icon

Progesterón a bezovo hnedý výtok: Je to normálne?

ryskka
30. máj 2026

ahojte toto je moje 3 tehotenstvo zial posledne 2 nedopadli dobre no skusenosti mam take ze som sa z dna na den rozkrvacala a bolo po vsetkom teraz mam cca 5-6 dni spinenie len pri utreti obcas to je hnede a obcas skor bezove do zlta uzivam progesteron a fraxiparin som v 6tt a teraz neviem ci to bezovo zlte sa povazuje tiez za spinenie alebo je to normalne a je to progesteronovy vytok trosku zapacha ako kysnute cesto lepsie to opisat neviem 😂 ale nemam svrbenie ci palenie a ine tazkosti nejdem sa pytat ci to
dopadne dobre to je vo hviezdach to som uz zistila ale skor ci zeny ktore brali progesteron Mali podobny vytok alebo je to skor neziaduci ucinok

diusik7
30. máj 2026

Ja som začala spinit hnedo- ruzovo tiež v 6-7 týždni cca , hneď mi bol nasedeny gynekológom utrogestan vaginálne dva krat ráno a večer .. v osmom týždni ten hnedy vytok presiel a už bol len ten vytok žlto Béžovo biely to je z toho progrsteronu lebo časť kapsuly sa nevstrebe a vytečie von , ja som nonstop chodila s intimkou od začiatku tehu až doteraz .

denisa_deniska
30. máj 2026

@ryskka ahoj, tiež užívam progestrón (zospodu) kvôli špineniu a krvácaniu od cca 6tt, a áno, mala som potom už len taký bledo-béžový výtok, bolo to z tej tbl, časť vytečie. Ale aj to špinenie sa mi vracalo, aj krvácanie aj počas užívania..

diusik7
30. máj 2026
@denisa_deniska

@ryskka ahoj, tiež užívam progestrón (zospodu) kvôli špineniu a krvácaniu od cca 6tt, a áno, mala som potom už len taký bledo-béžový výtok, bolo to z tej tbl, časť vytečie. Ale aj to špinenie sa mi vracalo, aj krvácanie aj počas užívania..

@denisa_deniska mne kázali ešte brat ascorutin .. čiže ja som k tomu anopyrinu brala ascorutin ešte

denisa_deniska
30. máj 2026
@diusik7

@denisa_deniska mne kázali ešte brat ascorutin .. čiže ja som k tomu anopyrinu brala ascorutin ešte

@diusik7 mne dr tiež povedal, že ak by som ešte zakrvávacala, mám si dať ascorutin, našťastie sa mi to doteraz už nezopakovalo, nebolo potrebné ho užiť, ale mám ho nachystaný. Preventívne som ho neužívala, bála som sa. Teraz som 10tt, zatiaľ sa mi to celé ukludnilo, uvidím, čo bude ďalej.

diusik7
30. máj 2026
@denisa_deniska

@diusik7 mne dr tiež povedal, že ak by som ešte zakrvávacala, mám si dať ascorutin, našťastie sa mi to doteraz už nezopakovalo, nebolo potrebné ho užiť, ale mám ho nachystaný. Preventívne som ho neužívala, bála som sa. Teraz som 10tt, zatiaľ sa mi to celé ukludnilo, uvidím, čo bude ďalej.

@denisa_deniska ascorutinu sa bat vôbec nemusíte bábätku to nijako neublíži ani neškodí .. ja keď som spinila som ho brala 3 x do dňa , potom keď som v 14 týždni zakrvacala tak nárazovo som vzala 2 tabletky naraz .. teraz som 29 týždeň a beriem ho stále ale už len jednu tabletku do dňa

denisa_deniska
30. máj 2026
@diusik7

@denisa_deniska ascorutinu sa bat vôbec nemusíte bábätku to nijako neublíži ani neškodí .. ja keď som spinila som ho brala 3 x do dňa , potom keď som v 14 týždni zakrvacala tak nárazovo som vzala 2 tabletky naraz .. teraz som 29 týždeň a beriem ho stále ale už len jednu tabletku do dňa

@diusik7 veď tiež si myslím, že ak by to ubližovalo, tak by to lekári neodporúčali užívať, bohužiaľ som raz čítala nejakú negatívnu storu ohľadom tohto lieku a tehotenstva, a už to mám v hlave 😏 samozrejme, určite nič overené.. preto mám však voči tomu rešpekt. Určite keby opäť krvácam, tak si ho dám, ale takto - špiním tak zvláštne nárazovo, 2-3 dni kľud, potom jeden krát do dňa, na druhý deň jeden krát dozvuk a potom zas kľud. Pritom ten progesterón užívam 200mg ráno aj večer.

