icon

Rakovina krčku maternice v tehotenstve. Čo robiť?

janik83
7. máj 2010

Ahojte. Ja s manzelkou sme sa pokusali o dietatko a na stastie sa nam to podarilo na prvy krat, ale teraz sme sa dozvedeli hroznu spravu.Manzelka ma rakovinu krcku maternice.Na onkologickom ustave v BA nam povedali, ze by odporucali prerusit tehotenstvo.Odmietli sme, pretoze manzelka je v 15-tom tyzdni a vraj by tehotenstvo malo spomalit priebeh postupu rakoviny a operacia by bola po sestonedeli. Velmi sa bojime o dietatko a o manzelku. Sme rozhodnuty pokracovat v tehotenstve.Prosim, ak mate nejake skusenosti s takymto problemom, budem rad, ak nam s tymto pomozete a poradite. Velmi sa tesime na dietetko, pretoze je to nase vytuzane.Dakujem......Janik

mircalla
11. máj 2010

suhlas s latviou

sme zvedave na nove spravy....dufame, ze budu pozitivne

drzte sa!!

rubinka
11. máj 2010

Janik38 veľmi vám držím palce !!!

janik83
autor
11. máj 2010

Velmi pekne a moooooc Vam vsetkym dakujem. Aj mi verime, ze to bude dobre a vsetko dobre dopadne. Urcite Vas budem o vsetkom informovat. Vo stvrtok ideme na genetiku a konecne by som mal po prvy krat vidiet nase dietatko. Beriem si preto so sebou aj kameru....Veeeelmi moc sa tesim. Este raz Vam vsertkym za vsetko dakujem.

latvia
11. máj 2010

v ktorom tyzdni vlastne ste?? 🙂

janik83
autor
11. máj 2010

Ahoj latvia.Mi sme momentalne v sestnastom tyzdni. Prvy termin porodu nam dali na 26-teho ortobra.

latvia
11. máj 2010

🙂 tak vy ste uz velkiiiiiiiiii 😉 no, myslim ze sa na svet vykukne o par tyzdnov skor, tipujem tak 35tt

janik83
autor
11. máj 2010

To este urcite teraz nevieme, ale z celeho srdca si zelam, aby dietatko a moja manzelka boli v poriadku a aby sme boli kompletna a stastna rodina. To, ci vykukneme skor, alebo neskor este neriesime, ale tvoje predpoklady su podla mna na mieste. Len aby sme boli zdravy.

latvia
11. máj 2010

myslela som to tak, ze lekari budu cakat len maximum co musia, v 34tt sa dokoncuje vyzrievanie pluc babatka, takze v 35tt je uz relativne bezpecne prist na svet 🙂 nech sa manzelka co najskor lieci

janik83
autor
11. máj 2010

cela liecba spociva v tom, ze bude chodit na pravidelne stery ktore sa budu vyhodnocovat. Gynekolog na nar. onko. ustave to nechal tak, pretoze priebeh to ma zastavit. Vraj sa stym da nieco robit az po porode. Takze takato bude liecba.

latvia
11. máj 2010

tak ked to zastavi, tak bude dobre 🙂

janik83
autor
11. máj 2010

My v to verime.

latvia
11. máj 2010

to my vsetci 🙂

pikino
11. máj 2010

ahoj janik.
ja sice s rakovinou osobnu skusenost nemam, ale mam tetu ktora ma rakovinu prsnika. jeden jej zobrali a odmietla ist na chemoterapiu a medzitym otehotnela. odmietla si dat babatko vziat, porodila zdrave dievcatko a rakovina zazrakom zmizla,lekary len krutili hlavou a nechapali. bohuzial sa o par rokov ohlasila znova 😒 , bojuje s nou statocne a bez liekov uz vyse 10 rokov. naozaj kazdy organizmus je iny a vela spravi psychika.

