Riziká nízko uloženého bábätka po serkláži
Ahojte. Som v 23 týždni, doktor mi povedal že bábo je uložené dosť nízko v panve, hlavičkou dole. Som z toho dosť v strese pretože mi v 16tt bola robená serkláž a teraz mám strach, že mi začne tlačiť na krčok. Má prosím niekto podobnú skúsenosť? Alebo mal niekto takto nízko otočené bábo a následne sa posunulo vyššie? Ja od serkláže naozaj väčšinou len ležím, takže neviem čo viac môžem preto urobiť. Ďakujem.
Lezat a od zadkom vankus, tak dieta nebude naliehat na krcok. Musis aspon do 32tt takto lezat ako lazar,takze netflix on, legs up 😉
Ja som mala robenu serklaz v 23 tt v nemocnici sol lezala na netopiera a aj doma mi tak prisposobil muz postel … vydrzala som tak lezat mesiac .. potom normalne ale nazaj len doma v posteli a kazde dva tyzdne na rizikovu… doteraz nechapem ako som to dala🙆♀️🙈v 36 tt mi povolili mensie prechadzky- v tomto aj doktor jeden minpovedal ze nieje dobre len lezat-predsa tromboza a tak …dalsi len lezat…. to bolo takto pred rokom v 38 tt mi dali dole stehy a v 39+4 som porodila …
@martaatram to je sranda mne to idú zajtra robiť v Nemecku a na druhý deň domov a nikto nič mi nenakazal ležať nič nerobiť 😅 ešte keď sme sa spýtali či môžem cestovať dlhé trasy tak povedali že áno není problém ..tak ja neviem potom čo to za výskumy..robia mi to preventívne
@helau1 ani tu mi vyslovene nenakázali len ležať, tiež povedali, že môžem fungovať, ale s mierou, nie sa príliš namáhať a tak. Ja som si to ležanie skôr naordinovala sama lebo už mám za sebou jeden potrat vo vyššom štádiu, takže spravím teraz aj posledné, ak to má pomôcť 😊 ale áno, majú na to lekári rôzne názory, niektorí povedia ležať čo najviac iní zas, že to ležanie tiež nie je dobre, takže ťažko. Ale mne robili už takú akútnu serklaž, preventívnu nestihli. Tebe idú v ktorom tyzdni robiť, ak sa môžem opýtať 😊
@helau1 no nazory sa asi lisia.. ale tym ze my sme sa snazili 9 rokov z toho potraty biochemicke atd… 11 vkldov 2xivf tak sme sa bali riadne .. chvala bohu to dobre dopadlo
@martaatram my sme sa tiež snažili 4 roky potom prišlo dieťatko čo som porodila v 32 týždni čo som mala krátky krcok od 16 týždňa na 2 cm a potom 25 tyzdni sa z dna na deň skrátil na 1 cm tam mi už dali pesar a vydržali sme do 32 týždňa a teraz pri druhom mi to robili preventívne už v 15 týždni a krcok keď mi kukali som mala krásny 4.68 mi bolo ľúto do toho aj zasahovať akurat mám hodinu po Tom tak trošku stres či bude všetko okay ..
U som odpovedala pani nižšie by som sa opakovala 🙂 áno ležanie nieje dobre lebo môžu prísť zápaly a neviem čo prešla som si stým pri prvom tehu..a ešte k tomu keď už je dieťa doma tak matka nebude môcť tiež ležať 24 hodín tak hádam že tam hore všetko zariadi ako má 😌trošku strach je ako to všetko dopadne no 😌hádam to dáme do konca...a ešte doplním pri prvom som ležala stále nič ani chôdza nikde nechodila každý druhý týždeň v nemocnici lieky na udržiavanie a neviem čo ešte a aj tak sa narodilo skôr 🙂 doktori tuná hovoria že to ležanie nezaručí nič 🙂 mozno že dajake percento ale nie veľké 🙂

neurobis nic, len striktne dodrzuj setriaci rezim. Ležat, lezať a ležať