Pupočníková prietrž počas tehotenstva
Ahojte tehuľky. Rada by som si čítala skúsenosti ...
@tutike Ja som v 17 týždni tehotenstva a umbikalnu pupočnú herniu-pruh mi zistili v ôsmom týždni,bola som na vyšetrení a bránka je otvorená na prst takže zatiaľ je to ok, povedala mi doktorka že si to mám občas zatlačiť dnu ten pupok a hlavne dávať pozor na urgentnú bolesť, tá ak nastane okamžite mám utekať na pohotovosť lebo môže ísť o priškrtenie čreva čo je životu nebezpečné,ale zatiaľ je to v poriadku.A operáciu mi odporúčajú az štiry mesiace po pôrode,po zotavení.Urcite si to dám operovať aby v budúcnosti nevznikli komplikácie a aj kvôli korekcii bruška.

Ja som mala herniu na pupku... Ukázala sa asi v 17 týždni, na dotyk to dosť bolelo a ako bruško rástlo, bolesť sa stupňovala... Za celé tehotenstvo ma 2x skontroloval chirurg a usúdil akurát, že po 6nedelí to treba operovať (syn má 3.5r a stále som nebola)
Mala som naozaj veľké bruško a lekári sa báli, že sa prietrž zväčší, trápila ma bolesť, tak sa rozhodli na konci 38tt pôrod vyvolať. Ten je na inú diskusiu, podstatou však zostáva, že som porodila aj s herniou, popri všetkom som na ňu zabudla, vôbec som ju nevnímala...
Po pôrode bolesť odišla a odvtedy mi to problém vôbec nerobilo 🙂