icon

Problémy so saturáciou v tehotenstve

okm221
9. mar 2025

Dobrý deň, pri poslednom tehu som absolvovala vyšetrenie na kardiu, kde mi povedali ze mam šelest a práve to môže spôsobovať moje problémy s dýchaním, ťažko sa mi dýcha, v noci nemôžem ležať na bruchu, cítim úplne kameň na hrudníku, tepy mam vyššie a nevládzem športovať.. Riešenie vlastne žiadne. To tehotenstvo o neskončilo úspešne.
No som tehotná znovu a mam zas rovnaké problémy, aktuálne som len v 8tt. Mala som podozrenie v noci, že mi klesá saturacia, ale to už aj pred tehu podľa hodiniek.. No nepripisovala som tomu nič, lebo však hodinky... No, dnes mi bolo hrozne zle, ťažko sa mi dýchalo tak som si požičala oxymeter a potvrdilo sa mi ze mi skáče saturacia, niekedy bez problémov 98-99, no niekedy klesne aj na 90, 87, 91-92...potom zas vyskočí... Oxymeter som davala na prst mužovi a všetko ôk 98-99 stále ci sedel v pokoji ci sa hýbal... Ked sedím mam aj ja tak 97-98, keď sa začnem hýbať automaticky sa mi začne zle dýchať a hneď to ide na 91-92, (sedí mi to aj s hodinkami) v noci mi hodinky ukázali už, aj 82, pravdepodobne keď som ležala na bruchu.....govorim si ze ci mi už z toho nesibe, ale neriešila by som to keby sa mi dobre dýchalo,,, už aj kamarátka aa ma pýtala co mi je ze prečo tak dýcham keď rozprávam... Neviem ci to riešiť ci nie,,.. Chcela by som si zajtra zavolať dr o názor a vyšetrenie ak bude potrebné (brali mi krv na poslednom vyšetrení typujem ze aj na hemoglobínu)... Ako by ste postupovali prosím? Nestretli ste sa snieci podobným? Boji. Sa aby to nemalo dopad na ďalšie tehotenstvo, aby bol plod dostatočne okysliceny... Mám už dve deti a tam som takéto problémy vôbec nemala..

kiki68
9. mar 2025

@okm221 ja som mala podobne problemy, mne to pomohol vyriesit tehu aspirin. Zriedili krv a bolo o dost lepsie. Dieta son v pohode donosila. Zacalo to lapanim po dychu v 9tt a uz v 13tt opuchy ruk. Ale ze mega bolestive smerom aj dovnutra. Takze lieky to zrovnali a bolo super. Toto tehu beriem zase uz preventivne a tiez dobre. Zacala som okolo 10tt brat a je celkom dobre. Ako neni to super, ale ide to. Dokazem v pohode prejst dlhsiu cestu bez lapania dychu

okm221
autor
9. mar 2025

@kiki68 bola som na hematologii vo štvrtok ale neviem sa dovolať o výsledky 🫣,, ešte mi robili dodatočne aj zrážanlivosti aj keď to môže byť už skreslené keďže som tehu.... Prosím a ty si to spomínala dr alebo si mala nejaké vyšetrenia vopred? Ci ako si to podlozila cim? Ze ti treba riediť krv..?
Ja som bohužiaľ nestihla tie vyšetrenia skôr.. Na hemo som čakala 3m a medzitým som stihla otehotnieť

kiki68
9. mar 2025

@okm221 ja som mala predtym potraty, proste tehu, co nevysli. Tak vtedy mi povedal lekar, ze toto nevyzera idealne. Ale testy neukazali nic extra, az v tehu vysoke riziko preeklampsie. Cize nasadili tie lieky na riedenie a ono to zabralo. Lekar mi povedal, ze tehu je pre moje telo ako otrava a nevie spravne bez liekov pokracovat. Cize u mna nasadeny utrogestan, magnezko do 20tt. On mi povedal tak, ze medicina asi nie je tak daleko, aby odhalila presnu pricinu, on predpoklada, ze mam nejaku vadu priamo v genoch. Tak ale stacilo lieky a telo dokaze ficat