icon

Riešenie problémov so zlým trávením každý deň?

evickuska
6. okt 2024

Ahojte posledne dni mam, ze vsetko co zjem mi akoby stoji na zaludku, enzymy nemozem, probiofix nezabera. A svedske kvapky nemozem lebo obsahuju alkohol. Stravujem sa dost prisne skrz zivotny styl ale aj si doprajem sladke alebo tak. Len pride to aj po jablku, inokedy nie, raz na ranajky po rozku so sunkou, zas potom vobec. Dnes som mala 2x toust. chlebiky vo vajicku na sucho bez oleja a nic. Snazim sa to odsledovat ale deje sa to uplne rozne, len hrozne je, ze je to denne 😏

buberova
6. okt 2024

Nemáš pred menštruáciou? Ja mám vtedy trávenie úplne naprd

zuzike123
6. okt 2024

Vyhladala by dom gastro, moze to byt funkcna porucha travenia a mozno potrebujes nejaky liek (itoprid) na posun zaludka. Alebo problem s travenim sacharidov (jablko ma vela fruktozy a sorbitolu, tiez nemozem zjest viac ako polovicku jablka).

evickuska
autor
6. okt 2024

@buberova pisem do skupiny v tehotenstve 🙈🙆‍♀️ takze momentalne ju nemam 🙈

evickuska
autor
6. okt 2024

@zuzike123 ja som skusala vsetko, uplne 100 veci odsledovat... bola som objednana na gastro aj kolono v jeden den ale otehotnela som, vela sa ma snazia presvedcit, ze je to psychosomatika... ale ja nemyslim, riadne mi to obmedzuje zivot... su dni, ze pride muz z prace vystrieda ma s malym a ja lezim a uplne mi je na vracanie 😏 ale nejde nic

earlgrey
6. okt 2024

stres

evickuska
autor
6. okt 2024

@earlgrey ale aj to mam podchytene, som po poporodnej sledovana aj mam terapie, trapim sa s tym dlho 😏

mandzula
6. okt 2024

Problemy s travenim su priznacne pre jesenne obdobie.

evickuska
autor
6. okt 2024

@mandzula mam uz dlhsie, celkom sa aj nevolnosti na Xonvee ukludnili a dako sa to vratilo 🙆‍♀️

earlgrey
6. okt 2024

@evickuska No ale to, že to máš pod kontrolou nevylučuje, že v tom strese nie si...ja mám momentálne ťažšie obdobie a už týždeň ma bolí žalúdok, nemôžem jesť, pozriem na jedlo a je mi zlé, dokonca aj voda mi stojí v krku...ale tak ja mám aj tetániu...

buberova
6. okt 2024

Jaaaj prepáč to som si nevšimla 🙈

evickuska
autor
7. okt 2024

@earlgrey ja prave papat sa napapam lebo sak inak by ma vykrutilo ale niekedy uplne OK ani neviem, ze som jedla a inokedy umieracka 🙈 a bolo to aj pred tehu, podla mna to chcu zvalit na psychiku 🙄

mariac91
7. okt 2024

@evickuska ahoj , nepíšeš , či si na začiatku tehu či už neskoršie štádium , ale v prvom trimestri som ja toto iste mala. Normálne ako keby kameň mi stal v žalúdku , otras , takmer celé dni . Prešlo to po cca 14txzdni odrazu chvalabohu . Teraz som 32tt , babo už tlaci na žalúdok a zas sa mi to sem tam objavuje , ale nie v takej miere ako v prvom trimestri

3petka
7. okt 2024

@evickuska jaaaj tak ak si tehotná. tak úplne normálna vec. Ja som mala pri každom tehotenstve automaticky bezlaktózovú dietu, lebo ak som niečo mliečne zjedla bolo mi nenormálne ťažko a zvracala som. A o vyprázdňovaní ani nehovorím. Proste ako keby mi prestalo trávenie fungovať.

evickuska
autor
7. okt 2024

@mariac91 ja budem koncit 24 tt cize uz by to malo byt prec davno 😑

evickuska
autor
7. okt 2024

@3petka no mne to aj pred tym, stale len to mas z hormonov, porodila som to mas po porode, a bla bla...