsia zo vsetkych metod,bola som u MUDr.Dimova v sukromnom zariadeni v Bratislave.Vycitala som si,ze som nesla uz skor.Mohla som to mat davno za sebou.Dnes sa tesim dobremu zdraviu a dodrziavam stravu,co je dolezite.....

zuzankaolej
14. máj 2014

Ja som mala len začínajúce hemoroidy, je pravda, že sedavé kúpele utíšia bolesť a svrbenie ale nevyliečia hemoroidy... je dôležité upraviť strava a dbať na dostatočný prísun vlákniny, hemoroidy vznikajú aj kvôli sedavému zamestnaniu, preto by ste mali čo najviac sa hýbať, prechádzať sa atď. Ja som sa z hemoroidov dostala nakoniec vďaka hemostopu čo mi v lekárni odporúčili, užívala som najprv tobolky a potom aj masť pre istotu a do mesiaca mi zmizli.

ivkax
6. jún 2014

Asi jediná tu reagujem na príspevok a nereklamujem tu veci. Mala som, používala som a bola som nadmieru spokojná takže môžem len odporučiť FINE6. Brala som ho keď som dojčila, doktor mi ho nezakázal takže sa dá brať aj pri dojčení. Vrelo ti ho odporúčam paula285 budeš spokojná 🙂

evilajn
25. nov 2014

Ahojte dievčatá! Nedá mi to nereagovať. Hlavne keď už mám toho na tému hemoroidov čo-to odžité 🙂 V 18 rokoch som bola 1x na gastre. Vtedy mi diagnostikovali tú "najľahšiu" formu. Roky ubiehali a ja som sa snažila všetky tie problémy, bolesti ignorovať. Bola som neskutočne pracovne vyťažená a zdravie išlo bokom... Ale keď už som z WC ledva prešla po vlastných, urevaná a bledá, tak mi zasvietilo konečne "výstražné svetlo". Po viac ako 10rokoch bolo na čase. Bola som v tomto neskutočne ľahostajná. Bála som sa a v podstate som sa nemala čoho! Objednala som sa na Proktológiu do Trnavy, priamo k primárovi. Rozhodol sa pre gumičkovanie. Absolvovala som to 3x. Priznávam, bolo to nepríjemné, ale DALO SA to vydržať úplne v pohode. Pôrod je určite ťažší 😉 (ja som ešte nerodila). Vždy som chodila presne na minútu, ako som bola objednaná, nechcela som v čakárni sedieť ani o minútu dlhšie 😝 Niektorý ľudia tam robili strašné scény, z ambulancie sa ozývali kriky ako z pôrodného sálu. Mali ste vidieť tie tváre pacientov. Jedna pani tam vedľa mňa skoro odpadla, keď pacientka vnútri vrešťala. Ja som išla na poslednú gumičku, tak som ju tam ukludňovala. Ľudia ma strašili, mysleli na mňa a keď som im po zákroku povedala: v pohode....ani mi nechceli veriť. Preto to určite neodkladajte!!!! MŃa doktor veľmi chválil, že som si to vyriešila pred tehotenstvom. Je tam veľká pravdepodobnosť, že problémy sa po tehotenstve vrátia, ale ja viem, že tá bolesť za to nestojí!!!! A ešte jedna dôležitá vec: celý zákrok trvá menej ako 30 sekúnd! Ja som si to raz stopovala a v ambulancii som strávila presne 2minúty! 😲 🙂 😉