icon

Rázštep chrbtice 1:2 / Downov syndróm

bublina_
6. mar 2018

Zdravím mamičky.. vopred ďakujem ak si niekto prečíta môj príbeh, už neviem, ako ďalej a nemám sa komu zdôveriť 🙁
S priateľom práve prežívame najťažšie chvíle, čakáme druhé vytúžené bábätko, no tripple testy dopadli veľmi zle. V prvom vyšla šanca na rázštep chrbtice 1 v 11 a v opakovanom teste dokonca citujem “VIAC ako 1 v 2” (nie je tam preklep) a na Downov syndróm 1 v 80 😢😢
Moja gynekologička mi tiež moc nepridala, keď vravela že takú pacientku ešte ani nemala. Plačem ako píšem tieto riadky, budúci týždeň idem na amnio a do MT ku Grochalovi na morfo ultrazvuk, no obávame sa najhoršieho.. máme zdravého 5 ročného synčeka, ktorý sa na súrodenca veľmi teší, chceli sme ho zobrať aj na UZV ale za týchto podmienok nemôžme, ani neviem ako by sme mu to oznámili keby sa diagnózy potvrdili 😢 💔 Doteraz totiž vyzeralo byť všetko v poriadku, ani nás nenapadlo že by sa mohlo toto stať.
Bola by som vďačná ak by ste sa podelili so svojimi skúsenosťami, prípadne vašich známych.. ak viete o niekom kto mal až takto zlé výsledky a aj tak sa narodilo zdravé bábo.. alebo aj naopak komu sa potvrdili vrodené vady.. ako sa ďalej rozhodli.. Mám 24r (čiže vzhľadom na vek by malo byť riziko naopak nízke), som v poslednom ročníku VŠ a ani neviem či to zvládnem dokončiť.. som psychicky na dne 😥
Ďakujem moc za akúkoľvek podporu 🌞

Strana
z5
sandrasofia
11. sep 2020

@poky7 prajem veľa síl, aj ja som stála pred podobným rozhodnutím pred 2,5 rokom

poky7
12. sep 2020

@sandrasofia dakujem. A ako si sa rozhodla vtedy?

sandrasofia
12. sep 2020

@poky7 takto 🙂

zooeynka
12. sep 2020

@sandrasofia krasny. Uplne zdravy?

sandrasofia
12. sep 2020

@zooeynka zdravý, uvidíme do budúcna ako bude..mne sa z plodovky Down potom nepotvrdil (mala som pozitívny skríning), našli tam translokaciu chromozómov,mala som tri dni na rozhodnutie, nikto mi nevedel povedať čo presne sa môže stať a aké následky ta translokacia bude znamenať...navrhli prerušenie,odmietla som..keď mal malý 6mesiacov,mali sme ísť na genetiku,odmietli sme...

princka2
12. sep 2020

@poky7 a na sono si bola?

poky7
13. sep 2020

@sandrasofia krasny ❤️

poky7
13. sep 2020

@princka2 bola som na sono u Dr. Babjak a v ZA, ten nenasiel nic okrem vysoke ho NT 4,5 mm

mircalla
13. sep 2020

@poky7 Odporucam ist na dalsie vysetrenia ku Grochalovi v Martine, to mas kusok

princka2
13. sep 2020

@poky7 tiez odporucam Dr. Grochala, pozera dopodrobna aj ine organy, srdiecko atd. A keby som si nie ista, tak by som dala aj trisomy test.

poky7
29. sep 2020

@princka2 vysledky z odberu plodovej vody potvrdili 87% downov syndrom.pred tyzdnom som bola na ukonceni tehu :(....Dakujem vsetkym za podporu

princka2
4. okt 2020

@poky7 och, to mi je luto :(

poky7
4. okt 2020

@princka2 Dakujem ❤

andreaejc
Autor odpoveď zmazal
luchab
7. apr 2022

@andreaejc
Precitaj si koment autorky zo 17.8.2018. Drzim palce,nech ste ok.

kulumulu123
7. apr 2022

@bublina_ mme vysiel down 1:15 a tuez mam zdrave a nedpriemerne inteligentne dieta... Skor by som sa obavala asi toho rastepu 1:2 ale urcite absolvovala vsetky mozne aj nemozne vysezrenia a potom sa rozhodla... ✊✊✊✊✊✊

anastazia93
28. nov 2023

@bublina_ ahoj staršia diskusia ale mne tiež vysiet Tripple test pozitívne, volal mi doktor a spomenul že DS a razstep. A keď som sa pýtala na hodnoty tak mi povedal že DS 1:260. A razstep neriešil. Až teraz keď mám papiere pozerám že 1:25 čo je teda o dosť horšie. Vidím že ani tebe neriešili razstep. Nevieš čím to je?

patushka92
13. jún 2024
patushka92
13. jún 2024

@bublina_
@bublina_
@bublina_
@bublina_
@bublina_
Ahoj. Mohla by si mi prosim napisat email? Som na to podobne ako som citala tvoj prispevok☹️
Moja emailova adresa : patushkaaaa@gmail.com
@bublina_

Strana
z5