icon

Redukcia embryí dvojčiat

nelus31
25. apr 2017

Dievcata, prosim vas, viete mi poradit, na ktorej klinike na Slovensku vykonavaju redukciu embryi dvojciat? Teda z dvoch na jedno. Dakujem za info

Strana
z2
dominika2221
25. apr 2017

No ved hadam tiez si myslim

didi35
26. apr 2017

@nelus31 Ked som bola tehotna, moj gynekolog sa mi zacal "chvalit", ze on je na toto expert, ze robil unikatnu redukciu trojiciek na dvojicky, ze ake to bolo narocne vytiahnut jeden plod, lebo mu stale uhybali, branili sa, ale teda ze sikovne jedno schmatol.... Bolo mi z toho zle, na vracanie. Zmenila som ho!

Si nevies predstavit ten stres dietata v brusku, aj to druhe, ktore prezije, bude mat z toho traumu na cely zivot. Nie na vedomej, ale na podvedomej urovni, ovplyvni to jeho dalsi zivot. Venujem sa terapiam a mnohi dospeli si pocas terapie vedia vybavit svoje pocity este v brusku (ze neboli chceni, ze nechcu ist na svet, aky bol ich zamer, s ktorym prichadzali na svet...).

A to nehovorim este aj o Tvojej traume, ktora Ta raz urcite dobehne, pocity viny, ktore hoci aj na nevedomej urovni zmenia Tvoj zivot. Znicis zivot sebe aj dietatu. Je mi Ta aj dietata luto.

didi35
26. apr 2017

@nelus31 A este nieco, ak si prirodzene pocala dvojicky, tak je to pre Teba ZIVOTNA LEKCIA. Ak si to das zredukovat, svoju zivotnu lekciu si nepochopila a budes ju musiet prezit znova. Dobehne Ta to. Take su vesmirne zakony.

trdelnik234
26. apr 2017

@didi35

Je dobre, ze si toho gyndosa-masiara vymenila. Ziadna bioetika toto rozpravat tehotnej, to uz je ale aj na kona vela.
Velmi pekny a pravdivy prispevok.

Strana
z2