Puchnutie nôh v tehotenstve
Ahojte žienky, chcela by som sa opýtať samozrejme puchnutie noh je na konci tehu asi normalne ale mali ste niektora ze jej puchla viac ľavá noha? Ze ste ju mali tak opuchnutu ze vas az bolela? Dnes mi predpísala doktorka tabletky hydrochlorotuazid 1rano. Len mam strach ci to nebude daco vážnejšie. Mne povedala dr ze to je normálne keďže mam aj tlak beriem 3xdenne po 2tabletky dopegytu.
Moje sestra mala opuchy jednej nohy. Ale pre istotu by som zašla ja kontrolu keby sa mi niečo nezdalo.
Mna zas trápia bolesti členkov a a dlani až nechápem z čoho to je :/
Odporucam nosit komptesky, puchnu tym, ze ta voda/lymfa tym veljym objemom krvi ode pomalsie.
Ja som nosila cele tehu/ vacsinu dna, vecer vykladala.
Normalne ako sa to vezme. Bezne mozno, normalne nie. Praveze ked mas aj vysoky tlak, je potrebne dosledne sledovanie. Bielkovinu v moci ti, verim, vysetruju. Ak by ta bolela hlava, mala by si problem s videnim alebo by ti bolo nevolno od zaludka, treba ist na pohotovost. To, ze je jedna noha opuchnuta viac ako druha by samo o sebe nemusel byt problem, ale boliet by to asi nemalo (nesymetricky opuch a bolest nohy mozu byt priznakmi trombozy) . Kompresne pancuchy a dieta bez soli su urcite vhodne. Za mna by bolo fajn konzultovat s cievnym lekarom, tak ale gynekolog vie hadam lepsie…
Normalne ako sa to vezme. Bezne mozno, normalne nie. Praveze ked mas aj vysoky tlak, je potrebne dosledne sledovanie. Bielkovinu v moci ti, verim, vysetruju. Ak by ta bolela hlava, mala by si problem s videnim alebo by ti bolo nevolno od zaludka, treba ist na pohotovost. To, ze je jedna noha opuchnuta viac ako druha by samo o sebe nemusel byt problem, ale boliet by to asi nemalo (nesymetricky opuch a bolest nohy mozu byt priznakmi trombozy) . Kompresne pancuchy a dieta bez soli su urcite vhodne. Za mna by bolo fajn konzultovat s cievnym lekarom, tak ale gynekolog vie hadam lepsie…
@anavixy ano bielkovinu v moci mi sledovali aj teraz v nemocnici co som ležala koli vysokému tlaku aj dneska dr mi kontrolovala ale vsetko v poriadku chvala bohu keďže druhe tehu som mala preeklampsiu. Dakujem za radu 😊 k cievnemu sa uz ťažko dostanem ked uz nemam vela do porodu. 🙂
@anavixy ano bielkovinu v moci mi sledovali aj teraz v nemocnici co som ležala koli vysokému tlaku aj dneska dr mi kontrolovala ale vsetko v poriadku chvala bohu keďže druhe tehu som mala preeklampsiu. Dakujem za radu 😊 k cievnemu sa uz ťažko dostanem ked uz nemam vela do porodu. 🙂
@pata1619 tak uvidis po porode, mozno potom, mozno to vybavia rovno v porodnici a mozno sa to upravi 🙂

mala som opuchnuté nohy. lekárka mi odporučila držať pár dní dietu bez soli. žiaden chlieb - aj ten som si piekla doma bez soli, tak isto vynechať syry, údeniny.... aj polievky bez soli.
bolo to ok, po pár dňoch diéty mi nohy odpuchli a už viac neopúchali.