Riziká zväčšeného srdiečka plodu v tehotenstve?
Ahojte, snažím sa tu dohľadať niečo viac k tejto téme, no je toho len veľmi málo.
Celé tehotenstvo bezproblémové, v 32tt na klasickej poradni doktorka uvidela, že je srdiečko zväčšené a guľovitového tvaru. Poslala ma teda na konziliárne sono ku prof. Feriancovi, podľa neho to tak teda je ale môže to byť prekonaním parvovírusu, hlavné je, že bábätko nie je anemické. Rovnako som absolvovala fetálne echo na Kramároch, z podhľadu dr. srdiečko v poriadku, výpotky sú tam máličko, ale môže to byť, že som prekonala nejakú chorobu. Mojej gynekologičke sa to stále nezdá, všetky výsledky negatívne, nepotvrdilo sa teda ani prekonanie parvovírusu (piata choroba). Zmenil sa tým pádom radšej aj výber pôrodnice. Na internete neviem o týchto nálezoch nič dohľadať, aspoň teda nie v spojitosti s bábätkom ešte počas tehotenstva. 😌 Budem rada za každú skúsenosť mamičky. ❤️
Urcite rodit blizko detskeho kardiocentra, Kramare podla mna, ale tiez Antolska je dobra ked je zle.
Dobrý deň. Prosím, ako ste dopadli ?.
Riešim teraz podobne a bábätkom.
Vypotok na srdiečku a náznak zvacseneho srdiecka
@oktober3 Dobrý deň, dcérka sa narodila prirodzene, hneď na sále kontrolovali vitálne funkcie a aj častejšie ju chodili kontrolovať. Pozrela ju potom aj p. kardiologička, mala mierny vypotok, potom sme museli ešte na kontrolu u obvodnej kardiologičky a po mesiaci opäť a tam už mi povedali, že je to v poriadku. Vraj každý máme a musíme mať nejakú tekutinu medzi srdcom a jeho obalom aby sa to nedrelo. Boli to neuveriteľne stresy ale som rada, že to takto dopadlo. Sledovali aj priberanie a rast aj sa mňa pýtali, či nemá ťažkosti s dýchaním/ zadýchavaním. Verím, že bude aj u vás všetko v poriadku. 🙏🏻❤️

@silvia2201 neviem presne o akú diagnózu ide ale by som zvážila keď tak pôrodnicu Kramáre vedľa je detská nemocnica a výborný kardiológovia keby bolo nutne riešiť niečo po pôrode boli by rýchlo dostupný