anonym_07ab38
30. máj 2026

@ryskka No ak je ten výtok skôr žltkastý, môže to byť z tých tabletiek. Ak však začína byť skôr hnedastý, možno by si mala telefonicky kontaktovať gynekológa. Je možné, že by ti zvýšil dávku progesterónu.
Aj ja som užívala progesterón ešte pred tehotenstvom od ovulácie. Keď sa napriek tomu objavilo špinenie, zvýšili sme dávku. Zároveň mi doktor odporučil, aby som ho namiesto užívania ústami zavádzala vaginálne, pretože sa tak oveľa lepšie vstrebáva. Urobila som to a odvtedy už nebol problém.

ryskka
autor
30. máj 2026
@anonym_07ab38

@ryskka No ak je ten výtok skôr žltkastý, môže to byť z tých tabletiek. Ak však začína byť skôr hnedastý, možno by si mala telefonicky kontaktovať gynekológa. Je možné, že by ti zvýšil dávku progesterónu.
Aj ja som užívala progesterón ešte pred tehotenstvom od ovulácie. Keď sa napriek tomu objavilo špinenie, zvýšili sme dávku. Zároveň mi doktor odporučil, aby som ho namiesto užívania ústami zavádzala vaginálne, pretože sa tak oveľa lepšie vstrebáva. Urobila som to a odvtedy už nebol problém.

@anonym_07ab38 davam si ho zo spodu jednu rano jednu vecer
pondelok mam usg tak uvidim co mi poradia som totiz v zahranici lieky mam zo slovenska ak by to neriesili tu budem musiet letiet na slovensko

ryskka
autor
30. máj 2026

po celom dni kocky akor vecer mam aj hnedy vytok…. pocas dna nic a vecer to zacne a rano zase nicc az do vecera nechapem tomu na intimke nemam nic len ked sa utriem

diusik7
30. máj 2026
@ryskka

po celom dni kocky akor vecer mam aj hnedy vytok…. pocas dna nic a vecer to zacne a rano zase nicc az do vecera nechapem tomu na intimke nemam nic len ked sa utriem

@ryskka ja by som na vašom mieste zahodila vsetke predsudky na ascorutin a skúsila ho pridať do liečby a odsledovať či sa vám to spinenie neupraví .. kľudne tri krat do dňa jednu tabletku ( na Slovesnku to každý jeden gynekolog odporúča ) a vlastne aj v nemocnici sa to dáva ak žena príde že špiní

ryskka
autor
1. jún 2026

ahojte dnes som bola na ultazvuku gestacny vam 13.3mm podla vsetkeho 6+1 ale prazdny bez plodu vraj este mam pockat no…. ale uz je jasne ze to nebude nic dobre

anonym_9049ab
5. jún 2026

Moj mal 10mm a bola som 5+5 ..tiež prázdny...ča 6+2 som mala 19mm a zltkovy vak iba ,cize kludne to moze byt uplne v poriadku kludne mozew byt menej...
Držím palce

ryskka
autor
5. jún 2026
@anonym_9049ab

Moj mal 10mm a bola som 5+5 ..tiež prázdny...ča 6+2 som mala 19mm a zltkovy vak iba ,cize kludne to moze byt uplne v poriadku kludne mozew byt menej...
Držím palce

@anonym_9049ab kedy sa vam ukazal aj plod ? ja neviem uz co cakat fakt 11.6 mam kontrolu som zvedava najdlhsie dni ake som kedy zazila ten stres nervy neviem co ocakavat

anonym_9049ab
5. jún 2026

6+5 tuším to bolo ..ono tieto prve týždne rastie všetko veľmi rýchlo.

diusik7
5. jún 2026
@ryskka

@anonym_9049ab kedy sa vam ukazal aj plod ? ja neviem uz co cakat fakt 11.6 mam kontrolu som zvedava najdlhsie dni ake som kedy zazila ten stres nervy neviem co ocakavat

@ryskka. Keď som bola u gyn v 5 plus 4 dni bol len gestacny vak a 7 +3 už plod so srdiečkom

ryskka
autor
5. jún 2026

lenze kocky ja som clearblue mala pozitivny 2-3
21.5
to znamena ze podla ms som 7tt aj ked realne som menej ale aj tak az take cerstve tehotenstvo to nemoze byt napriklad 5tyzden aby nebolo vidno plod a ani zltkovy ultrazvuk som mala. robeny 1 aj 2.6