Riešili by ste zanedbanie starostlivosti v tehotenstve?
Ahojte mamičky, v tehotenstve mi bol nesprávne spravený test na cukrovku- nezobratie glykémie nalačno, ani po hodine ale až po 2 hodinách v 1. Tehu a po 2;45 v druhom trhu. A to spôsobom, že glukózu vypiť doma a prísť o 2 hodiny. Pričom by sa človek vôbec nemal hýbať tie 2 hodiny a nie absolvovať presun z domu. V 1. Tehu mi cukrovka teda nevyšla, bábätko extrémne rástlo a doktorovi samozrejme nič nebolo podozrivé, brucho pred pôrodom som mala ako pri 2 - čkach. Dala som si vyvolať skôr pôrod lebo už bolo jasné že dieťa bude mať nad 4;2 kg. Bábätko sa narodilo 4600 g, so strašnou hypoglykémiou, brali mi ho hneď na infúzie glukózy, doktorka mi povedala že môže mať poškodený mozog. Následne mal silnú zltačku. O Tom že nám plakal v nemocnici celé noci lebo už tam mal koliky a teda následne ďalšie mesiace doma ( 6-8 hodín bez prestania celý fialový) ani nehovorím. Doteraz má problém s trávením. Keďže som mala pravdepodobne nekompenzovanu cukrovku tak sa narodil s nezrelymi orgánmi. V druhom tehotenstve mi opäť u tohto gynekológa nevyšla tehu cukrovka, tak som zmenila gynekológa, ktorý má ihneď poslal na diabetológiu a tam samozrejme vyšla pozitívne, mala som kompenzovanu cukrovku na metformine, bábätko zdravé a bez problémov. Staršie dieťa doteraz má následky a aj bude mať. Hyperaktivita, stále bolesti bruška, problémy s trávením, je neurotický, predispozícia na obezitu a cukrovku.
Prosím Vás riešili ste/ riešili by ste zanedbanie zdravotnej starostlivosti? Akú šancu mám vyhrať vôbec spor? Púšťať sa do toho? Neskutocne sa trápim, že som nezmenila gynekológa už v prvom tehu .... všetko mohlo byť inak.
@guizui ďakujem veľmi pekne za utesujuce slová, máš plne pravdu, musím si to odpustiť, že som jednoducho dôverovala nesprávnemu lekárovi. Prijať to, a pracovať s dieťaťom, tak aby sa všetko, čo bolo zapríčinené tou cukrovkou, sa zlepšilo. Vďaka za tvoje všetky komentáre, veľmi mi pomohli ❤️❤️❤️🙂 Áno, a už len všade upozorňovať aby si tehotné dávali pozor, na cukrovkové testy. Nejdem veru riešiť nič, potrebujem silu a energiu pre svoje deti, rodinu.

@demonka5 v 29+5 TT ( 3. Trimester) som bola, bolo o týždeň väčšie ale ževraj to je norma ešte, bohužiaľ až v neskoršom týždni začalo bábätko tak veľmi rásť