Protilátky v tehotenstve

milka1503
10. jan 2016

ahojte mamicky.som v 28 tt.mam uz jednu sest rocnu dcerku.moja kr.skupina je A- a manzel ma AB+.ako to je?netusim aku ma kr.skupinu prva dcera,ale viem ze po porode mi nebola podana inekcia na protilatky.to znamena,ze asi je tiez negativ?cakam druhu princeznu a teraz sa o to zaujimam.bol mi brani odber na protilatky,ale vysledky este nemam.môze hrozit riziko pri mojom druhom tehotenstve,alebo to moze poskodit zdravie mojej druhej dcerky.kam z toho obavy.tehotenstvo mam zatial ok.prva dcera nemala ani zltacku.prosim odpovedzte mi.najviac mi zalezi na zdravi mojich deti.dakujem.

meluela
10. jan 2016

@milka1503 ak ti nedali pri prvom porode injekciu, tak bud ma prva dcerka tiez negativ alebo zabudli (snad nie). Problem by to bol kebyze zabudli. Protilatky ti uz ale museli merat uz v prvom trimestri - tie boli ok? Niektori lekari davaju do 29tt preventivne tu injekciu uz pocas tehotenstva, ale tebe asi nedavali, ze? Takto ked nevies vysledky merania protilatok, tak sa tazko hada ... ale snad budu v poriadku a potom si odsleduj aku ma druha dcerka krvnu skupinu/rh faktor a ak bude mat pozitivny tak nech ti tu injekciu po porode urcite daju - kebyze niekedy cakas este tretie dieta nech nie su problemy.

evittam
10. jan 2016

@milka1503 Dosť divné, že netušíš akú má dcérka krvnú skupinu - sa spýtaj pediatra-veď to má v karte, v správe z pôrodnice.... 😉

alenka7777
10. jan 2016

@evittam detom sa najnovsie krvna skupina nevysetruje.len ak ma mamicka rh negativ

evittam
10. jan 2016

@alenka7777 Zaujímavé - ale asi ako kde - nakoľko mám pomaly 8-ročného syna a 2-ročnú dcérku a obom vyšetrovali a viem akú majú krvnú skupinu...A inak ak to niekde nerobia a by ma to zaujímalo-čo v takomto prípade určite, tak to nie je nejaký problém si dať spraviť krvné testy....

alenka7777
10. jan 2016

Ja som rodila na antolskej v ba pred 3 rokmi a mojej dcere vysetrovali,nakolko som rh negativ.mamicke,ktora bola rh pozitiv povedali,ze uz sa to nerobi

anega79
10. jan 2016

Ja mam 0 neg, muz 0 poz. Po prvom porode ma zaockovali, dcera ma 0 pozit.. Teraz ma ockovali v 24 tt

xevulax
10. jan 2016

Pokial dcere vysetrovali krv a chces mat dusu na mieste- u pediatra v prepustacej sprave bude krvna skupina. Ja som tiez B negativ manzel AB+ vsetky tri maju po ocinovi AB+. (Si si ista, ze ti nedavali injekciu? Mne dali vzdy po porode)

xevulax
10. jan 2016

Este som zabudl- pozri tehu knizku, ja som v nej mala zaznam o protilatkach, ze su negativne (krv mi brali celkovo 3x na protilatky - raz isto v ramci screeningu v 12tt a ostatne si nepamatam v ktorom tyzdni)

milka1503
autor
10. jan 2016

@meluela dakujem za odpoved.to som si lajdacky neskedovala.v pondelok budem volat o vysledky.ono mi bolo vela krat brana krv.mam z toho mis mas v hlave.nie nic mi zatial nepichli.viem ze po porode prvej dcery som sa pytala a pri nej mi nepichli.dufam,ze nemuseli lebo je asi negativ,ale teraz to nemoze mam dopad na moje druhe babo ze?

milka1503
autor
10. jan 2016

@evittam oki spytam sa...

milka1503
autor
10. jan 2016

@xevulax nie nedali.riesila som to v porodnici ked nas mali prepustit a lekarka hola zaskocena ,lebo som si všimla že majú zaznačené že som pozitív

milka1503
autor
10. jan 2016

@xevulax dakujem. Našla som že mi brali v septembri a skríning protilátok v enzýme vyšiel negatívny takže to asi fajn ďakujem vám veľmi pekne som oveľa pokojnejšia.

matamara81
10. jan 2016

Ahojte, ja mam tiez neg. Rh faktor a manzel poz., po prvom porode som dostala hned v porodnici injekciu, lebo dcerka ma Rh faktor pozitivny a mala to hned zaznacene aj v prepustacej sprave, takze som si myslela, ze krvna skupina sa u deti vysetruje automaticky. Teraz som v 34tt a krv na protilatky mi brali 3x, vsetko som mala neg., ale aj tak mi doktor este pichol aj injekciu proti tvorbe protilatok, ze pre istotu. Aj ja som sa bala a vypytovala som sa doktora vsetko mozne, niektore veci by som radsej nevedela, ale vraj 90% tehotenstiev s neg. Rh faktorom prebieha bez problemov, takze drzim palce.

xevulax
10. jan 2016

@milka1503 zisti si este od pediatricky aku KS ma mala aby si bola uplne pokojna- super, ze doteraz boli protilatky v pohode, ale netreba sa stresovat, kolegyni vyskocili napriklad aj protilatky pozitivne a narodil sa jej zdravy chlapcek v termine. Lekari to vedia uz odsledovat

0silvia0
10. jan 2016

@milka1503 mám presne takú istú krvnú skupinu ako ty a aj môj manžel má presne takú istú krvnú skupinu ako tvoj manžel 🙂 Mne po oboch pôrodoch bol podaný anti-D gamaglobulín (Rhega), po druhom pôrode dokonca až na moju vyslovenú žiadosť, po druhom dieťati mi ho už ani nechceli podať, ale v tom čase som ešte nemala predstavu o konečnom počte našich detí 🙂, tak som na tom nástojila a bolo mi našťastie vyhovené. Obe naše deti majú krvnú skupinu po mne, ale Rh faktor po manželovi. Pri oboch deťoch mi kontrolovali protilátky a vždy som ich mala zvýšené, ale v norme. Keďže tvoje protilátky sú ok, myslím, že sa nemusíš obávať. Dokonca od svojej staršej kolegyne viem, keďže mala podobný problém v sedemdesiatych rokoch, že kedysi sa inkompatibilita Rh faktoru riešila minimálne 5-ročným odstupom medzi deťmi. Toto vlastne spĺňaš, a aj keby tvoje prvé dieťa malo rh faktor negatívny, tým, že budeš mať väčší vekový rozdiel medzi deťmi by toto malo byť bezpečné.

milka1503
autor
10. jan 2016

@0silvia0 dakujem ti..😊

0silvia0
10. jan 2016

@milka1503 nemáš za čo, až na to, že som v poslednej vete mala napísať, "ak by tvoje prvé dieťa malo rh faktor pozitívny" Sorry za preklep, pomýlila som sa.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre