icon

Pupočníková prietrž počas tehotenstva

tutike
21. apr 2020

Ahojte tehuľky. Rada by som si čítala skúsenosti ...

dankavass
21. apr 2020

Ja som mala herniu na pupku... Ukázala sa asi v 17 týždni, na dotyk to dosť bolelo a ako bruško rástlo, bolesť sa stupňovala... Za celé tehotenstvo ma 2x skontroloval chirurg a usúdil akurát, že po 6nedelí to treba operovať (syn má 3.5r a stále som nebola)
Mala som naozaj veľké bruško a lekári sa báli, že sa prietrž zväčší, trápila ma bolesť, tak sa rozhodli na konci 38tt pôrod vyvolať. Ten je na inú diskusiu, podstatou však zostáva, že som porodila aj s herniou, popri všetkom som na ňu zabudla, vôbec som ju nevnímala...
Po pôrode bolesť odišla a odvtedy mi to problém vôbec nerobilo 🙂

elisabethsydney
21. apr 2020

@tutike Ja som v 17 týždni tehotenstva a umbikalnu pupočnú herniu-pruh mi zistili v ôsmom týždni,bola som na vyšetrení a bránka je otvorená na prst takže zatiaľ je to ok, povedala mi doktorka že si to mám občas zatlačiť dnu ten pupok a hlavne dávať pozor na urgentnú bolesť, tá ak nastane okamžite mám utekať na pohotovosť lebo môže ísť o priškrtenie čreva čo je životu nebezpečné,ale zatiaľ je to v poriadku.A operáciu mi odporúčajú az štiry mesiace po pôrode,po zotavení.Urcite si to dám operovať aby v budúcnosti nevznikli komplikácie a aj kvôli korekcii bruška.

tutike
autor
29. apr 2020

@dankavass a lekári nepovedali,že kvôli pruhu musíš mať sekciu?

dankavass
30. apr 2020

@tutike gynekológ áno, 8 mesiacov ma zdržal v presvedčení, že sekciou pôjdem... V pôrodnici však primár rozhodol, že pôjdem prirodzene. Bola to z jeho strany obrovská chyba, ale nie kvôli prruhu, takže to do tejto diskusie písať nebudem 🙂

salonka22
23. sep 2022

@tutike ahoj, ty si s tym pruhom rodila prirodzene? mna caka o 2 mes porod, mam pupocny aj slabinovy pruh, chirurg sa vyjadril, ze cisarsky by bol lepsia volba, ale do papierov to nenapisal. som uz po 1 cisarskom a sama neviem, ci trvat na druhom...

tutike
autor
24. sep 2022

@salonka22 ahoj, áno, mala som cisársky rez

salonka22
25. sep 2022

@tutike cisarsky kvoli pruhu? snazim sa pripravit na vsetky varianty, ale zatial to vyzers, ze si ma len budu pinkat medzi sebou a nikto jasne nepovie, ci mam ist sekciou

tutike
autor
27. sep 2022

@salonka22 poslali ma k primárovi
On vyšetřil a povedal že odporúča sekciu
Ale na vlastnú zodpovednosť môžem rodiť spontánne
Ja som nechcela rizikovat

salonka22
27. sep 2022

@tutike dakujem za odpoved, vyšetril - myslis ten pruh?

tutike
autor
29. sep 2022