Silno Vam drzim palce, zazraky sa deju a ja pevne verim ze tehotenstvo s rakovinou zakruti 😉

janik83
autor
13. máj 2010

Ahojte vsetci. No dnes sme boli na ultrazvuku a nase dietatko sa tak krasne pohybuje. Mavalo nam a ukazovalo nozicky. Srdiecko mu bije cisto a silno. Juj, ako sa tesim. o tyzden budeme mat vysledky testov z genetiky. Drzkajte nam paste. Dakujem. Janik

latvia
13. máj 2010

🙂 tesime sa s vami a cakame na vysledky

janik83
autor
21. máj 2010

Ahojte vsetci. Vcera sme boli u gynekologa pre vysledky genetiky. Dietatko je zdravucke a silnucke. Vsetko sme mali v poriadku. Teraz uz len aby manzelka bola na tom dobre. Straasne moc sa tesim z vysledkou. Pa

latvia
21. máj 2010

🙂 🙂 🙂 tesime sa s vami!!! 🙂 len tak dalej

emilyz
18. jún 2010

Ahoj janik, ako pokracujete, co nove? Verim, ze je vsetko v poriadku.

latvia
20. sep 2010

@janik83 mate nieco nove?

katkabg
14. okt 2010

JANIK...mate nieco nove?Tusim coskoro ma prist na svet vase vytuzene babatko🙂

janik83
autor
30. okt 2010

Ahojte vsetci....mame krasnu dcerku, vola sa Ninka a narodila sa 20.10.2010.....vazi 3000g a meria 46 cm....je nadherna..

mircalla
30. okt 2010

ahoj, juj, to uz tak ubehlo....pamatam si ta
gratulujem velmi. ako sa ma maminka?

zuzaxa
1. nov 2010

Aj ja gratulujem k dcérke a prajem všetko len to naj naj naj....

irsina83
19. nov 2010

@janik83 ako ste dopadli. prepac nepytam sa len tak. mojej svagrine dnes dr. povedal, ze ma rakovinu krcka maternice a pritom je v 9tt. vobec nevie co bude nasledovat dalej ale rozhodla sa dietatko si nechat lebo babatko je vytuzene....chcem nejaku radu alebo ani sama neviem....

mamamima
5. jún 2012

@groka to, ze sa rakovina krcka vyvija 10 rokov, su zial len mylne teorie, ktore vsade citam. Ja som bola pred 3/4 rokom na preventivke, dokonca platenej LBC, ze to je najistejsie a mala som uplne idealne vysledky, dokonca aj tie predtym, aj v tehotenstve, vsetky a po 3/4 roku zhubny nador velky 3x3 cm, velmi agresivny typ, takze mu stacilo aj pol roka na prepuknutie, dokonca som mala stastie ze som isla skoro, inak by som mala aj mechur coskoro napadnuty. teraz sa liecim, oziare, chemo. Takze, baby davajte si na seba pozor :(

sisinka26
10. jún 2012

@janik83 ahoj Janik, ja som onkologicky ustav navstevovala 3 roky, robili mi konizaciu krcka maternice a nasledne ma kontrolovali kazde tri mesiace. Ja by som si babo nechala, ak by to bolo len trosku mozne, sam doktor mi povedal, ze tehotenstvo velmi napomoze stavu krcka maternice. Mna operoval Dr. Slezak, nasledne sa o mna staral .Dr. Gavornik, ktory bohuzial pred dvoma mesiacmi zomrel. Mal chore srdiecko. Stihol mi este potvrdit vo februari, ze cakam dietatko. Keby tu bol, kludne by som ta na neho nakontaktovala. Ale musim povedat, ze aj Dr. Slezak je uzasny, vsetko mi vysvetlil pred operaciou a ja som mu plne doverovala. Neviem, kto vysetruje manzelku, treba hlavne riesit viacej nazorov od doktorov. Mozem povedat z vlastnej skusenosti....hlavne sa drzat psychicky, liecba je jedna vec ale vnutorne prezivanie druha. Postavit sa do boja, za kazdu cenu. Mate diagnozu, treba ju prijat a zachovat pozitivny postoj. Je to to tazke, ale sama som to prezila, da sa to. Stoj pri manzelke a aj ked pridu tazke chvile, nevzdavajte to....kludne ak chces nejake info, napis mi do IP. Drzim Vam palce....musite zvíťaziť 🙂

sailes
Autor odpoveď zmazal
ivi_kiwi
11. dec 2012

@irsina83 ahoj, prosim ta ako dopadla švagrina?

macka1741979
12. dec 2012

@mamamima Chcem sa opytať mali ste nejaké problémy kym Vám zistili ten nádor ? Ak chcete napíšte do IP Dakujem za odpoved Maca

irsina83
12. dec 2012

@ivi_kiwi ahoj, dopadla dobre, je bez nalezu, tehotenstvom sa jej to upravilo....